به گزارش ایسنا، نشست خبری مرحله کشوری دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، آیین رونمایی از کتاب "مناظرات برتر" و وبگاه جدید مناظره صبح امروز (31 اردیبهشت 1401) در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
دکتر جمال رحیمیان، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در این نشست تأکید کرد: دانشگاه به جز رسالت آموزش، ارتقاء سطح سواد و دانش دانشجویان، رسالت مهم دیگری نیز برعهده دارد که کمتر به آن توجه شده است. این رسالت، بحث فرهنگسازی و جامعهپذیری دانشجویانی است که وارد دانشگاه میشوند. دانشجویان همزمان با کسب علم و دانش مرتبط با رشته تحصیلیشان، در محیط دانشگاه به مرور رشد شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی پیدا میکنند و این موضوع بسیار برای آینده کشور مهم است؛ زیرا دانشجوی امروز، مدیر و مسئول آینده کشور است. هرچه این رشد، دقیقتر و کاملتر صورت بگیرد، مدیر آینده با یک روش و منش جامعهپسندتر و اخلاقیتر، مجموعه خود را مدیریت خواهد کرد.
دکتر رحیمیان افزود: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی از ابتدا یکی از وظایف اصلی خود را تمرکز بر فعالیتهای فرهنگی و آماده کردن جوانان دانشجو برای پذیرش مسئولیتهای آینده پس از فارغالتحصیلی میداند و طی 4 دهه فعالیت، این موضوع را مدنظر داشته است. بسیاری از مدیران، کارشناسان و حتی برخی از هنرمندان کشور، مراحل رشد شخصیتی خود را در جهاد دانشگاهی پشت سر گذاشتهاند.
مسابقات ملی مناظره دانشجویان، فضای علمی و فرهنگی برای مناظره و گفتگو
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه جهاد دانشگاهی این موضوع را مسئولیت خود میداند، جمعی از متفکران و اندیشمندان حوزوی در نامهای به رهبری، موضوعی را مطرح کردند که زمینهساز ایجاد فضای گفتگو، مناظره و آزاداندیشی بود. تأکید مقام معظم رهبری در این زمینه، بسیاری از نهادها را به سمت ورود به این حوزه هدایت کرد. در سال 1391 جهاد دانشگاهی نخستین دوره مسابقات مناظره دانشجویی را برگزار کرد و بیشک، جهاد دانشگاهی از پیشگامان برگزاری مناظرههای دانشجویی محسوب میشود. تاکنون 10 دوره این مسابقات برگزار شده است و طی این یک دهه، توانستهایم فضایی را ایجاد کنیم که با استقبال خوب دانشجویان مواجه شده است. در این زمینه توانستهایم به بخشی از دغدغه رهبری در حوزه مناظره و آزاداندیشی بپردازیم.
وی تأکید کرد: برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویان برای جهاد دانشگاهی به عنوان تکلیفی در راستای منویات رهبری و از سوی دیگر، پرداختن به وظیفهای در قبال جامعه دانشگاهی کشور است. مرکز ملی گفتگو، مناظره و آزاداندیشی را در سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی راه اندازی کردهایم که فضای خوبی در دانشگاهها ایجاد کرده است و اقبال دانشجویان به این مسئله نشان میدهد، این نیاز وجود دارد که دانشجو بتواند در یک فضای علمی و فرهنگی و به دور از برخوردهای غیرمنطقی و خشونتآمیز با حضور داوران با یکدیگر مناظره و گفتگو داشته باشند.
دکتر رحیمیان خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی گام اول در این مسیر را آموزش میداند و در این راستا، به دنبال آموزش مناظره به دانشجویان در قالب برگزاری کارگاهها و نشستهای مختلف بوده است. آخرین اقدام در حوزه آموزش و ترویج، ترجمه کتابی تحت عنوان "مناظرات برنده" (اثر استیون ال. جانسون) است. امیدواریم دانشجویان با بهرهگیری از این کتاب، حضور پررنگتری در مسابقات ملی مناظره دانشجویان داشته باشند. حضوری که بیش از آنکه یک فعالیت باشد، یک فرهنگسازی است؛ (فرهنگی که در آن) دانشجویان بتوانند منطقی و علمی صحبت کنند و تحمل شنیدن نظرهای مخالف را داشته باشند تا در آینده به عنوان یک مدیر، بتوانند به خوبی با شهروندان و ارباب رجوع ارتباط بگیرند. اگر این فرهنگ بین جامعه نخبگان جامعه جا بیافتد، آینده روشنی پیش روی مردم و کشور خواهد بود.
تشکیل باشگاه دانشجویان و مناظرهکنندگان جوان و شورای عالی مناظرات
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در این معاونت بحث توسعه کمّی و کیفی مناظرات را مدنظر داریم و دوره آینده (دوره یازدهم) را با تحول اجرا خواهیم کرد. قصد داریم از دوره یازدهم با رویکرد جدید این مسابقات را برگزار کنیم. درصدد هستیم باشگاه دانشجویان و مناظرهکنندگان جوان را تشکیل دهیم و از نخستین شرکتکنندگان این مسابقات که امروز، به مدیران موفق کشور تبدیل شدهاند، استفاده کنیم. کار جدید دیگری که در برنامه داریم، برگزاری مناظرات اساتید دانشگاه است که درحال تدوین آییننامه این مناظرات هستیم. در عین حال، به دنبال شکلدهی شورای عالی مناظرات هستیم. متولیان امر دانش و دانشگاه این موضوع را جدی بگیرند. جهاد دانشگاهی اثبات کرده است که به هر حوزهای ورد پیدا کند، عملکرد خوبی داشته است و با همدلی و همکاری سایر نهادها میتوانیم در زمینه برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران هم بیش از پیش موفق عمل کنیم.
دکتر رحیمیان در پاسخ به این سؤال که آیا مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در سطح بینالمللی نیز برگزار خواهد شد، گفت: قطعاً وقتی به پختگی لازم در عرصه ملی دست پیدا کنیم، تلاش خواهیم کرد که این مسابقات را با حضور دانشجویان کشورهای دیگر نیز برگزار کنیم. تلاش میکنیم برای دورههای بعدی (دورههای دوازدهم یا سیزدهم)، دانشجویان کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی را در مسابقات مناظره دانشجویی مشارکت دهیم و در ادامه و با رسیدن به پختگی لازم، این مسابقات را در عرصه بینالمللی برگزار کنیم.
وی افزود: یک درخواست توأم با گلایه از همکاران در صدا و سیما دارم که در انعکاس این رویداد ملی به شکل شایسته و بایسته حضور ندارند. جوانانی که باانگیزه و شور و اشتیاق خود را برای برگزاری این مناظره ها آماده میکنند و در یک فضای علمی، فرهنگی و اخلاقی در قالب تیمهای مختلف با یکدیگر مناظره میکنند، باعث افتخار هستند و حیف است که تلاش آنها از صدا و سیما انعکاس داده نشود.
در این مراسم، از کتاب "مناظرات برنده" (اثر استیون ال. جانسون) و همچنین وبگاه جدید مناظره به نشانی isdc.ir رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات