• سه‌شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1401022718257
  • خبرنگار : 71541

با بهره برداری از دو پروژه

ظرفیت تبادل ترافیک بین‌الملل، ۴ ترابیت‌برثانیه افزایش یافت

ظرفیت تبادل ترافیک بین‌الملل، ۴ ترابیت‌برثانیه افزایش یافت

ظرفیت مرکز تبادل ترافیک بین‌الملل شهید فخری‌زاده به میزان ۴ ترابیت‌برثانیه و ظرفیت مراکز تبادل داخل کشور به میزان ۱۸ ترابیت‌برثانیه توسعه یافتند.

به گزارش ایسنا، پروژه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز در روز جهانی ارتباطات و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بهره‌برداری شد. در این مراسم، شرکت زیرساخت از دو پروژه بهره‌برداری کرد که اهداف و ظرفیت این دو پروژه، شامل توسعه تبادل ترافیک IXP بین‌الملل شهید فخری‌زاده در تهران به میزان چهار ترابیت‌برثانیه و همچنین توسعه ظرفیت مراکز تبادل داده داخل کشور از شش به ۲۴ ‌و به میزان ۱۸ ترابیت‌برثانیه در مدت شش ماه است.

دستاوردهای این پروژه، ارتقاء جایگاه شرکت زیرساخت در حوزه بین‌الملل، ارایه سرویس و افزایش ظرفیت قابل ارائه به اپراتورهای داخلی و خارجی، تمرکززدایی ترافیک از مرکز تهران و توزیع بار ترافیک محتوای داخلی در کشور، افزایش امنیت اطلاعات و کیفیت سرویس، کاهش قیمت توزیع و پایداری دسترسی به محتوای داخلی، صرفه‌جویی در پهنای باند انتقالی به داخل کشور و کاهش قابل توجه خروج ارز و کمک به تبدیل ایران به هاب منطقه است.

از دیگر دستاوردهای پروژه می‌توان به سهولت و دسترسی سریع مشتریان به شبکه ملی اطلاعات، توسعه خدمات دولت الکترونیک، اتصال مستقیم اپراتورها به یکدیگر، ایجاد بستر مناسب برای میزبانی و توزیع محتوای خارجی، فراهم کردن امکان ارایه محتوای داخلی و کاهش تقاضا جهت سرویس انترنت و در نتیجه استفاده بهینه از پهنای باند بین‌الملل، پاسخ به نیازهای ارائه کنندگان خدمات اینترنتی و تأمین‌کنندگان محتوا، ایجاد یک شبکه داخلی پشتیبانی در راستای ایجاد شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد.

شیرین کردن ذائقه مردم با دولت هوشمند

محمد خوانساری - رییس سازمان فناوری اطلاعات - هم در مراسم «افتتاح پروژه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات» ضمن قدردانی از اداره‌های روابط عمومی سازمان‌ها بابت نقش موثری که در برقرای ارتباط میان مسولان و مردم ایفا می‌کنند، به محورهای کلی فعالیت سازمان فناوری اطلاعات ایران اشاره و بیان کرد: سازمان فناوری اطلاعات ایران با بسترسازی مناسب جهت ارایه خدمات دولت هوشمند، درصدد شیرین کردن ذائقه مردم با فناوری است و این مهم از طریق اهداف شبکه ملی اطلاعات در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات و سند تحول دولت مردمی که توسط رییس جمهور ابلاغ شد، تحقق می‌یابد. رویکرد سازمان فناوری اطلاعات ایران در تحقق دولت هوشمند، دولت به مثابه سکو یا پلتفرم است که به بازطراحی این خدمات اعم از خدمات دولت به دولت، دولت به مردم و دولت به کسب و کارها می‌پردازد. دولت به مثابه سکو، در واقع به فناوری دولتی (government technology)  اشاره دارد که طی آن دولت به صورت کارا، خدمات خود را از طریق پلتفرم ارایه می‌دهد. 

معاون وزیر ارتباطات بر ایجاد فرصت‌های برابر برای بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: رویکرد سازمان فناوری اطلاعات در توسعه خدمات، مبتنی بر ایجاد فرصت‌سازی یکسان از طریق ارایه خدمات پایه دولت برای بخش خصوصی است  که راه‌اندازی  اپراتور خدمات رسان در سال جاری این امکان را فراهم می‌سازد تا بخش خصوصی از طریق خدمات پایه و بعضا خدمات ترکیبی، به شکلی منسجم از طریق یک پنجره واحد بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورد. 

دکتر خوانساری با اشاره به شعار اتحادیه جهانی مخابرات در سال ۲۰۲۲ مبنی بر «فناوری های دیجیتال برای سالمندان و سالمندی سالم» تصریح داشت: ارایه خدمات مبتنی بر فناوری برای سالمندان در کشور، بازار بسیار بکر و دست نخورده‌ای است که صرفه اقتصادی قابل توجهی برای استارت‌اپ‌ها دارد. پایش‌های صورت گرفته در این زمینه نشان می‌دهد، به شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و مجموعه‌های فعال استارت‌اپی توصیه کنیم با توجه به ظرفیت مناسب ارایه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات برای سالمندان در کشور بر روی این بازار سرمایه‌گذاری کنند که توجیه لازم از نظر اقتصادی را داراست. علاوه بر صرفه اقتصادی، از منظر اجتماعی نیز حمایت از تولید محصولات نوآورانه، نقش قابل ملاحظه‌ای را در کاهش هزینه‌های همه جانبه سالمندی ایفا می‌کند. وی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر میانگین کارآفرینان برتر جهان حدود ۴۵ سال است که با توجه به وجود تهدید سالمندی در دنیا، هدایتگران این حوزه در سال‌های آینده را تشکیل می‌دهند.

بیش از ۱۲ درصد عناوین تحول دولت مردمی مبتنی بر IT است

علی‌اصغر انصاری -معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات- نیز در این مراسم، اقتصاد دیجیتال را پیشران اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: در برنامه تحول دولت مردمی بیش از ۱۲ درصد عناوین مهم مبتنی بر فناوری اطلاعات است و وزارت ارتباطات یا به‌صورت مستقیم مسئول توسعه زیرساخت‌ها و خدمات اساسی این عناوین است، یا به صورت غیرمستقیم و همکار قرار است کاربردهای فناوری را در بخش‌های مختلفی همچون کشاورزی، صنعت و پولی و بانکی توسعه دهد.

وی با بیان اینکه در تبصره‌های قانون بودجه و احکام برنامه سال ۱۴۰۱ نیز عناوین بسیاری در این بخش مبتنی بر ظرفیت دانش‌بنیان است، گفت: تولید گوشی بومی و توسعه میکروالکترونیک با این هدف در برنامه آمده است و ما باید با منابع دولت بتوانیم تسهیلات لازم را برای بازارسازی و کمک به توسعه محصولات دانش‌بنیان ایجاد کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات، هوشمندسازی و ایجاد دولت هوشمند را یکی از مأموریت‌های اصلی این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: ما باید در کنار تمام سازمان‌های دولتی، زیرساخت‌های توسعه هوشمند را توسعه داده و خودمان محور توسعه هوشمند باشیم. راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از این مأموریت ناشی می‌شود. محور بعدی تکالیف وزارت ارتباطات، توسعه اقتصاد دیجیتال است که کارگروه ویژه‌ای برای آن ایجاد شده و جلسات آن مرتب برگزار می‌شود. در این راستا در دولت جدید معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات نیز از حالت رکود خارج شده و شاخص‌های بلندپروازانه‌ای با نظر وزیر ارتباطات در این مجموعه گنجانده شده است.

هدف ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال ۴۰۰ هزار میلیارد سرمایه می‌خواهد

انصاری محور دیگر اولویت‌های مدنظر وزارت ارتباطات را شبکه ملی اطلاعات دانست که یک هدف راهبردی و سازوکار اجرایی آن در دست انجام است و گفت: شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات در این راستا ایجاد شده و کمیته‌های تخصصی تمام مفاد و اهداف و اقداماتی که در این پروژه به ما تکلیف شده است را به صورت قرارگاهی دنبال می‌کنند. این تکالیف در سه لایه زیرساخت ارتباطی، زیرساخت اطلاعاتی که به مراکز داده و CDN‌ها مربوط می‌شود و خدمات پایه و کاربردی دنبال می‌شود. دولت هوشمند و خدمات الکترونیکی در لایه خدمات کاربردی این شبکه دیده شده است.

وی به بحث سرمایه‌گذاری در این حوزه اشاره کرد و گفت: منابعی که از بودجه کشور می‌گیریم برای توسعه این بخش محدود است. محاسبات ما نشان می‌دهد که برای تحقق هدف ۱۰ درصد اقتصاد دیجیتال نیازمند ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه هستیم و این رقم باید در بخش اقتصاد پلتفرم‌ها و توسعه کاربردها محقق شود.

وی ادامه داد: در صورت رونق رگولاتوری بخش فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک در سازمان فناوری اطلاعات ایران، باید بتوانیم فراتر از منابع دولت، منابعی از شکل رگولاتوری جذب کنیم. در تبصره ۴ بودجه سال ۱۴۰۱ نیز بر مشارکت بخش خصوصی و عمومی تاکید شده است که در این زمینه جلساتی را برای تدوین مدل اقتصادی شروع کرده‌ایم تا بخشی از پروژه‌های مهمی که منابع دولتی نمی‌تواند جوابگوی آن باشد از طریق بخش خصوصی انجام شود. برای مثال می‌توانیم مراکز داده بزرگ را از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی توسعه دهیم.

افزایش ظرفیت شبکه انتقال با استفاده از تجهیزات بومی

در این مراسم، امیر محمدزاده لاجوری -معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت- با اشاره به اقداماتی که در شرکت زیرساخت انجام شده، بیان کرد: این اقدامات شامل افزایش ظرفیت شبکه انتقال با استفاده از تجهیزات بومی با حداقل ظرفیت ۲۰ ترابیت‌برثانیه، افزایش ترانزیت ترافیک بین‌الملل به میزان حداقل سه ترابیت‌برثانیه، اجرای طرح اصلاح مهندسی ترافیک داخل و بین‌الملل، است. مهندسی ترافیک داخل هم اکنون انجام شده است و اخیرا نیز اصلاح مهندسی ترافیک ارتباطات بین‌الملل را آغاز کرده‌ایم.

وی ادامه داد: تکمیل و افتتاح پروژه OSS-BSS و افتتاح نخستین مرکز قطب داده کشور بر اساس مهندسی ترافیک و طبق اهداف شبکه ملی اطلاعات، اتصال جزایر ابوموسی، تنگ کوچک و بزرگ، هندورابی از طریق فیبر دریایی، از دیگر پروژه‌های شرکت ارتباطات زیرساخت است. هم اکنون سفارش تعمیر فیبردریایی از کشورهای خارجی به ما داده می‌شود و  امیدواریم بتوانیم تا سال ۱۴۰۳ تولید فیبردریایی را با توجه به ظرفیت تولیدی که در کشور وجود دارد، عملیاتی کنیم.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت راه‌اندازی سرویس NTP را پروژه دیگر زیرساخت عنوان کرد و افزود: توسعه و بازسازی شبکه سوئیچ کشوری در ۳۵ نقطه و همچنین توسعه و تکمیل شبکه IP از دیگر برنامه‌های زیرساخت است با این توسعه ظرفیت سوئیچ کشوری از ۳۲ به ۴۸ ترا افزایش می‌یابد. حفظ پایداری و کیفیت ارتباطات بین‌الملل و داخلی از طریق تنوع‌بخشی و ایجاد خطوط پشتیبان نیز از دیگر برنامه‌های در دست اجرای زیرساخت است تا قطعی‌های ارتباطات بین‌الملل کمترین تاثیر را روی ارتباطات داخل کشور داشته باشد.

لاجوردی با اشاره به پروژه‌های امروز مبنی‌بر ایجاد مراکز تبادل ترافیک بین‌الملل و افزایش ظرفیت مراکز تبادل ترافیک داخل، عنوان کرد: این اقدامات در راستای بهبود مهندسی ترافیک، کیفیت خدمات و افزایش سرعت بسیار موثر است. این افزایش ظرفیت، زیرساختی برای راه‌اندازی قطب مراکز داده خواهد بود که امسال افتتاح می‌شود. افتتاح مرکز داده ایرانیان نت نیز از دیگر اقدامات انجام‌شده از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت در راستای بازنگری ماموریت‌های این شرکت و تحقق پروژه‌های ملی مانند ابر دولت است.

وی ادامه داد: این مرکز با تاخیر دو میلی‌ثانیه، به‌صورت عملیاتی با ظرفیت ۱۰۰۰ رک و با هزینه ۵ هزار میلیارد ریال امروز آغاز به کار کرده و تا انتهای سال با ۲۰۰۰ رک مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. یک سوم ظرفیت این دیتاسنتر برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌ آپ و دوسوم ظرفیت آن برای شرکت‌های دولتی درنظر گرفته شده است. در فاز سوم این طرح نیز قرار است این دیتاسنتر به صورت یک مرکز داده توزیع‌شده در مراکز استانی اجرا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha