• سه‌شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401020603502
  • خبرنگار : 50473

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد مطرح کرد

بحران آب در پشت سدهای مشهد/ افزایش ۶ درصدی مصرف آب در فروردین

بحران آب در پشت سدهای مشهد/ افزایش ۶ درصدی مصرف آب در فروردین

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با اشاره به افزایش ۶ درصدی مصرف آب در مشهد نسبت به فروردین ماه سال گذشته گفت: در حال حاضر حداقل ذخیره سدها را شاهد هستیم و حجم ذخیره سدهای مشهد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد کاهش یافته است.همچنین بیش از ۹۸ درصد حوزه شهر مشهد در وضعیت خشکسالی قرار دارد که این عدد در استان حدود ۹۵‌ درصد است.

حسین اسماعیلیان امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه در خصوص وضعیت آبرسانی شهر مشهد در سال جاری اظهار کرد: هر ساله حدود ۳۰ میلیون زائر به مشهد مقدس سفر می‌کند که شرایط تامین آب در این کلان‌شهر بزرگ را با مشکلاتی مواجه می‌کند، زیرا با افزایش فزاینده درخواست آب در مشهد روبه‌رو می‌شویم. در حال حاضر آب شهر مشهد از حدود ۵۰۰ حلقه چاه تامین می‌شود.

وی افزود: همچنین بخشی از تامین آب مشهد از طریق چهار سد کارده، طرق، دوستی و ارداک صورت می‌گیرد. در حال حاضر نیز شبکه آب شرب مشهد بیش از ۶۰۰۰ کیلومتر است.

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد عنوان کرد: در بخش فاضلاب بیش از یک میلیون و ۱۴۰ هزار مشترک فاضلاب داریم و تاکنون ۸۲ درصد از شبکه فاضلاب شهر مشهد اجرا شده است. ضمن اینکه ظرفیت تصفیه خانه‌های مشهد ۲۶۳ هزار متر مکعب در طول شبانه‌روز است.

مهمترین چالش توسعه شبکه فاضلاب مشهد کمبود ظرفیت تصفیه خانه‌ها است

اسماعیلیان با اشاره به چالش‌های توسعه شبکه فاضلاب شهر مشهد تصریح کرد: مهمترین چالش توسعه شبکه فاضلاب مشهد کمبود ظرفیت تصفیه خانه در این شهر است. همچنین مهمترین چالش آب در مشهد نیز وابستگی ۵۰ درصدی تامین آب از طریق منابع آب سدها است.

وی خاطرنشان کرد: تعداد ۳۲۶۹ روستا از روستاهای حوزه شهر مشهد با جمعیتی بالغ بر ۱۰۱ هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت آبفای مشهد است. همچنین در حوزه روستایی بیش از ۲۶۰۰ کیلومتر شبکه آبرسانی، ۱۷۲ حلقه چاه، ۱۴ رشته قنات و... داریم.

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با اشاره به بارندگی‌های اخیر و سهم آن در ذخیره سدهای استان گفت: بارندگی‌های اخیر بخش کمی از کمبود آب ذخایر سدهای استان را جبران کرد، اما همچنان وضعیت مضاعف و حادتری را نسبت به گذشته شاهد هستیم. بر اساس آمار سازمان هواشناسی استان میزان بارندگی‌ها تا تاریخ ۵ اردیبهشت‌ماه سال جاری در مشهد حدود ۱۳۵ میلی متر است.

میزان بارندگی در مشهد نسبت به دوره بلند مدت ۳۱ درصد کاهش داشته است

اسماعیلیان ادامه داد: متوسط میزان بارندگی از ابتدای سال جاری در سطح استان ۱۲۰ میلی‌متر بوده که این آمار نسبت به سال گذشته شرایط بهتری دارد، اما نسبت به دوره بلند مدت حدود ۲۸.۵ درصد کاهش یافته است. همچنین میزان بارندگی در مشهد نیز نسبت به دوره بلند مدت ۳۱ درصد کاهش داشته است.

وی تاکید کرد: علی‌رغم حدود ۳۰ میلی‌متر بارندگی طی هفته گذشته همچنان بیش از ۹۸ درصد حوزه شهر مشهد در وضعیت خشکسالی قرار دارد که این عدد در استان حدود ۹۵‌ درصد است.

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با اشاره به پر بودن تنها یک سوم از ذخایر سدهای تامین‌‎کننده آب شرب مشهد عنوان کرد: در حال حاضر حداقل شرایط ذخیره سدها را شاهد هستیم و حجم ذخیره سدهای مشهد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد کاهش یافته است. هم اکنون ذخیره سدهای تامین کننده آب شرب مشهد به ترتیب سد دوستی با ۲۷ درصد ذخیره، سد طرق با ۳۲ درصد ذخیره، سد کارده با ۲۶ درصد ذخیره و سد ارداک با ۳۴ درصد ذخیره است. 

اسماعیلیان با اشاره به افزایش دمای شهر مشهد خاطر نشان کرد: دمای شهر مشهد نسبت به دوره آماری بلند مدت حدود ۱.۱ درجه سانتیگراد افزایش پیدا کرده است. 

وی درباره مصرف آب طی فروردین‌ماه سال جاری تصریح کرد: طی فروردین‌ماه سال جاری در اثر عواملی همچون افزایش حجم زائرین، افزایش دما، افزایش رشد شهرنشینی در مشهد و... حدود ۶ درصد افزایش مصرف آب نسبت به فروردین ماه سال گذشته را شاهد بودیم. 

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد تاکید کرد: این در حالی است که میانگین مصرف آب در سال ۱۴۰۰ نیز حدود ۷ درصد نسبت به سال ۹۹ افزایش داشته است. همچنین پیش‌بینی می‌شود میانگین مصرف آب در سال جاری حدود ۸ درصد افزایش داشته باشد.

اسماعیلیان با اشاره به متوسط مصرف آب در مشهد گفت: نیاز آبی مشهد در روزهای پیک مصرف آب و روزهای گرم سال حدود ۱۳ هزار لیتر در ثانیه است. همچنین حدود ۲۵۰۰ لیتر در ثانیه معادل ۲۰ درصد کمبود تامین آب در استان داریم.  
وی افزود: همچنین ظرفیت استحصال آب در مشهد حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است.

جیره‌بندی بدترین وضعیت ممکن برای مدیریت مصرف آب است

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با اشاره به مشکلات جیره‌بندی آب خاطر نشان کرد: کمبود آب مانند کمبود برق نیست و جیره‌بندی بدترین وضعیت ممکن برای مدیریت مصرف آب است. به دلیل امکان ذخیره آب در منازل و زمانبر بودن پرآب شدن لوله‌های آبرسانی نباید به مرز جیره‌بندی ورود پیدا کنیم.

اسماعیلیان تصریح کرد: بر اساس آمار سال گذشته متوسط مصرف آب در مشهد برای هر مشترک خانگی حدود ۱۱.۵ متر مکعب در ماه و حدود ۱۲۰ لیتر در طول شبانه‌روز است. همچنین مردم باید برای دو ماه آینده و ورود به فصل تابستان آماده باشند، زیرا هر لیتری که اکنون صرفه‌جویی کنیم ذخیره‌ای برای تابستان است.

اختصاص ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای تامین آب مشهد

وی درباره طرح چالش آب مشهد در سطح ملی تاکید کرد: یکی از برآیندهای جلسات سفر ریاست جمهوری به استان اختصاص ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای تامین آب مشهد است. همچنین بالغ بر ۵  هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش آب‌ و فاضلاب مشهد در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد عنوان کرد: اگر تمام مشترکان مشهد به شبکه فاضلاب متصل شوند نیازمند ۵۴۰ هزار متر مکعب تصفیه فاضلاب در شبانه‌روز هستیم.

اسماعیلیان با اشاره به برنامه‌های آینده این سازمان ادامه داد: احداث یک تصفیه‌‎خانه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در منطقه طبرسی با ظرفیت حدود ۷۰ هزار متر مکعب که در سال گذشته عقد قرارداد آن صورت گرفته بود در ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ قرارداد آن از حالت دوره پیشبرد به حالت دوره قطعیت ورود پیدا کرده است. امیدواریم در خردادماه سال جاری شاهد اجرای عملیات این تصفیه‌خانه باشیم.

وی خاطر نشان کرد: همچنین بخشی از اعتبارات مورد نیاز تصفیه‌خانه دیگری که به دلیل شرایط اقتصادی خاص چند سال گذشته ساخت آن متوقف شده بود با پیگیری‌های انجام شده توسط وزارت نیرو، استانداری خراسان رضوی و... به تایید رسید. همچنین در فروردین ماه سال جاری اولین قسط وام آن پرداخت شد و ما شاهد شروع فعالیت مجدد این تصفیه‌خانه بعد از ۵ سال خواهیم بود.

احداث تصفیه‌خانه خین عرب‌دو در مشهد در سفر ریاست جمهوری به تصویب رسید 

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با اشاره به تصویب دو مصوبه ارزشمند در سفر ریاست جمهوری عنوان کرد: تصفیه خانه خین عرب‌دو با ظرفیت ۱۲۵ هزار مترمکعب و با اعتباری بالغ بر ۴۵.۵ میلیون یورو در سفر ریاست جمهوری به تصویب رسید. همچنین احداث تصفیه‌خانه دیگری با مبلغ اولیه ۳۵۰ میلیارد تومان نیز از مصوبات دیگری‌ست که برای مشهد در نظر گرفته شده است.

پیش‌بینی آبرسانی سیار به ۸۵ روستا در مشهد طی سال جاری

در ادامه سید محسن آقایی، معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با اشاره به آبرسانی سیار تصریح کرد: برخی روستاها تاسیسات آبرسانی نداشته و نیاز به آبرسانی سیار دارند. پیش‌بینی ما این است که در سال جاری تعداد روستاهایی که در استان به صورت سیار آبرسانی می‌شود به بیش از ۸۵ روستا برسد.

در ادامه شهناز نیشابوری، معاون خدمات مشترکان و درآمد شرکت آب‌و فاضلاب مشهد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره اجرای طرح تعرفه‌های جدید آب در استان گفت: طرح اجرای تعرفه‌های جدید آب از ابتدای سال جاری ابلاغ و اعمال شد که تاکنون افزایش چندانی در بخش خانگی را شاهد نبوده‌ایم. در حال حاضر هر اشتراک می‌تواند در ماه ۱۵ متر مکعب آب مصرف کند که این آمار نسبت به سال گذشته افزایش چندانی نداشته است. 

اسماعیلیان درباره هدف از اجرای این طرح خاطر نشان کرد: هدف از اجرای این طرح بازدارندگی و اصلاح الگوی مصرف آب بود، اما این طرح در مشهد بازدارنده نخواهد بود. همچنین الگوی مصرف آب در این شهر الگوی درستی نیست زیرا ۸۰ درصد مشترکان ما کمتر از  الگوی تعیین شده مصرف می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha