• سه‌شنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403101107951
  • خبرنگار : 50081

یک کارشناس مذهبی:

حضرت ام کلثوم (س) یکی از بافضیلت‌ترین بانوان صدر اسلام است

حضرت ام کلثوم (س) یکی از بافضیلت‌ترین بانوان صدر اسلام است
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: حضرت ام کلثوم (س) یکی از بافضیلت‌ترین بانوان صدر اسلام است که در خانواده بی‌نظیری به دنیا آمد.

حجت الاسلام محمد باقی ذاکر در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت وفات حضرت ام کلثوم (س) اظهار کرد: حضرت ام کلثوم (س) یکی از بافضیلت‌ترین بانوان صدر اسلام است که در خانواده بی‌نظیری به دنیا آمد. او شخصی نیست جز زینب صغری(س) که کنیه‌اش ام‌کلثوم و به همین نام در میان شیعیان نیز مشهور شده است.

وی افزود: ام‌کلثوم چهارمین فرزند و دومین دختر حضرت زهرا(س) است که ۲ سال پیش از شهادت مادرش فاطمه(س) دیده به جهان گشود. حضرت ام کلثوم (س) در واقعه کربلا حضور داشتند و پس از شهادت امام حسین(ع)، اهل بیت (ع) و اصحاب‌شان در کنار خواهرشان حضرت زینب(س) از بانوان و یتیمان محافظت می‌کرد.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: اشعار آن حضرت در فراق برادر در کربلا مشهور است و پس از عاشورا که بانوان به اسارت کوفه و شام رفتند، خطبه آن حضرت در کوفه و مجلس ابن‌زیاد، اشعار آن حضرت در قادسیه و قنسرین، اثر دعای آن حضرت در سیبور و بعلبک، کلمات ایشان با شمر هنگام ورود به دروازه شام، مرثیه‌های حضرتش در اربعین و مراجعت به مدینه، دلالت بر عظمت، شجاعت و صبر آن حضرت دارد.

وی تصریح کرد: در کتاب «ریاحین الشریعه» آمده که حضرت ام کلثوم(س) به دلیل اینکه صبری که خداوند به حضرت زینب(س) عطا کرده بود را نداشت، ۴ ماه پس از بازگشت از سفر کربلا به مدینه در ۲۹ جمادی الثانی سال ۶۱ هجری قمری دق کرد و از دنیا رفت.

باقی ذاکر خاطرنشان کرد: در روایتی آمده است زمانی که حضرت رقیه(س) مظلومه شهیده شد در همان شب بود که خرابه شام ماتم‌سرا شد، همه گریه می‌کردند و اشک‌ می‌ریختند که دختری شیرین زبان چه سختی‌هایی کشیده و چه کتک‌هایی خورده بود و حالا دیگر از دست‌شان رفت. هنگامی که پیکرش را دفن کردند حضرت زینب کبری(س) بلند شد یکی یکی همه را آرام کرد، اما یک‌نفر یعنی حضرت ام‌کلثوم(س) خواهرش را نتوانست آرام کند.

وی ادامه داد: حضرت ام‌کلثوم(س) بر روی قبر حضرت رقیه(س) افتاده بود بلند بلند گریه می‌کرد، حضرت زینب(س) گفت «خواهرم مصیبت سنگین است من می‌دانم اما آرام بگیرید ما بزرگتریم باید حواسمان را جمع کنیم بچه‌ها به ما نگاه می‌کنند، آرام بگیرید، چرا انقدر گریه و بی‌تابی می‌کنید»؛ حضرت ام‌کلثوم(س) گفت «خواهرم یک صحنه‌ را من نمی‌توانم فراموش کنم و هرموقع یادم‌ می‌افتد آتش می‌گیرم، وقتی که ما را وارد شام‌ کردند رقیه تو بغل من بود، وقتی می‌دید بچه‌های شامی یک لقمه نان در دست‌شان است آهسته سر به گوش من گذاشت گفت عمه‌جان من خیلی گرسنه هستم اگر می‌شود یک لقمه نان به من بدهید».

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: حضرت ام‌کلثوم(س) به حضرت زینب(س) اشاره کرد «آن چیزی که دل من را آتش می‌زند اینکه این بچه گرسنه رفت و با یک لقمه نان نتوانستم‌ سیرش کنم».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha