مریم نوابزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ماست و سالاد و سبزیها مکمل خوبی برای غذا هستند؛ ریحان و نعنا برای هضم بهتر غذا و گشنیز و جعفری برای تقویت گوارش مفید هستند، اما مرزه، ترخون، تره و تربچه نفخ آورند پس بهتر است مصرف نشوند.
وی بیان کرد: نوشیدنیهای سنتی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی، کاسنی، سکنجبین و بیدمشک میتواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند؛ روزهداری در فصل گرما بدن را دچار کم آبی میکند؛ آب بدن مهمترین عاملی است که میتواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود و حتی جان فرد را به خطر اندازد.
وی، فاصله بین افطار تا سحر را بهترین زمان برای جبران آب بدن دانست و افزود: میتوان از نوشیدنیهای سنتی، چای کمرنگ، انواع میوههای تابستانی و آب میوههای طبیعی و کم شیرین استفاده کرد؛ یکی از راههای مقابله با تشنگی در ماه رمضان مصرف میوه و سبزی فراوان است که علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، به دلیل داشتن فیبر، سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش میدهد.
نوابزاده ادامه داد: سبزیها مانند کاهو، خیار، کرفس و سبزی خوردن چون آب را در خود نگه میدارند، باعث استمرار و تداوم آبرسانی به بدن شده و مصرف سالاد کاهو به خصوص در وعده سحر توصیه میشود.
وی تصریح کرد: هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد، همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنیهای ولرم استفاده کرد؛ روزه گرفتن از دیدگاه طب سنتی غلبه مزاج گرم و خشک است و به گونهای بدن را از مواد زائد پاک میکند که از طریق مسهل، انفیه، حجامت، فصد، زالودرمانی، حقنه، آبزن، قیآورها و غیره پاکسازی کامل نمیشود.
وی به شربت آبلیمو یکی از نوشیدنیهای سنتی رایج اشاره کرد و افزود: شربت آبلیمو کمشیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف میکند.
نوابزاده افزود: در میان عرقیات تنها کاسنی خاصیت خنککنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد میشود نوشیدنیهایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط کرده و سپس استفاده شود؛ میتوان از دم کرده لیمو عمانی و مخلوط زردآلوی تازه همراه عسل به عنوان مواد غذایی مناسب برای رفع عطش و سنگینی معده استفاده کرد.
نواب زاده بیان کرد: در ماه رمضان توصیه میشود فرد افطار خود را با آب جوشیده ولرم همراه با خرما یا شیرین شده با کمی عسل باز کند؛ در تمام ایام باید سعی شود تا از پرخوری، درهم خوری، مصرف مایعات هنگام صرف غذا(از نیم ساعت تا حدود دو ساعت بعد از غذا)، مصرف غذا هنگام عصبانیت پرهیز شود.
وی با بیان اینکه قبل از احساس سیری دست از غذا کشیدن و تا وقتی که احساس گرسنگی نداشتیم، سراغ غذا نرویم، افزود: در ماه رمضان توصیه میشود بعد از بجا آوردن نماز مغرب، افطار خود را با آب جوشیده ولرم همراه با خرما یا شیرین شده با کمی عسل باز کنید.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه بر خلاف باور عمومی، مصرف پنیر و هندوانه با هم توصیه نمیشود، خاطرنشان کرد: در ادامه میتوان مقدار کمی نان با پنیر، سبزی و مغز گردو یا کمی سوپ رقیق بدون رشته یا آش رقیق بدون رشته، یا شیر برنج یا فرنی میل کنید.
وی با بیان اینکه یبوست باعث ایجاد بیماریهای متعدد میشود، تصریح کرد: اجابت مزاج خوب و مناسب، از لازمههای سلامتی در تمامی اوقات زندگی است؛ یکی از بهترین اوقات برای ورزش در ماه رمضان، دو ساعت بعد از افطاری و مصرف شام است و توصیه موکد میشود که از انجام ورزشهای سنگین که در واقع کاهنده توان بدن و ایجادکننده ضعف بدن هستند، جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات