• دوشنبه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1401012212356
  • منبع : نمایندگی ایلام

دکتر سارا فلاحی:

نگاه دولت بر فرصت اقتصادی مرز مهران متمرکز شود/ مرز مهران در حد یک گذرگاه نمانَد

نگاه دولت بر فرصت اقتصادی مرز مهران متمرکز شود/ مرز مهران در حد یک گذرگاه نمانَد

ایسنا/ایلام نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: مرز مهران باید از یک گذرگاه دوجانبه بین دو کشور ایران و عراق خارج شده و تبدیل به یک مرز بین المللی شود چراکه ایلام دروازه مدیترانه است.

دکتر «سارا فلاحی» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به دنبال حضور وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی این سوال از سوی بنده مطرح شد که چرا وزارت امور خارجه نسبت به فعال نمودن دیپلماسی اقتصادی با کشور عراق و کشورهای حوزه مدیترانه از طریق مرز مهران اقدامات لازم را انجام نمی‌دهد؟

وی با تاکید بر اینکه هدف از این سوال ایجاد تمرکز نگاه دولت بر فرصت اقتصادی مرز در استان ایلام بود، گفت: ایلام دارای ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است و بیشترین قرابت‌های فرهنگی و مذهبی بین دو کشور ایران و عراق در این مرز وجود دارد.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهران  کوتاه‌ترین و امن‌ترین مرز برای رسیدن به عتبات عالیات است و در سال‌های بدون کرونا شاهد تردد میلیون‌ها نفر از استان ایلام به سوی این بقاع متبرکه بوده‌ایم، تصریح کرد: استان ایلام قطب دامپروری و کشاورزی است و ۱۱ درصد گاز و ۴ درصد نفت کشور را در اختیار دارد و بیش از ۱۵۰۰ قطعه میراث فرهنگی ثبت شده دارد.

وی افزود: برای بهره‌برداری از این فرصت‌ها ما مرز مهران و دیگر گذرگاه‌ها را داریم که هم خدمات ملی و هم استانی زیادی از آن‌ها می‌توان دریافت کرد که متاسفانه از این فرصت مرز آنگونه که باید استفاده بهینه‌ای خصوصاً در برقراری ارتباط با کشور عراق صورت نگرفته است.

 فلاحی خاطر نشان کرد: زحمات زیادی برای برقراری این ارتباط انجام گرفته اما از آنجا که عراق دوران‌های مختلفی را پشت سر گذاشته و در حال حاضر دولت مرکزی قدرتمندی ندارد، حواله دادن فعال شدن مرز مهران و دیگر گذرگاه‌ها به استانداران استان‌های هم مرز ایلام به نظر می‌رسد که نتیجه‌ای نخواهد داد.

وی افزود: پیش‌تر نیز در طول دوران‌های مختلف این ارتباط گیری بین استانداران اتفاق افتاده اما چون دولت‌های مرکزی دو کشور به طور تام و تمام پای کار نبوده‌اند نتوانسته‌ایم از این فرصت اساسی استفاده کنیم و چون استانداران عراقی هیچ اختیاراتی نداشتند تاکنون زحمات بسیار زیاد استانداران ما به نتیجه نرسیده است.

فلاحی تاکید کرد: ما نباید استانداران را تنها بگذاریم و تا دولت تمام قد پشت اقدامات استانداران در حوزه دیپلماسی همسایگی نایستد به نتیجه نخواهیم رسید.

نماینده مردم ایلام با اشاره به مصوب شدن منطقه آزاد تجاری برای مرز مهران، عنوان کرد: این مرز می‌تواند به هاب صادراتی ایران تبدیل شود و می‌طلبد که با یک دیپلماسی فعال از سوی وزارت امور خارجه، مرز مهران را به یک ممر و مفر برای عبور کشور از تنگناها تبدیل کنیم.

فلاحی گفت: با توجه به تغییر نگاه دولت سیزدهم از حوزه سلطه به حوزه مقاومت، از وزارت خارجه انتظار داریم که دیپلماسی فعال تری را برای فعال شدن مرز مهران پیگیری کرده و سفیر عراق و دولت مرکزی آن را پای کار آورده تا اهداف مشترکمان را جلو ببریم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: مرز مهران باید از یک گذرگاه دوجانبه بین دو کشور ایران و عراق خارج شده و تبدیل به یک مرز بین المللی شود چراکه ایلام دروازه مدیترانه است.

فلاحی ادامه داد: کشور عراق یکی از مهم‌ترین کریدورهای شرق به غرب و یکی از مهم‌ترین مسیرهای ترانزیتی آسیا و اروپاست و مرز مهران این ظرفیت را دارد که با تمرکز بیشتر بر ظرفیت‌های آن، اتفاقات مثبت زیادی را برای کشور رقم بزند و در این راه باید مردم استان نیز منتفع شوند.

وی تصریح کرد: دکتر امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه نیز بر پیگیری‌های لازم برای  تبدیل شدنمرز مهران  به یک مرز بین المللی به معنای واقعی تاکید کردند و قول مساعد داد که یک هیئت از وزارت امورخارجه جهت بررسی هر چه بیشتر ظرفیت‌های مرز مهران به استان سفر بیایند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha