• جمعه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401011909823
  • منبع : بی بی‌ سی

برای نخستین‌بار یک زن سیاه‌پوست قاضی دیوان عالی آمریکا شد

برای نخستین‌بار یک زن سیاه‌پوست قاضی دیوان عالی آمریکا شد

سنای آمریکا با ۵۳ رای موافق در برابر ۴۷ رای مخالف، "کتانجی براون جکسون" را به عنوان نخستین قاضی زن سیاه‌پوست به دیوان عالی این کشور فرستاد.

به گزارش ایسنا، این نخستین بار در تاریخ ۲۳۳ ساله حکومت‌داری در آمریکاست که یک زن سیاه‌پوست بر کرسی مهم‌ترین نهاد قضایی تکیه می‌زند.

نامزد کردن یک قاضی زن سیاه‌پوست برای ورود به دیوان عالی، یکی از وعده‌های انتخاباتی جو بایدن بود که اکنون می‌تواند به حامیان خود از عملی شدن آن خبر دهد.

چاک شومر، رهبر اکثریت سنا که یک دموکرات است انتخاب خانم براون جکسون را تبریک گفته و روز پنجشنبه هفتم آوریل را یک "روز تاریخی و سرشار از شور و شادی" نامیده است.

به گزارش بی.بی.سی رای‌گیری در سنای آمریکا با حضور کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری، برگزار شد که خود او هم نخستین زن آمریکایی است که به عنوان دومین فرد قدرتمند ایالات متحده وارد کاخ‌سفید شده است.

علت حضور او در سنا این بود که چنانچه آرای سناتورها ۵۰-۵۰ شد او بتواند با استفاده از سمت قانونی خود به عنوان «ریاست سنا» این بن‌بست را بشکند. اما کار به آنجا نکشید و با پیوستن ۳ سناتور جمهوری‌خواه به جمع موافقان قاضی براون جکسون، او توانست با ۵۳ رای موافق در برابر ۴۷ رای مخالف انتخاب شود.

کتانجی براون جکسون، ۵۱ ساله، قرار است جایگزین قاضی استفان بری‌یر شود که تصمیم به بازنشستگی گرفته است.

به گزارش بی.بی.سی با توجه به جوانی خانم جکسون، دموکرات‌ها امیدوارند که او برای چند دهه در این کرسی حضور داشته باشد هر چند ورود او به جمع ۹ نفره قضات دیوان عالی، موازنه گرایشات سیاسی این نهاد مرجع را بر هم نخواهد زد و همچنان ۶ قاضی محافظه کار در برابر ۳ قاضی دموکرات و لیبرال قرار دارند.

جکسون گفته رویه قضاوت او به این صورت است که او بر توجه به نص قانون اساسی اصرار دارد و به جای آن که در پی توافق و اجماع با قضات دیگر برود طرفدار سبک "روش‌مندی" (متدولوژیک) است.

دیوان عالی مسئول برخی از تصمیم‌های سرنوشت‌ساز برای آمریکایی‌هاست و اغلب حرف آخر را در مورد قوانین به شدت جنجالی، اختلاف‌ها میان ایالات و دولت فدرال و درخواست‌های نهایی استیناف در مورد توقف احکام اعدام می‌زند.

دوره انتصاب قضات دیوان عالی مادام العمر است. اعضای دیوان عالی را رئیس‌جمهور نامزد می‌کند و باید توسط مجلس سنا تایید شوند.

دموکرات‌ها، که اکنون کنترل سنا را در دست دارند، از مدتی قبل به قاصی استفان بری‌یر فشار آورده بودند که بازنشسته شود تا حالا که کنترل سنا و کاخ‌سفید را دارند بتوانند جانشین او را تعیین کنند.

آخرین باری که یک کرسی دیوان عالی خالی شد سال ۲۰۲۰ بود زمانی که قاضی لیبرال روت بِیدر گینزبرگ در سن ۸۷ سالگی درگذشت.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا کمتر از دو ماه قبل از انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ قاضی اِیمی کُنی بَرِت را به جای او منصوب کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha