حجت الاسلام والمسلمین سعید روستا آزاد، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در نشست خبری اعزام مبلغان ماه مبارک رمضان که در سالن جلسات غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، عنوان کرد: یکی از برکات ماه رمضان بهرهمندی مردم از نمازها و دعاهای جمعی است که این امر به پشتوانه حضور مبلغان است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از هموطنان فقط در ایام ماه رمضان، محرم و صفر از دعاهای دسته جمعی بهرهمند میشوند، اظهار کرد: بخشی از مسئولیت اعزام مبلغین به عهده دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه است.
وی با اشاره به اینکه آمار اعزام مبلغان نسبت به قبل از شیوع کرونا ۳۰ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: قبل از شیوع کرونا حدود ۱۱هزار تن اعزام میشدند که این آمار در دو سال اخیر به حدود ۷هزار تن رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد ادامه داد: در برخی از مناطق مردم میزبان مبلغین بودند و مکانی مستقل برای مبلغ وجود نداشته است و به خاطر مراعات مبلغین و مردمی که میزبان بودند آمار اعزامها کاهش یافته است.
وی افزود: نشستها و کارگاههای علمی و تخصصی با موضوعات غیرت دینی، جهاد تبیین و مسئله جمعیت و سوژههای سخن با حضور اساتیدی مانند حجتالاسلام والمسلمین پناهیان، حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، حجت الاسلام و المسلمین نظری منفر برگزار شد که حدود هشت هزار تن در آن شرکت کردند.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه حدود هفت هزار مبلغ حکم گرفتند که حدود نفر ۵ هزار تن از شعب قم هستند، تصریح کرد: این آمار شامل مبلغان خواهر، گروههای جهادی تبلیغی و... هستند که حدود ۲۳۰ تن از آنان اساتید حوزه و نخبگان هستند.
وی با تاکید بر اینکه اولویت با اعزام مبلغان با تجربه تر و توانمند است، بیان کرد: در همین راستا اداره کل تبلیغ تخصصی تأسیس شده است و افراد در آن مهارت ویژهای مانند مشاوره خانواده، ارتباط با ناشنوایان و کم شنوایان و... را فرا میگیرند و بخشی از اعزام مبلغان ماه رمضان از این افراد است.
حجتالاسلام والمسلمین شریعت مداری، مدیر کل اعزام مبلغین دفتر تبلیغات اسلامی، نیز در این نشست عنوان کرد: فعالیتهای مبلغین در سه شاخص زمینه سنتی و فرهنگی مانند سخنرانیها، فعالیتهای اجتماعی و فعالیتهای جهادی و عمرانی است.
وی بیان کرد: بعد از اعزام مبلغین به هر منطقه اطلسی از مسائل و مشکلات مبلغین تهیه میشود که تاکنون بیش از 15 هزار رکورد در رابطه با مسائل به تفکیک استانی ثبت شده است.
وی افزود: در مجموع ۵۴ مسئله است از یک نظام واره است که این مسائل استخراج شده از نظام واره مسائل یونسکو و شورای انقلاب فرهنگی است که از جمله آن ها مهاجرت پذیری، اباههگری و دوری از مسائل شرعی، اعتیاد، طلاق، فقر و... است.
حجتالاسلام والمسلمین شریعت مداری گفت: طرح ویژه کریمه اهل بیت (س) در بیش از 13 بوستان قم در حال برگزاری است که فعالیت های تبلیغی شاد برای خانواده ها اجرا میکنند.
وی ادامه داد: بحث تقویت بنیان خانواده، توجه بیشتر به بوستان ها برای ارتباط با مبلغان، فعال سازی محیط های متعدد فرهنگی در شهر و آشنایی غیر مستقیم کودکان با معارف اهل بیت(ع) از اهداف این طرح است.
حجت الاسلام و المسلمین آزادیان، مسئول تعیین محتوای تبلیغ، عنوان کرد: قبل از اعزام مبلغین نشست هایی برگزار میشود و مسائل و موضوعات مورد نیاز جامعه استخراج و مقالات آن تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه سه ره توشه با 53 مقاله برای مبلغین تهیه شده است، بیان کرد: ره توشه عمومی برای همه مبلغان که بیش از 30 مقاله دارد، ره توشه خانواده با بیش از 10 مقاله و ره توشه مخصوص مناطق شیعی و سنی تهیه شده است که بازخورد مبلغان از ره توشه ها مثبت بوده است.
وی ادامه داد: در ره توشه اصلی علاوه بر پرداختن به مبانی دینی ارزشهای اخلاقی، نیم نگاهی به مباحث روز جامعه وجود دارد، در ره توشه خانواده حقوق والدین، راه های تقویت وفاداری در خانواده و... بیان میشود و در ره توشه ویژه مناطق شیعی_ سنی پاسخ به پرسش های ویژه این مناطق، نگاهی به زندگی حضرت زهرا (س) در منابع اهل سنت و... بیان شده است.
انتهای پیام
نظرات