• شنبه / ۶ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401010602141
  • خبرنگار : 50182

چقدر آجیل و شیرینی بخوریم؟

چقدر آجیل و شیرینی بخوریم؟

ایسنا/کرمانشاه یک کارشناس تغذیه با تاکید بر لزوم کنترل مصرف مواد غذایی در ایام نوروز جهت پیشگیری از اضافه وزن، گفت: در این بین کنترل مصرف آجیل و شیرینی اهمیت بیشتری دارد.

فرزاد بابایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تغییر سبک زندگی در ایام نوروز گفت: در این ایام به دلیل تعطیلات، فعالیت بدنی افراد کم شده و از طرفی مصرف خوراکی های پرکالری مانند شیرینی و آجیل افزایش می یابد.

وی افزود: همچنین در این ایام مواد غذایی به میزان بسیاری خریداری و انبار شده و دسترسی افراد به انواع خوراکی افزایش می یابد که همین امر احتمال پرخوری و به دنبال آن چاقی و اضافه وزن را افزایش می دهد.

وی افزود: با توجه به این شرایط نیاز است افراد حتما نکات تغذیه ای را رعایت و فعالیت بدنی روزانه را جهت پیشگیری از افزایش وزن داشته باشند.

بابایی گفت: توصیه اول این است که در این ایام افراد پرخوری نکرده و هر مواد خوراکی را به اندازه مصرف کنند.

وی از آجیل به عنوان یکی از خوراکی های پرمصرف در این ایام یاد کرد و افزود: آجیل ماده مغذی  و منبع خوبی از پروتئین و مواد معدنی محسوب می شود، اما مشکل اصلی این ماده خوراکی استفاده از نمک جهت فرآوری آن است.

وی افزود: در همین راستا توصیه می شود افراد از آجیل خام مصرف کرده و با توجه به کالری بالای این ماده مغذی، تنها به میزان روزانه یک کاسه کوچک یا یک فنجان مصرف کنند.

بابایی گفت: در خصوص مصرف شرینی هم باید احتیاط بیشتری صورت گیرد و توصیه می شود افراد از شیرینی نخودی که کالری کمتری دارد و نهایتا در حد دو تا سه عدد استفاده کنند.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: نان برنجی و نان خرمایی هم گزینه های خوبی هستند، اما مصرف کاک به دلیل استفاده زیاد از پودرقند در تهیه آن توصیه نمی شود.

بابایی نسبت به مصرف زیاد میوه در این ایام هم هشدار داد و افزود: برخی تصور دارند میوه کالری کمتری دارد، در حالی که هر واحد میوه حاوی 60 کیلوکالری است و این امر نشان می دهد میوه تفاوت چندانی با این کربوهیدرات ها به لحاظ کالری ندارد. در همین راستا توصیه می شود افراد روزانه سه واحد بیشتر میوه مصرف نکنند.

وی نسبت به مصرف میوه بعد از غذا هم هشدار داد و افزود: مصرف بلافاصله میوه بعد از غذا موجب افزایش چربی خون و سختی رگ ها می شود.

این کارشناس تغذیه همچنین با هشدار نسبت به افزایش مصرف آبمیوه های صنعتی و شربت در این ایام تاکید کرد: مصرف ا ین مواد به همراه نوشابه به دلیل قند بالا اصلا توصیه نمی شود.

بابایی بر انجام ورزش و فعالیت بدنی در این ایام هم تاکید کرد و افزود: توصیه می‌شود افراد روزانه حداقل نیم ساعت ورزش یا پیاده روی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha