• چهارشنبه / ۳ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۴:۱۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401010200737
  • خبرنگار : 71432

تغییرات مهم در سبک زندگی برای جلوگیری از پوکی استخوان

تغییرات مهم در سبک زندگی برای جلوگیری از پوکی استخوان

استخوان‌ها نقش مهمی در حفظ قدرت بدن و حمایت از آن دارند و به ما کمک می‌کنند تا به راحتی حرکت کنیم، بایستیم و زندگی کنیم. استخوان‌ها مواد معدنی لازم را ذخیره می‌کنند و همچنین "مغز استخوان" را در خود جای می‌دهند که به تولید سلول‌های خونی که نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن دارند، کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا، استخوان‌ها در طول عمر فرد خود را ترمیم و بازسازی می‌کنند. در زمان جوانی، بدن بیش از آنکه تخریب کند، بافت‌های استخوانی را بازسازی می‌کند اما با افزایش سن، این روند کند می‌شود. در زنان از دست دادن بافت استخوانی پس از یائسگی تسریع پیدا می‌کند و در برخی موارد این کاهش قابل توجه است که در نتیجه منجر به عارضه ای به نام پوکی استخوان می‌شود. این بیماری در زنان شایع تر از مردان است.

بنابراین، حفظ سلامت استخوان باید برای همه، به ویژه زنان، اولویت باشد تا تحلیل بافت استخوانی مرتبط با افزایش سن جبران شود. رعایت یک سبک زندگی سالم همراه با فعالیت بدنی، مصرف غذای مغذی، اجتناب از استعمال سیگار و مواد الکلی می‌تواند ضمانت دهنده سلامت استخوانها برای مدت زمان طولانی‌تری باشد.

- مصرف مواد الکلی، دخانیات، غذاهای فرآوری شده، نوشابه‌های گازدار در کنار کمبود کلسیم و ویتامین D می‌تواند منجر به شکنندگی و ضعیف شدن استخوان‌ها شود.

- خودداری از ورزش کردن و نداشتن تحرک می‌تواند منجر به التهاب درد مفاصل شود.

- با افزایش سن زنان دچار کاهش توده استخوانی می‌شوند زیرا سطح هورمون (استروژن و پروژسترون) آنها متفاوت است. همچنین  بلوغ، بارداری، شیردهی و یائسگی بر استحکام استخوان تاثیر می‌گذارد. اگر چارچوب اسکلتی بدن ضعیف باشد، کوچکترین آسیب می تواند منجر به شکستگی شود و حرکت را دشوار کند.

توصیه‌های موثر به زنان برای حفظ سلامت استخوان ها

انجام فعالیت بدنی: ورزش‌هایی مانند پیاده روی، آهسته دویدن و بالا رفتن از پله‌ها می تواند به فرد کمک کند تا استخوان‌های قوی داشته باشد و پیشرفت تحلیل استخوانها را کند سازد.

مصرف ویتامین D: ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک و نقش‌های متعددی در بهبود سلامت استخوانها ایفا می‌کند. پایین بودن سطح ویتامین D نشانه تراکم استخوان پایین است و خطر از دست دادن استخوان را افزایش می‌دهد. غنی‌ترین منبع ویتامین D نور خورشید است و به دنبال آن رژیم غذایی شامل ماهی چرب، زرده تخم مرغ، غلات، لبنیات، آب پرتقال و شیر سویاست.

رژیم غذایی غنی از کلسیم: رژیم غذایی غنی از کلسیم به حفظ تراکم استخوان کمک می کند. رژیم غذایی باید شامل محصولات لبنی، ماهی، بادام، کلم بروکلی و غیره باشد که به سلامت استخوانها کمک می کنند. پیامدهای کاهش سطح کلسیم به طور مستقیم در استخوان ها نشان داده می شود. کلسیم پایین منجر به پوکی استخوان، شکنندگی استخوان ها و شکستگی های ناگهانی می‌شود.

خودداری از مصرف مواد الکلی: الکل قابلیت بدن در جذب کلسیم را کاهش می دهد که منجر به کاهش تراکم استخوان می شود.

کاهش مصرف نمک: افزایش مصرف نمک ممکن است به کاهش سطح کلسیم و تسریع روند تحلیل استخوان کمک کند. زنان به خصوص پس از یائسگی باید کمتر از غذاهای کنسروی و فرآوری شده که معمولا دارای نمک بالایی هستند، استفاده کنند.

خودداری از مصرف بیش از حد کافئین: کافئین منجر به دفع سریعتر کلسیم از بدن می شود و باید در حد اعتدال مصرف شود.

به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، در حالیکه رعایت توصیه‌های ذکر شده مهم است، غربالگری نیز برای اطمینان از وضعیت سلامت استخوانها ضروری است. غربالگری باید قبل از ۳۰ سالگی شروع شود و افرادی که سابقه خانوادگی ضعیف بودن بافت استخوانی در آنان وجود دارد باید سالی دو بار تحت غربالگری قرار گیرند تا از بروز این خطر جلوگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha