• پنجشنبه / ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400122620987
  • خبرنگار : 50123

کمبود کشتارگاه طیور در چهارمحال و بختیاری

کمبود کشتارگاه طیور در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کمبود کشتارگاه طیور در چهارمحال و بختیاری، گفت: لازم است شرایط زیرساختی و فیزیکی به منظور ارتقای بهبود کیفیت مرغ در کشتارگاه‌های موجود بهبود یابد و برای محقق شدن این امر باید خط دوم تولید این کشتارگاه‌ها راه‌اندازی شود.

محمد اسدی ۲۶ اسفندماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز طرح تشدید نظارت‌های نوروز و ماه مبارک رمضان همزمان با سراسر کشور، اظهار کرد: این طرح با نظارت دستگاه‌های دولتی و نظارتی به واسطه تشدید تقاضای مردم و آغاز ماه رمضان از ایام نوروز، از ۱۴ اسفندماه آغاز و تا ۲۶ اردیبهشت‌ماه به صورت مستمر ادامه دارد.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: تمهیدات لازم برای اجرای طرح اندیشیده شده که برای مرکز استان دو اکیپ ثابت، ۱۱ اکیپ سیار شهرستانی، ۱۵ اکیپ سیار در استان و شهرستانی در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه گفت: طی بازدیدهای صورت گرفته، از ۳۱۵۹ کیلوگرم، ۲۴۰۷ کیلوگرم معدوم‌سازی، ۱۷ مورد نمونه‌گیری و سه مورد از تخلفات به مراجع قضایی ارجاع داده شد.

اسدی با بیان اینکه عمده فعالیت دامپزشکی نظارت بر مواد خام دامی است، تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون در عملیات بازرسی و نظارت بر کشتارگاه‌های دام استان ۱۷۲ هزار و ۷۱۱ بازرسی بهداشتی از دام‌ها از جمله بز، بزغاله، گوسفند، گاو، گوساله، شتر و شترمرغ انجام شد که ۱۷ هزار و ۷۹۴ کیلوگرم معدوم‌سازی صورت گرفت.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: در این مدت، از ۹ میلیون و ۵۶۱ هزار و ۳۷ قطعه طیور مورد بازرسی در  عملیات بهداشتی، ۹۱ هزار و ۸۲۱ کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی در کشتارگاه‌های طیور ضبط و معدوم‌سازی انجام شد.

وی به صادرات ۱۳ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم خوراک و مکمل آبزیان، ۱۱ هزار کیلوگرم تخم ماهی پرورشی، ۱۴۸ هزار و ۵۹۶ کیلوگرم ماهی خوراکی، ۳۱ هزار و ۵۹۰ کیلوگرم خوراک ماهی و ۳۸۵ هزار و ۷۰۵ کیلوگرم شیرخشک اشاره کرد.

اسدی تاکید کرد: تاکنون هشت میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه تخم‌چشم‌زده وارد استان شده و ۱۹۲ مورد نمونه از مراکز ماهیان سردابی انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: باتوجه به پیگیری‌های صورت گرفته در خصوص پرونده‌های تشکیل شده طی ۱۱ ماه امسال، ۲۰۷ مورد مربوط به کشتار غیرمجاز و ۳۱۶ مورد مربوط به عدم رعایت بهداشت عمومی به مراجع قضایی معرفی شدند، ۶۳ پرونده به تعزیرات حکومتی معرفی شد.

وی اختصاص مسئول فنی مستقل برای مزارع پرورش مرغ گوشتی، اختصاص مسئول فنی در مجتمع‌های دامی،  هویت‌گذاری دام سبک و سنگین استان و اجرای حدود ۹۰ درصدی آن در استان، اختصاص ۴۰ درصد اعتبارات عمرانی از استان به اداره‌کل دامپزشکی را از جمله مهم‌ترین اقدامات یک‌ساله این اداره‌کل عنوان کرد.

اسدی واکسیناسیون دو میلیون راس دام سبک در استان علیه تب برفکی را از دیگر اقدامات این اداره‌کل برشمرد و عنوان کرد: با ورود عشایر به استان، پیش و پس از ورود، واکسیناسیون بر علیه تب برفکی انجام خواهد شد تا در صورت وجود آلودگی، با انجام واکسیناسیون برطرف و از ورود آلودگی به استان جلوگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری یادآورد شد: در این مدت نگرانی‌ها برای آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مخصوصا برای واحدهای مرغ تخم‌گذار و مرغ مادر گوشتی بود که خوشبختانه با همکاری مناسب، واکسن در اختیار ۶ واحد مرغ تخم‌گذار و یک واحد مرغ مادر قرار گرفت و تزریق شد و تاکنون مشکلی از این حیث در استان وجود نداشت و رصد در این زمینه صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به وجود هشت کشتارگاه سنتی و دو کشتارگاه صنعتی در چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: بسیاری از نواقص گذشته در خصوص وضعیت بهداشتی، حصارکشی و محل دفن لاشه برطرف شده است و از لحاظ جغرافیایی کمبود کشتارگاه در استان وجود ندارد.

اسدی ادامه داد: کشتارگاه جونقان از بزرگ‌ترین کشتارگاه‌های صنعتی کشور بوده که در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های لازم، خدمات‌رسانی مطلوب و راسخ شدن عزم مسئولان برای به‌کارگیری ظرفیت بالقوه در این کشتارگاه، امکان تعطیلی هشت کشتارگاه سنتی وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه کمبود کشتارگاه طیور در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: لازم است شرایط زیرساختی و فیزیکی به منظور ارتقای بهبود کیفیت مرغ در کشتارگاه‌های موجود بهبود یابد و برای محقق شدن این امر باید خط دوم تولید این کشتارگاه‌ها راه‌اندازی شود که تسهیلات خوبی در اختیار تولیدکنندگان برای راه‌اندازی این خط قرار می‌گیرد، البته اتحادیه مرغداران استان پیگیر احداث کشتارگاه طیور است.

وی در پایان گفت: چندین شرکت نسبت به جمع‌آوری ضایعات مرغ در مراکز فروش با اداره‌کل دامپزشکی استان در ارتباط هستند، باید خردکردن و قطعه‌بندی در مراکز عرضه فروش مرغ و در حضور مشتری صورت گیرد، البته در صورت نداشتن شرایط لازم، خرد کردن مرغ ممنوع است که تاکنون چند نفر از افراد به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha