به گزارش ایسنا، آلبرت کوچویی در شرح مهمترین عناوین روزنامههای مهم جهان در روز دوشنبه ـ ۲۳ اسفند ماه ـ آورده است:
خسارت اقتصادی به روسیه
روزنامههای آمریکا و با آنها، نیویورک تایمز می نویسند: آمریکا و متحدانش، میکوشند تا روسیه را در اقتصاد و تجارت جهانی، منزوی کنند. بایدن میگوید، آمریکا میکوشد تا به اروپا و دیگر متحدان خود بپیوندد و در کنار گذاشتن روسیه، از روابط تجاری عادی در جهان، گام بردارد. به گمان بایدن، این اقدام می تواند به اقتصاد روسیه، خسارتهای جبرانناپذیری وارد کند. در این میان، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز می نویسد: چنین حرکت هایی می توانند عامل ایجاد بحران های اقتصادی در خود آمریکا و کشورهای متحد آن هم باشد.
در نگاهی دیگر نیویورک تایمز می گوید: جنگ در جبهه های اوکراین آرام گرفته اما بمباران شهرها، افزایش یافته است.
تاوان سخت
روزنامههای انگلیس و با آن ها فایننشال تایمز، نگاه به اوکراین دارند. این روزنامه در نگاه نخست مینویسد: روسیه تهدید کرد که تجهیزات نظامی ای که کشورهای غرب راهی اوکراین می کنند، هدف قرار میدهد. خبرها، از امکان برخورد میان کشورهای ناتو و روسیه میگویند.
در نگاهی دیگر:
بایدن هشدار داد که در صورت استفاده روسیه، از سلاح شیمیایی در اوکراین تاوانی سخت خواهد پرداخت.
در نگاه اقتصادی هم میگویند:
جنگ در اوکراین، لرزه ای که در بازار نفت در دهه هفتاد میلادی رخ داد، تکرار خواهد کرد.
گردش به چپ شیلی
روزنامه های اسپانیا و با آن ها ال پائیس نگاه، به انتخابات ریاست جمهوری در شیلی دارند. گردشی دیگر به چپ در آمریکای لاتین. رئیس جمهوری تازه شیلی وعده اصلاحات اجتماعی را در آن کشور داد. گابریل بوریج، سی و شش ساله جوان ترین رئیس جمهوری تاریخ شیلی است. او رویاهای بزرگی برای اقتصاد شیلی در سر دارد. رئیس جمهوری تازه می گوید، در جنوب شهر سانتیاگو، کار خواهد کرد و نه در پایتخت ثروتمند. یک چپ گرا که با ائتلاف گروه های چپ به قدرت رسید.
در حاشیه خبرهای امروز آمده است:
راه حلی برای کاهش اضطراب و نگرانی
چگونه می توان با جهانی پر از اضطراب سر کرد. این نگاه بخش دانش روزنامه نیویورک تایمز است. از راههای کاهش اضطراب در آدمی، کمک به دیگران است. بسیاری از آدمها، آمیختهای از احساسات گوناگون را تجربه میکنند؛ غم و احساس درماندگی، نگرانی و ترس. بحرانهای جهانی، میتوانند نقشی در ایجاد این اختلال داشته باشند. مثل جنگ و همهگیری بیماری. اینها می توانند در ایجاد احساس ترس و نگرانی اثرگذار باشند. سازمان بهداشت جهانی می گوید، این اختلال در آدم های کشورهای ثروتمند بیش تر است. در نیجریه و شنزن چین، تنها یک درصد آدم ها، درگیر این اختلالاند. از راه های مبارزه با آن، این است که تصور کنیم سرگشتگی و شک و تردید، پدیدهای تازه نیست و دیگری شناخت اساس این اضطراب در خود انسان است.
انتهای پیام
نظرات