دکتر نادر نیک پرست در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا علاوه بر مرگ و میر فراوان، مشکلات اجتماعی و اقتصادی بسیاری ایجاد شده که به مخاطره افتادن سلامت روان را به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه ترس از ابتلای به بیماری، مرگ و میر، عوارض بیماری و شایعات فراوان از عواملیست که جامعه را مغشوش کرده است، افزود: ایجاد محدودیت های اقتصادی، محدویت های تردد و مسافرت حتی محدودیت در دورهمی های خانوادگی موجب آسیب های جبران ناپذیری به روح و روان افراد جامعه شده است.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسفراین با اشاره به اینکه جامعه ایرانی در اغلب موارد دچار نقصان شادی اجتماعی بوده است افزود: با تعطیلی مناسبت ها، مجالس شادی، اماکن فرهنگی و ورزشی، عدم برگزاری مناسبت های مذهبی و حتی عزاداری و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها در دوران کرونا به کاهش شادی در جامعه ایرانی دامن زده شده است.
نیک پرست با تاکید بر اینکه اکنون باید با پیش بینی برنامه های صحیح، نشاط و شادابی را در جامعه ایجاد کرد گفت: استفاده از رسانه های جمعی از جمله رادیو و تلویزیون به عنوان رسانه های مرجع و تاثیر گذار با هدف پر کردن خلاء های ایجاد شده و افزایش برنامه های شادی آفرین می توان گاهی موثر را در کاهش نشاط در جامعه برداشت.
وی افزود: استفاده بهینه از ظرفیت فضای مجازی با هدف برگزاری دورهمی ها و ارتباطات چند طرفه مانند انجام مسابقات با توجه به استفاده عموم مردم از این فضا، از جمله راهکارهایی است که می توان در زمینه نشاط اجتماعی بهره صحیح برد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسفراین، امید به آینده را از عوامل اثر گذار بر سلامت روان و ایجاد نشاط در جامعه عنوان کرد و افزود: معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسفراین با توجه به این مهم با توجه به مناسبت های مختلف، برنامه های شادی آفرین و مشاوره های رایگان را برگزار کرده است.
نیک پرست پیش بینی برنامه های مذهبی در فضای باز و تدارک برنامه های ورزشی از جمله کوهنوردی و حضور در طبیعت را از دیگر برنامه های شادی آفرین عنوان کرد و گفت: باید در ارائه آمارها و گزارش های مرتبط با کرونا حد تعادل را حفظ کرد به طوریکه نه موجب ترس و هراس در جامعه شود و نه بی اعتنایی و سهل انگاری اجتماعی را با خود به همراه داشته باشد.
وی پاسخ به شایعات بی اساس مرتبط با بیماری کرونا در فضای مجازی را از الزامات دانست و افزود: تلاش در جهت عدم تعطیلی مناسبت ها، روش های جایگزین برگزاری آن ها و استفاده صحیح از تکنیک های آرامش بخش با مشارکت روانشناسان کار آزموده می تواند تا حدی کاهش و نقصان نشاط اجتماعی در این دوران را جبران کند.
انتهای پیام
نظرات