• شنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400120704859
  • خبرنگار : 50310

یک روانشناس مطرح کرد:

رابطه بین سلامت فیزیک و روان

رابطه بین سلامت فیزیک و روان

ایسنا/لرستان یک روانشناس گفت: در حال حاضر رابطه بین سلامت فیزیک و سلامت روان انسان مورد توجه طب مدرن قرار گرفته است.

مریم کاووسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پزشکی مدرن که زمانی با بدبینی به ارتباط میان احساسات و سلامت فیزیکی نگاه می‌کرد، اکنون ارتباط نزدیک میان روان و بدن را تأیید می‌کند.

وی ادامه داد: بسیاری از امراض ازجمله‌ ناراحتی معده، کهیر و حتی بیماری‌های قلبی متأثر از استرس‌های روانی هستند.

کاووسی تأکید کرد: اگرچه ارتباط میان استرس و عملکرد ایمنی هنوز توسط دانشمندان مختلف مورد مطالعه قرار دارد اما هنوز مورد توجه پژوهشگران ایمنی‌شناسی قرار نگرفته است.

این روانشناس عنوان کرد: مطالعه‌ رابطه‌ میان استرس و سیستم ایمنی موضوعی چالش‌برانگیز بوده به‌عنوان مثال در همان اولین قدم، تعریف استرس خود با دشواری روبه‌رو است، وضعیتی که برای یکی ممکن است استرس‌زا باشد برای دیگری شاید اینطور نباشد.

وی افزود: وقتی افراد در موقعیتی قرار می‌گیرند که از منظر آن‌ها استرس‌زاست، سنجش مقدار استرس برای خود آن‌ها دشوار بوده و حتی برای دانشمندان هم دانستن صحت میزان دریافت ذهنی یک فرد از استرس سخت است.

کاووسی بیان کرد: دانشمندان تنها می‌توانند چیزهایی را اندازه‌گیری کنند که منعکس‌کننده‌ استرس هستند، چیزهایی مانند تعداد ضربان قلب در هر دقیقه، اما چنین اندازه‌گیری‌هایی نیز شاید عوامل دیگری را انعکاس می‌دهند.

این روانشناس تصریح کرد: بیشتر دانشمندانی که رابطه‌ استرس و عملکرد ایمنی را مورد پژوهش قرار داده‌اند به مطالعه‌ عوامل استرس‌زای ناگهانی و کوتاه‌مدت نمی‌پردازند، در عوض تمرکز آن‌ها روی عوامل استرس‌زای دائم و مکرر به نام استرس‌های مزمن است، مانند استرس‌های ایجاد شده به واسطه‌ روابط خانوادگی، دوستان، همکاران یا چالش‌های مداوم در محیط کار.

وی با اشاره به این‌که انجام آزمایش‌هایی که دانشمندان از آن با عنوان «آزمایش‌های کنترل‌شده» در انسان یاد می‌کنند، دشوار است، عنوان کرد: در این آزمایش‌ها، دانشمندان یکه و تنها یک عامل را تغییر می‌دهند، مثلاً مقدار یک ماده‌ شیمیایی و سپس تأثیر آن تغییر را بر چند پدیده‌ قابل سنجش اندازه‌گیری می‌کنند، مثلاً اندازه‌گیری مقدار آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط یک نوع سلول سیستم ایمنی در زمان قرار گرفتن در معرض ماده‌ شیمیایی و در حیوانات و به خصوص در انسان‌ها، چنین کنترلی امکان‌پذیر نیست به این دلیل که در بدن انسان یا حیوان در زمان اندازه‌گیری خیلی اتفاقات دیگری نیز می‌افتد.

کاووسی عنوان کرد: با وجود چنین دشواری‌های اجتناب‌ناپذیری در سنجش رابطه‌ استرس با ایمنی، دانشمندانی که بارها چنین آزمایش‌هایی را بر روی حیوانات مختلف یا انسان‌ها انجام داده‌اند و بیشتر مواقع نتایج مشابهی کسب کرده‌اند، امیدوار هستند که بتوانند به نتیجه‌ای معقول و منطقی دست پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha