• دوشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400120201290
  • خبرنگار : 50499

چرا امیکرون باعث خروسک در کودکان می‌شود؟

چرا امیکرون باعث خروسک در کودکان می‌شود؟

ایسنا/خراسان رضوی فوق تخصص عفونی کودکان گفت: طبق مطالعات انجام شده در دانشگاه هنگ کنگ، ویروس امیکرون ۷۰برابر بیشتر از سویه دلتا در راه‌های هوایی تکثیر می‌یابد و چون راه‌های هوایی کودکان باریک‌تر است و کمتر تکامل یافته، با سهولت بیشتری توسط مخاط تنگ و مسدود شده و باعث خس خس سینه و خروسک می‌شود.

دکتر محمدحسن اعلمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سرعت سرایت  امیکرون بیشتر از دلتا است، اظهار کرد: دلیلی برای اینکه امیکرون از سویه قبلی کرونا شدیدتر باشد وجود ندارد. هرچه موارد ابتلا به ویروس بیشتر شود موارد بستری نیز بیشتر خواهد شد، میزان بستری در سویه دلتا ۳درصد و در سویه امیکرون یک درصد است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه وقتی تعداد زیادی ویروس وارد بدن شوند می‌توانند بر سیستم ایمنی غلبه کنند، افزود: طبق مطالعات انجام شده در دانشگاه هنگ کنگ، ویروس امیکرون ۷۰برابر بیشتر از سویه دلتا در راه‌های هوایی تکثیر می‌یابد و چون راه‌های هوایی کودکان باریک‌تر است و کمتر تکامل یافته، با سهولت بیشتری توسط مخاط تنگ و مسدود شده و باعث خس خس سینه و خروسک می‌شود.

وی با بیان اینکه امیکرون باعث التهاب ریه در کودکان می‌شود، عنوان کرد: بیماری شدید در کودکان نادر است چون سیستم ایمنی ذاتی کودکان قوی‌تر از بالغین است. علائم کرونا در کودکان شبیه آنفلوآنزا است ولی میزان کشندگی آنفلوآنزا در کودکان بیشتر از کرونا است. میزان کشندگی کرونا در کودکان دو در یک میلیون است. میزان شدت ویروس در کودکان واکسینه نشده، بسیار بیشتر است.

اعلمی تصریح کرد: در صورتی که کودک شما به سختی نفس بکشد و در ظاهرش علائمی نظیر کبودی، رنجوری، پف‌کردگی، خواب‌آلودگی یا کم‌آبی مشاهده شود، باید سریعا به بیمارستان مراجعه شود فرورفتن قسمت پایین گردن یا روی ترقوه و بین دنده‌ها به هنگام نفس کشیدن علامت تنگی نفس است و فقدان اشک از علائم کم آبی است.

فوق تخصص عفونی کودکان گفت: بسیاری از نشانه‌های کرونا در کودکان را می‌توان در منزل درمان کرد. استامینوفن و ایبوپروفن و مصرف مایعات زیاد در پایین آوردن تب موثرند. در کودکان با سابقه آسم ایبوپروفن مصرف نشود. همچنین مصرف مایعات کافی، قطره بینی کلرور سدیم برای بازکردن راه بینی و تنفس مفید است. 

اعلمی درمورد سرفه افزود: اگر سن کودک بالای یک سال است مخلوط عسل و لیمو با آب ولرم به کم کردن سرفه‌ها کمک می‌کند؛ نصف لیمو را داخل یک لیوان آب داغ فشار دهید و یک یا دو قاشق مرباخوری عسل اضافه کنید و در حالی که هنوز ولرم است به کودک بدهید. داروهای سرماخوردگی و شربت‌های ضدسرفه در کودکان کوچک‌تر از ۶ ماه ممنوع است.

 گلودرد بیش از ۴ روز  در کودکان نیاز به معاینه دارد

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به درمان گلودرد در کودکان اضافه کرد:  برای درمان گلودرد از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید اما اگر گلودرد از چهار روز گذشت باید معاینه شود. سرفه‌های بیش از سه هفته هم نیاز به معاینه دارند.

وی اظهار کرد: اگر کودک تب‌ بالا یا تب و لرز دارد باید توسط پزشک معاینه شود. آنتی بیوتیک داروی ضد سرفه نیست و باعث توقف سرفه نمی‌شود. سرفه‌های شبانه ممکن است نشانه آسم باشند سرفه‌های خشن و گوش‌آزار علامت کروپ یا خروسک است.

اعلمی خطاب به والدین افزود: والدین باید مواظب فرزندان خود باشند. تزریق واکسن کرونا و یادآور آن، پوشیدن ماسک، شستن دست‌ها و اجتناب از فعالیت‌های اجتماعی در صورت وجود علائم  باعث پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا می‌شود.
 
فوق تخصص عفونی کودکان  تاکید کرد:  بهترین راه پیشگیری واکسیناسیون است. افراد بزرگتر از پنج سال واکسن بزنند. کودک بیمار به مدت پنج تا ۱۰روز بیماری را منتقل می‌کند.
  

وی در خصوص بازی و ورزش کودکان عنوان کرد: بهتر است بازی و ورزش در فضای باز باشد. دورهمی‌ها را به چند خانواده کاملا واکسینه شده محدود کنید. می دانیم که یکی از علت‌های مهم مرگ کودکان تصادفات است ولی کودکان با بستن کمربند ایمنی و صندلی کودکان، اتومبیل مطمئن و سرعت مجاز محافظت می‌شوند هر چند خطر به صفر نمی‌رسد، در مورد کرونا هم به همین شکل است. محافظت‌ها باعث پیشگیری می‌شوند اما همچنان امکان ابتلا وجود دارد.

اعلمی گفت: دکتر راشل والنسکی، مدیر مرکز کنترل بیماری‌های ایالات‌ متحده‌ آمریکا عنوان کرده است «موارد اومیکرون به همان سرعتی که افزایش یافتند کاهش می‌یابند. میزان بستری کودکان در ایالات متحده آمریکا در حال افزایش است به‌ویژه کودکان نوزاد تا ۴ ساله که واکسن نزده‌اند. به ازای هر۱۰۰  هزار کودک زیر پنج سال حدود چهار کودک طی هفته‌های اول سال جاری میلادی بستری شده‌اند که نسبت به دوره‌های قبلی بیماری کوید بیشتر بوده است، با این حال میزان بستری کودکان  پایین‌ترین میزان در گروه‌های سنی است».

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دوره قرنطینه به پنج روز از زمان مثبت شدن تست کاهش یافته تاکید کرد: بیشترین میزان سرایت از یک تا دو روز قبل از شروع علائم  تا دو تا سه روز بعد از شروع علائم است. بعد از پنج روز قرنطینه نیاز به تکرار تست نیست. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha