• سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403111611811
  • خبرنگار : 50555

رئیس خانه احزاب خراسان رضوی:

اصول و ماهیت انقلاب اسلامی ایران هیچ تغییری نکرده است

اصول و ماهیت انقلاب اسلامی ایران هیچ تغییری نکرده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس خانه احزاب خراسان رضوی گفت: انقلاب اسلامی موفق شده است که آرمان‌ها و مبانی خود را حفظ کند و از آن‌ها عدول نکند، در حالیکه بسیاری از انقلاب‌های دیگر پس از مدتی به سمت تغییر مسیر و تغییر ماهیت رفتند.

حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تفاوت انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب‌های جهان در قرن اخیر، در چندین محور اساسی قابل بررسی است، اظهار کرد: نخستین تفاوت در مبانی فلسفی و فکری انقلاب نهفته است. در حالیکه بسیاری از انقلاب‌ها جنبه‌های اقتصادی یا سیاسی صرف را دنبال می‌کنند، انقلاب اسلامی ایران بر پایه باورهای دینی، اعتقادی و ایدئولوژیک شکل گرفته است.

وی افزود: انقلاب به منظور پیاده‌سازی اندیشه‌های دینی در جامعه شکل گرفت و این انگیزه، تفاوت ماهوی آن را با دیگر انقلاب‌ها مشخص می‌کند. دومین تفاوت مربوط به نوع رهبری انقلاب است. رهبری این انقلاب برگرفته از خواست و اراده مردم بود و در عین حال موتور محرک آن دین و اسلام به شمار می‌رفت. شیوه رهبری در این مبارزه، کاملاً قیاسی، دینی و اخلاقی بود و معیارهای دینی و اخلاقی در تمام مراحل مبارزه رعایت شد. سومین تفاوت در پایداری اصول و شعارهای انقلاب در طول ۴۶ سال گذشته است. این انقلاب موفق شده است که آرمان‌ها و مبانی خود را حفظ کند و از آن‌ها عدول نکند، در حالیکه بسیاری از انقلاب‌های دیگر پس از مدتی به سمت تغییر مسیر و تغییر ماهیت رفتند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تفاوت دیگر انقلاب اسلامی ایران را در اتکا به عموم مردم دانست و بیان کرد: در حالیکه بسیاری از انقلاب‌ها به یک قشر خاص وابسته بودند، انقلاب اسلامی ایران با مشارکت تمامی اقشار جامعه شکل گرفت. هرچند ممکن است برخی اقشار پیشگام‌تر و برخی دیگر پس‌گام‌تر بوده باشند، اما همگان در این انقلاب و اداره کشور نقش داشتند. بنابراین  فراگیری و مردمی بودن، عامل دیگری است که انقلاب اسلامی را از سایر انقلاب‌های دنیا متمایز می‌کند.

ترقی با اشاره به مولفه‌های کلیدی در پایداری انقلاب اسلامی، عنوان کرد: نخستین مولفه، حفظ روحیه انقلابی است که باید در میان مردم و مسئولین به عنوان یک اصل اساسی ادامه یابد. دومین مولفه، حفظ هویت دینی و اسلامی انقلاب است. این هویت، نه‌تنها نشان‌دهنده ریشه‌های انقلاب، بلکه عاملی برای همبستگی و انسجام ملی نیز به شمار می‌آید. سومین مولفه، تبعیت و پشتیبانی از رهبری انقلاب است. این پیوستگی به رهبری به تداوم انقلاب اسلامی کمک و مسیر آن را روشن‌تر می‌کند.

وی با بیان‌ اینکه چهارمین مولفه، انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی به نسل‌های بعدی است، اضافه کرد: این انتقال، نقش مهمی در نگه‌داشتن آرمان‌ها و اصول انقلاب در دل جوانان ایفا می‌کند. پنجمین مولفه، مقاومت و ایستادگی بر اصول و آرمان‌های انقلاب اسلامی است. در عین حال، اصلاح روش‌ها و تطبیق آن‌ها با زمان، مکان و شرایط جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است. این اصلاحات باید به گونه‌ای باشد که مسیر رسیدن به آرمان‌ها را تسهیل کند. این پنج مولفه اصلی، در واقع زیربنای پایداری انقلاب اسلامی را تشکیل می‌دهند و استمرار آن را تضمین می‌کنند.

رئیس خانه احزاب خراسان رضوی تاکید کرد: حفظ سرمایه اجتماعی نظام نیازمند اتخاذ شیوه‌های اجرایی مناسب برای حل مشکلات مردم است؛ به گونه‌ای که رضایت آنان از روند انقلاب به طور کامل جلب شود. مردم باید احساس کنند که در هر مرحله از انقلاب به جلو حرکت می‌کنند، نه اینکه درجا می‌زنند. اگر آنان حس کنند که انقلاب با سرعت معقول و منطقی به سوی آرمان‌های خود پیش می‌رود و از توقف‌های بی‌جهت پرهیز می‌کند، به طور طبیعی اعتماد بیشتری به آن خواهند داشت.

ترقی ادامه داد: مردم باید شاهد تحقق آرزوها و آرمان‌های خود در ساخت یک جامعه عدالت‌محور، رفاه‌محور و متکی به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی باشند. چنین جامعه‌ای باید سرشار از صداقت، درستی و اخلاق و ارزش‌های دینی و اسلامی باشد. در این صورت، مردم به عنوان سرمایه اجتماعی نظام، در کنار آن خواهند بود و قادر هستند که در عبور از بحران‌ها، مشکلات، دشمنی‌ها و موانع، به نظام یاری رسانند و آن را تقویت کنند. این همبستگی و حمایت، ضامن پایداری و موفقیت انقلاب خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha