به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دیدار شولتس و پوتین در کاخ کرملین برای چند ساعت پیشبینی شده است و در پایان این دیدار نیز دو طرف در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک شرکت خواهند کرد.
دیدار شولتس از کرملین در حالی صورت میگیرد که روابط آلمان و روسیه در پایینترین سطح خود است. بحران اوکراین بر گفت و گوهای دوجانبه برلین و مسکو در بسیاری زمینهها سایه انداخته است.
سفر یک روزه اولاف شولتس، صدراعظم آلمان پس از ملاقاتش در کییف در روز دوشنبه به عنوان بخشی از دیپلماسی غرب برای جلوگیری از یک "حمله احتمالی" است؛ آن هم درست زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار سرباز روسی در مرز اوکراین مستقر شدهاند.
شولتس تاکید دارد که غرب آماده گفتگو درخصوص دغدغهها و نگرانیهای امنیتی روسیه است اما در صورت حمله روسیه به اوکراین، تحریمهایی را علیه روسیه اعمال خواهد کرد.
صدراعظم آلمان روز دوشنبه در کییف قبل از بازگشت به برلین عنوان داشت: ما با هماهنگی متحدانمان برای اعمال "تحریمهای بسیار گسترده و موثر" آماده هستیم.
او گفت میخواهد برای کاهش تنش در بحران اوکراین با پوتین لابی کند. او استقرار ده ها هزار سرباز روس در امتداد مرز اوکراین را "غیرقابل درک" توصیف کرد.
پیش از این دیدار، آندری ملنیک، سفیر اوکراین در برلین صدراعظم آلمان را ترغیب کرده بود تا موضع سختی در قبال پوتین اتخاذ کند.
او به روزنامه گروه رسانهای مدیافونک آلمان گفت: «تنها یک اولتیماتوم واضح به پوتین، با مهلتی حداکثر تا ۱۶ فوریه برای بازگرداندن گروههای تا دندان مسلح خود، میتواند صلح جهانی را نجات دهد.»
سفیر اوکراین ادامه داد: «اگر کرملین این آخرین هشدار را نادیده بگیرد، باید تحریمهای پیشگیرانه بسیار سختی علیه روسیه گام به گام از روز بعد اعمال شود.»
ملنیک گفته این تحریمها باید شامل کلیه محصولات وارداتی از قبیل نفت، گاز، تولیدات زغال سنگ و سایر کالاهای استراتژیک شود. او تاکید کرد این تحریمها همچنین باید مسدود کردن داراییهای دولتی روسیه در خارج، ممنوعیت کامل سرمایه گذاری در روسیه و تحریمهای شخصی گسترده علیه رهبران و الیگارشهای روسیه را نیز در بر بگیرد.
هشدارها درخصوص این تحریمها از سوی آلمان، به عنوان شریک تجاری شماره یک روسیه در اروپا و بزرگترین مصرفکننده گاز طبیعی روسیه میتواند آسیب بیشتری وارد کند؛ اگرچه چنین چیزی میتواند فضای مانور شولتس را نیز محدود کند.
او ماه گذشته در پاسخ به سوالی درباره خط لوله "نورد استریم ۲" از روسیه به آلمان که قصد دارد گاز روسیه را با دور زدن اوکراین به اروپای غربی برساند، اظهار کرد: در صورت "مداخله نظامی"، همه چیز باید مورد بحث قرار گیرد.
اما اولاف شولتس، صدراعظم آلمان درخصوص پایان دادن به "نورد استریم ۲" وعدهای نداده و حتی نام آن را در لیست تحریمها قرار نداده است؛ در حالیکه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه گفت در صورتی که روسیه به اوکراین حمله کند، این پروژه متوقف خواهد شد.
روسیه، برنامه ریزی برای "حمله" را رد کرده و غرب را که انبوهی از مقامات را به مسکو و کییف فرستاده است، به "هیستری" متهم میکند.
انتهای پیام
نظرات