• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۲
  • دسته‌بندی: هوش مصنوعی
  • کد خبر: 1403112720173
  • خبرنگار : 71567

رئیس فرهنگستان علوم تاکید کرد

توجه به ابعاد زیستی هوش مصنوعی و ضرورت سامان‌دهی

توجه به ابعاد زیستی هوش مصنوعی و ضرورت سامان‌دهی

رئیس فرهنگستان علوم بر ضرورت توجه به ابعاد زیستی هوش مصنوعی و ضرورت سامان‌دهی آن تاکید کرد و گفت: یکی از هدف‌های اصلی خالقان جریان هوش مصنوعی، رسیدن به تسلط همه‌جانبه بر جهان و سایر ملل و روش‌های جدید نواستعماری است.

به گزارش ایسنا، دکتر مخبردزفولی در چهاردهمین جلسه مرجعیت علمی با تاکید بر ضرورت توجه به هوش مصنوعی در بخش علم و فناوری بویژه دستیابی به مرجعیت علمی، خواستار ورود جدی صاحب‌نظران به بررسی فرصت‌ها و تهدیدهای مرتبط با هوش مصنوعی شد.

رئیس فرهنگستان علوم در ابتدای سخنان خود به نقش فرهنگستان در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: باید مشخص کنیم که فرهنگستان چه نقشی باید در این زمینه داشته باشد. اگر بپذیریم که یکی از هدف‌های اصلی خالقان جریان هوش مصنوعی، رسیدن به تسلط همه‌جانبه بر جهان و سایر ملل و روش‌های جدید نواستعماری است که در دنیا در حال وقوع است، بی‌شک فیلسوفان، جامعه‌شناسان و پژوهشگران حوزه‌های اجتماعی باید هوشیارانه این جریان را رصد کنند و اثبات کنند که چرا چنین مسئله‌ای ممکن است وجود داشته باشد.

دکتر مخبر دزفولی با تأکید بر لزوم بررسی تأثیرات فلسفی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی هوش مصنوعی، پیشنهاد داد که این مهم با همکاری متخصصان بخش‌های مختلف در قالب طرحی جامع و منسجم دنبال شود.

وی همچنین بر ضرورت پیوند زدن موضوع هوش مصنوعی با پیشینه تمدنی ایران و بهره‌گیری از ظرفیت حوزه‌های علوم انسانی برای گفتمان‌سازی و تصمیم‌سازی در این زمینه تأکید کرد.

وی افزود: باید سهم و نقش خود را در این جریان علمی مشخص کنیم و در جهت خلق فناوری هوش مصنوعی همسو با اهداف تمدنی گام برداریم.

رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به نشانه‌های بیولوژیکی و امکان استفاده از DNA در حوزه هوش مصنوعی، خواستار ورود متخصصان زیست‌پزشکی به این عرصه شد. وی همچنین از معضل سامان‌دهی و تعارض منافع در اجرای تصمیمات مطلوب در کشور انتقاد کرد و گفت: گاهی تصمیمات خوبی اتخاذ می‌شود، اما هنگام اجرای آن‌ها در عمل، با تعارض منافع مواجه می‌شویم.

دکتر مخبر دزفولی ضمن تأکید بر لزوم توجه به مزایا و مخاطرات هوش مصنوعی، نسبت به خطر تبدیل شدن به نیروی کار ساده در این حوزه هشدار داد و گفت: ما باید نقش کارگردانی داشته باشیم و مراقب باشیم که در استخری که دیگران طراحی کرده‌اند، گرفتار نشویم. یک فضای رسانه‌ای تأثیرگذار بر ذهن‌ها ایجاد می‌کنند و سپس کشورهای هدف را درگیر آن می‌سازند. در نهایت، آنچه را که باید برداشت کنند، خودشان برمی‌دارند و ناخودآگاه همه ما را در همان بازی و استخری که طراحی کرده‌اند، می‌اندازند و خارج شدن از آن استخر برای کشورهای تحت تأثیر قرار گرفته، به امری محال تبدیل می‌شود.

وی تأکید کرد: معاونت علمی باید این موضوعات را با حلقه‌ای از نخبگان در میان بگذارد تا بدانیم در چه فضایی قرار داریم. نباید خود را در استخری که همچون باتلاق است، گرفتار کنیم. در عین حال، باید هوشمندانه تشخیص دهیم که چه اتفاقی در حال وقوع است؛ اگر باتلاق است، نباید وارد آن شویم و اگر مفید و مناسب است، باید با آگاهی از ماهیت و روش آن، وارد این عرصه شویم.

دکتر مخبر دزفولی با طرح سؤالی کاربردی مبنی بر اینکه چگونه باید از هوش مصنوعی برای دستیابی به مرجعیت علمی بهره برد، به سخنان حضرت امام خمینی (ره) درباره عقل و علم اشاره کرد و افزود: هوش مصنوعی عقل ندارد، زیرا مبدأ و معاد را درک نمی‌کند و عقل بالادستی آن، انسان‌هایی هستند که به آن خط می‌دهند. باور ندارم که هوش مصنوعی بدون مستندات مغز انسانی بتواند انسان‌ها را در مسیر آینده قرار دهد.

وی با تأکید بر اینکه ما باید مراقب باشیم که صرفاً به کارگر هوش مصنوعی تبدیل نشویم، رسالت اصلی فرهنگستان را یافتن حد وسط بین نگاه‌های مختلف و تبدیل نقطه بهینه به یک جریان و جهت‌گیری برای کشور دانست

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha