• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403112720053
  • خبرنگار : 71628

شولتس معاون ترامپ را به مداخله در انتخابات آلمان متهم کرد

شولتس معاون ترامپ را به مداخله در انتخابات آلمان متهم کرد

صدراعظم آلمان در سخنرانی خود در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ از اظهارات معاون رئیس‌جمهور آمریکا در این کنفرانس انتقاد کرده و او را به مداخله «غیرقابل قبول» در انتخابات آلمان متهم کرد.

به گزارش ایسنا، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان، امروز (شنبه) «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا را به دخالت غیرقابل قبول در انتخابات آتی آلمان به نمایندگی از حزبی متهم کرد که جنایات ۸۰ سال پیش نازی‌ها را کم‌اهمیت جلوه داده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز با انتشار این مطلب نوشت: یک روز پس از آن که ونس در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ رهبران آلمان را با این خواسته از آن‌ها که «دیوار آتش‌» خود را کنار گذاشته و به حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» اجازه ورود به دولت فدرال را بدهند، شوکه کرد، شولتس، ونس را متهم کرد که او عملا، تعهد نسبت به این امر را نقض کرده است که هرگز اجازه اداره آلمان توسط فاشیست‌ها داده نشود که ممکن است وحشت هولوکاست را دوباره تکرار کنند.

شولتس، امروز، در سخنرانی خود در این کنفرانس امنیتی گفت: تعهد نسبت به «هرگز دوباره» با حمایت از آلترناتیو برای آلمان سازگار نیست.

شولتس گفت که حزب آلترناتیو برای آلمان جنایات نازی‌ها مانند اردوگاه کار اجباری در داخائو را کم اهمیت جلوه داده است که ونس، جمعه گذشته، از آن بازدید کرد. صدراعظم آلمان گفت که این کشور «دستور  خارجی‌ها درباره نحوه اداره دموکراسی خود را نمی‌پذیرد و مطمئنا، با چنین حزبی نیز همکاری نخواهد کرد.»

او افزود: این کار، به‌ویژه میان دوستان و متحدان انجام نمی‌شود. تصمیم‌گیری درباره این که دموکراسی ما از این جا به بعد به چه سمتی می‌رود، بر عهده خودمان است.

شولتس معاون ترامپ را به مداخله در انتخابات آلمان متهم کرد
تبلیغات انتخاباتی برای حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان»(راست) و حزب حاکم «سوسیال دموکرات» در آلمان

نیویورک تایمز نوشت: اظهارات شولتس آخرین مورد از انتقادات سیاستمداران آلمانی از سخنرانی ونس از جمله از سوی «فردریش مرتز» از حزب دموکرات‌های مسیحی محافظه‌کار بود که در نظرسنجی‌ها برای انتخابات صدراعظمی هفته آتی پیشتاز است. حزب سوسیال دموکرات که شولتس به آن تعلق دارد، رتبه سوم یا چهارم را در بیشتر نظرسنجی‌ها دارد. حزب آلترناتیو برای آلمان رتبه دوم را دارد و «آلیس وایدل» گزینه صدراعظمی آن، جمعه گذشته در مونیخ با ونس دیدار کرد.

در ادامه این مطلب آمده است: هیچ حزبی در پارلمان آلمان برای تشکیل دولت به آلترناتیو برای آلمان ملحق نخواهد شد. بخش‌هایی از این حزب توسط سرویس اطلاعاتی آلمان در دسته‌‎بندی سرویس اطلاعاتی، افراط‌گرا شناخته شده‌اند. برخی از اعضای آن نیز به دلیل نقض قانون آلمان علیه استفاده از شعارهای نازی‌ها محکوم شده‌اند. بعضی از اعضای آن نیز به دلیل تلاش برای سرنگونی دولت فدرال دستگیر شده‌اند.

طرد جمعی حزب آلترناتیو برای آلمان و دیگر احزاب افراطی رویکردی است که به عنوان «دیوار آتش» شناخته می‌شود. ونس، جمعه گذشته، از این رویکرد انتقاد کرده و گفت که آلترناتیو برای آلمان و دیگر احزاب راست‌گرای افراطی در سراسر اروپا نمایده نگرانی‌های مشروع رای‌دهندگان درباره سطح بالای مهاجرت به کشورهای اروپایی از منطقه غرب آسیا و دیگر جاها است.

ونس گفت: جایی برای دیوار آتش وجود ندارد.

شولتس معاون ترامپ را به مداخله در انتخابات آلمان متهم کرد
حضور  «اولاف شولتس» در جلسه پرسش و پاسخی در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

حاضران در سخنرانی روز جمعه ونس در کنفرانس امنیتی مونیخ انتظار داشتند که جزئیاتی درباره برنامه ترامپ برای صلح اوکراین و سیاست‌‎های دفاعی ناتو را بشنوند. آن‌ها در عوض، شنیدند که معاون رئیس‌جمهور آمریکا محدود کردن آزادی بیان را تهدید بزرگی‌تری از تجاوزات احتمالی از سوی روسیه یا چین برای اروپا می‌داند.

شولتس در یک جلسه پرسش و پاسخ پس از سخنرانی خود در روز دوم این نشست، ونس را به دلیل تمرکز بر این موضوع مورد سرزنش قرار داد.

او در این جلسه با کنایه از مطرح نشدن موضوعات مرتبط با صلح اوکراین و امنیت در اروپا در سخنرانی ونس انتقاد کرد.

او سپس، به انتقاد مستقیم از اظهارات ونس درباره محدود کردن آزادی بیان در اروپا پرداخته و گفت: باید بسیار با صراحت بگوییم که آزادی بیان در اروپا به این معنی است که شما به روش‌هایی که برخلاف قوانین و مقررات کشورهای ما است، به دیگران حمله نکنید. موضوع این است. باید صراحتا بگوییم که نفرت و چیزهایی از این دست که برای جوامع ما بسیار بد است، نباید به واقعیت گفتمان عمومی ما تبدیل شود.

در همین حال شولتس در بخشی از سخنرانی خود در روز دوم کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که آلمان قصد دارد پس از انتخابات فدرال ۲۳ فوریه، به منظور افزایش کمک به اوکراین و بخش دفاعی کشور، سقف بدهی را که به عنوان «ترمز بدهی» نیز شناخته می‌‎شود، بالا برده و وضعیت اضطراری بودجه اعلام کند.

شولتس در این باره گفت: ترمز بدهی که در قانون اساسی آلمان مقرر شده، شامل استثناهایی برای مواقع اضطراری است. معتقدم جنگ در قلب اروپا موقعیتی اضطراری است. چه چیز دیگری می‌تواند باشد؟ من اطمینان دارم ما اکثریت آرا در پارلمان را پس از انتخابات پیش رو کسب خواهیم کرد، حتی اگر برخی از ما نخواهیم پیش از انتخابات صحبتی درباره آن کنیم.

او  افزود که اروپا قادر خوهد بود با افزایش هزینه‌های دفاعی خود، در آینده شریک برابری برای آمریکا باشد و صلح را حفظ کند.

اظهارات شولتس درباره افزایش کمک‌های نظامی به اوکراین در حالی مطرح می‌شود که روسیه عرضه تسلیحات به اوکراین را مانعی برای حل‌وفصل این جنگ دانسته و معتقد است که این موضوع اعضای ناتو را مستقیما، وارد این درگیری می‌کند. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفته است که هرگونه محموله تسلیحاتی در راه اوکراین، هدف مشروع نیروهای مسلح روسیه خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha