• شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1400112318152
  • خبرنگار : 50169

"مسیر جرون" جاده‌ای با مقصد رشد اقتصاد فرهنگی و گردشگری در هرمزگان

"مسیر جرون" جاده‌ای با مقصد رشد اقتصاد فرهنگی و گردشگری در هرمزگان

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان از برگزاری جشنواره مسیر جرون با هدف رشد اقتصاد فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مناطق مختلف استان از جمله جزیره هرمز، بندرکنگ، بندرخمیر و بندر مقام خبر داد.

مهدی دوستی، در جشنواره بین‌المللی مسیر جرون که در جزیره هرمز برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این جشنواره، تعریف مسیرها و قطب‌های جدید گردشگری در استان هرمزگان بوده است. ما این بستر را در اختیار همه شهرهای استان از جمله هرمز، بندرکنگ، بندرخمیر و بندر مقام و ... قرار می‌دهیم.

وی افزود: برنامه اصلی و محوری ما در راستای گردشگری این است که بازه زمانی گردشگری هرمزگان را از یک فصل به یک سال افزایش دهم. برگزاری رویدادهای مختلف، می‌تواند دوره درآمدی حاصل از گردشگری را به تمام طول سال افزایش دهد.

استاندار هرمزگان بیان کرد: بنا داریم یک بازار سرپوشیده منطبق با معماری جزیره هرمز را در دستور کار خود قرار دهیم و دوره گردشگری را در هرمز افزایش دهیم. در خصوص مشکلات مسکن، آب، برق، معابر، محیط‌زیست، پسماند شهری و ... تمهیداتی اندیشیده شده است.

دوستی عنوان کرد: باید کیفیت خدمات را بالا ببریم و در این راستا نیازمند آموزش در تمامی حوزه‌ها هستیم و ان‌شاءالله در ماه‌های آینده اتفاقات خوبی می‌افتد. مدل صنایع‌دستی با محوریت خاک در این جزیره در حال شکل‌گیری است که باید برای هویت بخشی به آن تلاش بیشتری صورت بگیرد.

"مسیر جرون" جاده‌ای با مقصد رشد اقتصاد فرهنگی و گردشگری در هرمزگان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان نیز در این در جشنواره، اظهار کرد: سرمایه اقتصاد مبتنی بر فرهنگ است و ریشه اصلی فرهنگ در توسعه اقتصادی است. جزیره هرمز یکی از مهم‌ترین قطب‌های گردشگری در جنوب ایران تلقی می‌شود و این جزیره با دارا بودن ظرفیت‌های بالقوه می‌تواند در راستای توسعه فرهنگی، اقتصادی، گردشگری نقش بسزایی را ایفا کند.

علی فیروزی با اشاره به اینکه برای پیشرفت جزیره هرمز، لازم است که اقلیم گردشگری جزایر ایران را مورد ارزیابی قرار دهیم، تصریح کرد: بومیان جزیره هرمز برای بهبود کیفیت زندگی‌شان، از طریق پذیرش گردشگران به جزیره می‌توانند، زمینه‌های اشتغال‌زایی بین جوانان، ارتقا مهارت بوم گردی، ارتقاء توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، اقتصادی و گردشگری را در جزیره هرمز فراهم کرده و در این راستا باید از بسترها و ظرفیت‌های بالقوه برای درآمدزایی باکیفیت در این جزیره بهره ببرند.

وی اضافه کرد: جزیره هرمز به دلیل جاذبه‌های گردشگری منحصر به فردی که دارد، سالانه پذیرای گردشگران داخلی و خارجی به این جزیره است به همین علت رینگ گردشگری را به مناطق مختلف جنوب ایران اعم از بندر تاریخی کنگ، بندر مقام، بندرخمیر تشکیل دادیم تا با این راهکار به نقاط ضعف و قوت خود در حوزه گردشگری پی ببریم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان عنوان کرد: فرهنگ و آداب و سنت‌های استان هرمزگان نظیر مراسم زار، مراسم زیبای حنابندان به شیوه سنتی که قدمت دیرینه‌ای دارد را نباید به معرض فراموشی بسپاریم.

فیروزی ادامه داد: تاکنون بارها مشاهده شده که اغلب گردشگران در سواحل جزایر هرمزگان با لباس‌های نامناسب در رفت و آمد هستند و در این زمینه ما نمی‌توانیم به گردشگران بگوییم که رفتارشان را مدیریت کنند اما با ایجاد پلاژ بانوان در محدوده جنگل‌های حرا واقع در جزیره هرمز و ایجاد ورزش‌های آبی، این امکان را برای ورود هرچه بیشتر گردشگران به هرمز فراهم کرده و این‌گونه گردشگران از سفر خاطره‌انگیزشان به جزایر خلیج‌فارس نهایت لذت را خواهند برد.

وی بیان کرد: ما به دنبال ساخت یک شهر زیر آب مانند شهر زیرزمینی کاریز در جزیره کیش در هرمز هستیم و با این اتفاق بزرگ فرهنگی سعی ما بر این است که محیط جزیره هرمز بر روی گردشگران اثر مثبت بگذارد. جزایر متعددی در دنیا وجود دارد اما هرمز منحصر به فردترین آن‌هاست و این را مدیون خاک و سواحل رنگین‌کمانی‌اش است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان خاطرنشان کرد: جشنواره‌های متنوع فرهنگی با هدف توسعه و پیشرفت و شرایط اقلیمی و بومی جزیره هرمز به مرحله اجرا خواهند رسید و این جشنواره‌ها شامل، جشنواره فرش آبی برای اولین بار در کشور، جشنواره نقش حنا، جشنواره ورزشی، نقاشی‌های دیواری، جشنواره صنایع‌دستی نظیر لباس بومی و محلی استان هرمزگان، جشنواره مجسمه‌های شنی، جشنواره موسیقی، جشنواره خاطره گویی هرمزگانی، مراسم زار و شب شعر، سوگواره هشت‌بهشت مربوط به گرامیداشت شهیده فاطمه نیک، جشنواره بازی‌های بومی - محلی، شب بازارهای محلی، جشنواره عکاسی و تصویربرداری است.

"مسیر جرون" جاده‌ای با مقصد رشد اقتصاد فرهنگی و گردشگری در هرمزگان

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جشنواره بیان کرد: برگزاری این جشنواره فرصتی برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی مردم است. استان هرمزگان دارای مزیت‌های فراوانی است و باید به شکلی برنامه‌ریزی شود که این مزیت‌ها در زندگی مردم قابل‌لمس باشد.

محمد آشوری تازیانی با اشاره به اینکه همه مردم، جزیره هرمز را مقصدی برای طبیعت‌گردی می‌شناسند و این مزیت همواره مبنای طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌های مختلف قرارگرفته است، تصریح کرد: قدمت تاریخی جزیره هرمز بسیار طولانی است و اگر بخواهیم توسعه هرمز را بر مدار یک منطقه صحیح استوار کنیم، باید به مزیت‌های گردشگری و طبیعت این منطقه توجه اساسی کنیم.

وی با بیان اینکه این جشنواره، تجلی یک گام اساسی در جهت ایجاد کانون گردشگری، طبیعت‌گردی و اکوتوریسم در جزیره هرمز است، عنوان کرد: برای دستیابی به این هدف باید امکانات و خدمات مناسب فراهم شود. همچنین ضروری است که از رهگذر مزیت گردشگری، تغییر در وضعیت زندگی مردم جزیره ملموس باشد.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استاندار هرمزگان به خوبی مسائل و مشکلات و مزیت‌های این جزیره را رصد کرده و امروز مترصد طراحی جامعی است که جزیره هرمز را از بن‌بست توسعه‌نیافتگی با تکیه بر مزیت‌های ذاتی منطقه عبور دهد که می‌تواند یک گام اساسی برای تحولی بزرگی باشد.

آشوری با اشاره به برگزاری جشنواره مسیر جرون و تبادل فرهنگ‌ها، بیان کرد: برای انتقال مواریث فرهنگی و اجتماعی باید زیرساخت‌های اساسی فراهم شود. هرچند کارهایی در جزیره هرمز انجام شده اما نیاز است، برای رشد و تعالی این منطقه، یک طرح جامع در یک زمان مشخص آماده شود تا بر اساس آن با مشارکت جوانان و نخبگان جزیره هرمز کارهای بزرگی در راستای پایداری معیشت مردم صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، جشنواره بین‌المللی مسیر جرون با حضور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، استاندار هرمزگان، معاون امور اقتصادی استاندار و جمعی از مسئولین و مردم از جزیره هرمز آغاز شد. این جشنواره از بهمن‌ماه سال جاری با محوریت اقتصاد فرهنگی، اقتصاد گردشگری و اقتصاد صنایع‌دستی از جزیره هرمز آغاز شده و تا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ در بندرکنگ، بندر مقام و بندرخمیر ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha