• شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1400112318039
  • خبرنگار : 71625

فرج علیپور در آستانه تقدیر در جشنواره موسیقی فجر

این جشنواره فقط سر و صدا دارد!

این جشنواره فقط سر و صدا دارد!

فرج علیپور درباره جشنواره موسیقی فجر می‌گوید: جشنواره موسیقی فجر دیگر چندان چنگی به دل نمی‌زند، در شأن پیشکسوتان موسیقی نیست و ضعیف است. در گذشته جشنواره موسیقی فجر کنسرت‌هایی در تمام سالن‌ها، با تبلیغات گسترده و برنامه ریزی درست داشت و خیلی پر هیجان برگزار می‌شد ولی اکنون سوت و کور است.

در سی‌وهفتمین دوره از جشنواره موسیقی فجر، از سه هنرمند موسیقی از جمله مرتضی اعیان (نوازنده تمبک)، آذرنوش صدر سالک (مدرس هارپ) و فرج علیپور ـ نوازنده کمانچه، خواننده و از هنرمندان سرشناس موسیقی لرستان ـ تقدیر می‌شود.

به همین جهت تصمیم گرفتیم با فرج علیپور، هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی لرستان که تا به حال بارها در جشنواره‌ها و فستیوال‌های جهانی حضور داشته است، درباره جشنواره موسیقی فجر گفت وگویی داشته باشیم.

علیپور در ادامه صحبت‌هایش درباره جشنواره موسیقی فجر به ایسنا می‌گوید: در گذشته گروه‌های زیادی از شهرستان‌ها در جشنواره موسیقی فجر شرکت می‌کردند که در همان جا با یکدیگر آشنا و دوست شده و هر زمان که گروهی اجرا داشت، همه به تماشای آن می‌نشستند و بدین ترتیب با موسیقی هم آشنا می‌شدند. ولی امروز می‌بینیم که جشنواره موسیقی فجر دیگر از کیفیت سابق برخوردار نیست؛ زیرا هر آنچه را که هزینه‌بردار بود مانعش شدند و اکنون در جشنواره تنها سر و صدا است که زیاد است.

این هنرمند ادامه می‌دهد: در گذشته زمانی که گروه‌های موسیقی در جشنواره حضور پیدا می‌کردند، دستمزد مشخص و قابل قبول‌تری نسبت به اکنون داشتند. ولی در دوره‌های اخیر شرایط به گونه‌ای دیگر شده است. مثلا چندی پیش با خود من برای برگزاری کنسرت در جشنواره تماس گرفتند و بنا بود در یک سالنِ ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفره که با ظریفت کامل هم پر نمی‌شود، به اجرا بپردازم و در نهایت درصدی از فروش بلیط را هم به جشنواره بدهم.

این نوازنده کمانچه با بیان اینکه دعوت اجرا در جشنواره را نپذیرفته است، توضیح می‌دهد: زمانی که شرایط حضور در جشنواره را به این صورت دیدم، نپذیرفتم؛ زیرا ترجیح می‌دهم اگر بنا بر برگزاری کنسرت است خودم این کار را با یک شرایط مناسب انجام دهم؛ چون می‌توانم سالنی با ظرفیت بالا کرایه کرده و قیمت روز را روی بلیط‌ها بگذارم نه اینکه برای یک مبلغ پایین به برگزاری کنسرت بنشینم. اگر قرار باشد با سیاست‌های جشنواره کنسرت برگزار کنم در نهایت چگونه می‌خواهم دستمزد اعضای گروهم را بدهم؟ از طرفی آن گروه‌هایی که شناخته شده نیستند چگونه می‌خواهند بلیط فروشی و کسب درآمد داشته باشند؟

او درباره حمایت جشنواره از هنرمندان موسیقی می‌گوید: برگزارکنندگان جشنواره موسیقی فجر هزینه زیادی برای پخش بنرها و تبلیغات آن کرده‌اند ولی در آخر باز هم تماشاگر کافی ندارد، پس بهتر نیست در شرایطی که دو سال است کرونا همه ما را خانه نشین کرده است، هزینه‌های اضافی را به عنوان دستمزد به اجرای هنرمندانی بدهند که واقعا احتیاج دارند؟ جشنواره بودجه‌ دارد. این بودجه کجا می‌رود؟ همان را به هنرمندان بدهند تا بیایند اجرا کنند.

از این هنرمند درباه پیشنهاد او برای ارتقای کیفیت برگزاری جشنواره سوال می‌کنیم. پاسخ می‌دهد: حرف ما را گوش نمی‌دهند. خیلی سال‌ها گفته‌ایم و پیشنهاد داده‌ایم ولی هیچ کدام عملی نشد و تکرار دوباره آن حرف‌ها فایده‌ای ندارد. چه بگویم؟ نگویم بهتر است.

در پایان از این خواننده پیشکسوت موسیقی لرستان درباره لزوم برگزاری جشنواره موسیقی فجر می‌پرسیم. می‌گوید: نمی‌دانم، شاید برگزاری آن برای سر و صدا کردن لزومی داشته باشد وگرنه که خیلی سوت و کور است، شور و حال قبل را ندارد و اصلا معلوم نیست جشنواره‌ای هست یا نیست. به خصوص از زمانی که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده است، مردم دیگر دل و دماغی ندارند، ناراحت هستند و می‌ترسند در سالن‌ها به تماشای اجرای کنسرت بنشینند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۳ ۱۵:۰۶

از هنرمندان باید تو این شرایط حمایت بشه