• سه‌شنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400111914830
  • خبرنگار : 50167

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری زنجان:

انقلاب اسلامی در پی اعطای شأن اصیل بانوان بوده است

انقلاب اسلامی در پی اعطای شأن اصیل بانوان بوده است

ایسنا/زنجان مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری زنجان گفت: انقلاب اسلامی در پی اعطای شأن اصیل بانوان، مطابق با الگوی زیستی حضرت زهرا (س) است.

سیده‌ فائزه موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با حضرت فاطمه زهرا (س)، اظهار کرد: بشریت فهم صحیح از زندگی و تعالی را مدیون حضرت فاطمه زهرا (س) بوده، زیرا در همه شئون زندگی نقشه جامعِ هویت یک زن مسلمان را ترسیم کرده‌اند.

وی با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) در وجه فردی، مادری و همسری تمام‌عیار بوده و در این نقش نحوه تربیت عالی‌ترین نسل انسانی را می‌آموزد و عابدی تمام‌عیار و زاهدی بی‌بدیل است، افزود: این حضرت در وجه اجتماعی و با حضور طوفانی در میدان دفاع از حقانیت و پشتیبانی از ولایت، مجاهدانه حاضر است.

این مسئول با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) نمونه تمام‌عیار انسانی والا و الگویی بی‌نظیر برای شکل دادن به هویت زنان در تمام تاریخ است، تصریح کرد: این حضرت فقط یک الگو برای زنان نیست، بلکه معیار حق و باطل است.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری زنجان، گفت: اکنون در دورانی زندگی می‌کنیم که فهم از مقام زن در دو تنگنا قرار گرفته و از سویی فهم متحجرانه وجود دارد که می‌خواهد زن را از حضور در جامعه حذف کند و از سوی دیگر فهم افراطی که از حضور زن در اجتماع معنایی جز کالا بودگی و یا سوژه اقتصادی نمی‌فهمد.

موسوی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در پی اعطای شأن اصیل بانوان، مطابق با الگوی زیستی حضرت زهرا (س) بوده است، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران با طرد نگاه ابزاری و جنسیتی بر هویتی از حضور تاکید می‌کرد که «نگاه اسلام» به زن و مرد از لحاظ ارزش‌های انسانی برابرند و مرد مسلمان و زن مسلمان در مورد ارزش‌های الهی و انسانی هیچ تفاوتی با همدیگر ندارند.

وی در رابطه با وظایف اجتماعی مشترک زن و مرد، افزود: زن و مرد در ساحت اجتماعی وظایف مشترکی از جمله وظیفه‌ امر به ‌معروف، وظیفه‌ خدمت به جامعه، وظیفه‌ جهاد فی‌سبیل‌الله دارند که در واقع مربوط به مرد یا مربوط به زن نیست، بلکه وظیفه‌ای انسانی است.

این مسئول با بیان اینکه خداوند مرد را و زن را از جهاتی مثل هم قرار داده و از لحاظ عروج به مقامات معنوی، قدرت رهبری با هم تفاوتی ندارند، اما از لحاظ وظایف اداره‌ زندگی تفاوت دارند، تصریح کرد: به خاطر ادای وظایف ویژه زن‌ و مرد، خداوند ترکیب ساختمان جسمی و روحی آن‌ها را هم متناسب با آن وظیفه بنا و خلق کرده است.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری زنجان با اشاره به حضور زنان در قبال تحولات اجتماعی، گفت: زن ایرانی توانست به‌ رغم فرهنگ فساد و انحطاط غربیِ تحمیل‌ شده بر بسیاری از زنان در دوران نحس پهلوی، خود را به شرافت و طهارت مطلوب اسلام نزدیک کند و این افتخاری بزرگ است.

موسوی با بیان اینکه در همه دوران سخت انقلاب، نقش زنان یک نقش فوق‌العاده بود که واقعاً با هیچ معیار و ترازویی قابل اندازه‌گیری نیست، اظهار کرد: زنان نقش مؤثر و بی‌جایگزین داشتند که اگر زنان در این اجتماعات نبودند، بلاشک این اجتماعات و تظاهرات عظیم آن اثر را نمی‌بخشید.

وی با بیان اینکه ۱۷ هزار زن شهیده، جانباز و آزاده در قله افتخار قرار دارند، افزود: حضور زنان در دوران دفاع‌مقدس نشانه‌های اعتلای معنوی زنِ ایرانی بوده که به برکت نظام اسلامی و ارزش‌گذاری‌های اسلام پدید آمده است.

این مسئول با بیان اینکه در جایی که برخی مشغول هستند تا با دست‌درازی به جایگاه واقعی زنان جامعه، افول جایگاه بشریت را رقم بزنند، تصریح کرد: زنان مسلمان در حرکت رو به جلو جامعه نقشی بی‌بدیل داشته‌اند و در محیط اسلامی رشد علمی، شخصیتی، اخلاقی و سیاسی کرده‌اند تا در اساسی‌ترین مسائل اجتماعی در صفوف مقدم قرار گیرند و البته در عین حال زن باقی بمانند.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری زنجان گفت: سیاست‌های دولت در حوزه زنان در بخش‌های مختلفی از جمله توجه به حقوق زنان در منزل و اجتماع و نیز جلوگیری از تضییع حقوق آنان، توانمندسازی بانوان برای بروز استعدادهای ذاتی آنان، رفع محرومیت‌ها و توجه به عدالت اجتماعی، ایجاد امنیت روانی و اقتصادی برای بانوان برای حضور در عرصه‌های مختلف و ایجاد فضای توأم با آرامش در خانواده و در نهایت بحث جدی و پرچالش جوانی جمعیت، از دیگر سیاست‌های دولت بوده که قابل پیگیری است.

موسوی در رابطه با جوانی جمعیت و عبور از بحران پیری، اظهار کرد: مسئله جوانی جمعیت و عبور از بحران پیری، مشکلات عدیده‌ای است که باید از ابعاد مختلف فرهنگی و اقتصادی مورد توجه همگان قرار گیرد و طبعاً بدون ایجاد زیرساخت‌های مناسب روانی، فرهنگی و اقتصادی نمی‌توان انتظار داشت که خانواده‌ها از عهده این مسئولیت برآیند.

وی در رابطه با راه‌حل رفع بحران پیری جمعیت، خاطرنشان کرد: ایجاد شرایط مناسب برای بانوان در ادارات، ایجاد شرایط مناسب برای مادران و کودکان در مکان‌های فرهنگی، تفریحی و اجتماعی، فرهنگ‌سازی پذیرش خانواده‌های پرجمعیت به عنوان خانواده‌های پیشرو و صد البته زمینه‌سازی برای تامین هزینه‌ها و ایجاد شرایط اقتصادی مناسب، از جمله مواردی است که ما را در برون‌رفت از این مشکل جدی کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha