سوارکاری از ورزشهایی است که در چند دهه اخیر مورد توجه خاصی قرار گرفتهاست؛ با این وجود سابقهای طولانی داشته است و میتوان آن را از کهنترین ورزشها بهشمار آورد. این ورزش امروزه نه تنها به عنوان یک رقابت سالم و مفید، بلکه به عنوان سرگرمی و به منظور گذراندن اوقات فراغت مورد توجه قرار گرفته است و با این که نسبت به بسیاری از ورزشها پرهزینه به نظر میرسد، هر ساله تعداد بیشتری طرفدار به سوی خود جلب میکند.
به گزارش ایسنا، خراسان جنوبی نیز به دلیلی داشتن استعدادهای ورزشی در این حوزه از استانهای مستعد در این ورزش است، اما مشکلاتی فراروی پیشرفت سوارکاری در استان وجود دارد که به نوعی ورزشکاران را بی انگیزه کرده است. نبود تجهیزات و امکانات مورد نیاز ورزشکاران و نبود پیست اسب سواری مناسب و مطلوب نظر سوارکاران در استان در صدر مشکلات قرار دارد.
سال به سال؛ دریغ از پارسال
فرشته دوستی، از مربیان ورزش سوارکاری خراسان جنوبی به ایسنا میگوید: ۱۵ سال سوارکاری میکنم و در این ورزش مشکلات بسیاری به ویژه برای بانوان وجود دارد که هنوز پس از سالها به قوت خود باقی است و همین باعث میشود تمایل زیادی به این ورزش وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه متأسفانه در خراسان جنوبی تجهیزات و لوازم اسب وجود ندارد، افزود: سوارکاران برای تهیه این اقلام باید به سایر استانها سفر کنند و این مشکل مهمی است.
این مربی سوارکاری بیان کرد: متأسفانه در خراسان جنوبی از آموزش سوارکاری استقبال نمیشود چراکه ورزش گرانی است و از طرفی تسهیلات و حمایتی نیز وجود ندارد.
دوستی با بیان اینکه نبود زمین مناسب برای برگزاری مسابقات اسب دوانی از دیگر مشکلات در این حوزه است، تصریح کرد: ورزش سوارکاری در خراسان جنوبی با مشکلات زیادی روبه رو است که باید در این راستا مسئولان مربوطه به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند و این ورزش را حمایت کنند.
وی با اشاره به اینکه تعداد باشگاههای مجوزدار در استان بسیار کم است، اظهار کرد: مشکلات در این حد است که عدهای بدون مجور فعالیت کرده و باقی افراد که مجوز دارند نمیتوانند فعالیت اثربخش داشته باشند.
ضرورت توجه به بانوان در رشته سوارکاری
امیر رعیت، رئیس هیأت سوار کاری خراسان جنوبی، روز گذشته ۱۶ بهمن در مجمع انتخاب رییس هیات سوارکاری خراسان جنوبی اظهار کرد: طی چهار سال آینده توجه ویژهای به کورس به شکل ماهیانه خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه سوارکاری رشته نو پایی در استان است و به همین دلیل مربی و داور دارای کارت نداریم که با همکاری فدراسیون برای گرفتن کارت مربیگری توسط پیشکسوتان این رشته اقدام لازم را انجام خواهیم داد، افزود: همچنین تلاش خواهد شد تا بخش بانوان فعالتر شود و از شهرداری بیرجند برای حمایت از برگزاری مسابقات تقاضای همکاری داریم.
وی تصریح کرد: از آن جایی که سوارکاری از رشتههای پر هزینه است از سپاه استان و دستگاههای اجرایی درخواست حمایت برای رسیدن به اهداف مورد نظر را داریم تا بتوانیم آنچه هدف گذاری کرده ایم را محقق کنیم چراکه ورزش کاران از ما انتظار دارند.
مشکل زمین مناسب حل میشود
حسن عزیزی، مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز به ایسنا گفت: در حوزه ورزش سوارکاری مشکل اصلی استان، نبود زمین مناسب برای برگزاری مسابقات اسب دوانی است.
وی با تاکید بر پیگیریها برای در اختیار گرفتن زمین، افزود: در این راستا با تدابیر اتخاذ شده برنامه ریزیهای لازم با اداره کل اوقاف انجام و تفاهم نامهای منعقد و زمینی را تملک خواهیم کرد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اعلام آمادگی کرده با ارائه موافقت نامه این امر را در برنامه قرار دهند و کمک کنند تا استانداردهای لازم برای پیست اسب دوانی لحاظ شود.
وی تصریح کرد: سواری میتواند به عنوان پیشران توسعه اقتصاد ورزشی و کردش مالی خوبی برای استان باشد.
عزیزی بر تربیت ورزشکاران سوارکار در ردههای پایه تأکید کرد و گفت: حوزه بانوان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی یکی از دغدغههای اصلی را موضوع تقویت ورزش شهروندی عنوان کرد و افزود: مردم باید مطالبهگری در این از مؤسسات عمومی غیردولتی همچون شهرداریها داشته باشند.
گفتنی است؛ طی این مراسم، رئیس و هیأت رئیسه سوارکاری خراسان جنوبی بر اساس آئین نامه جدید ابلاغی برای فعالیت هیأتهای ورزشی استانها و شهرستانها انتخاب شدند. با تفویض اختیار از سوی رئیس فدراسیون سوارکاری کشور به مدیر کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی برای برگزاری انتخابات این هیأت و برای اولین بار در خراسان جنوبی بر اساس آئین نامه جدید ابلاغی برای فعالت هیأتهای ورزشی استانها و شهرستانها انتخابات برای انتخاب رئیس و هیأت رئیسه هیأت سوار کاری برگزار شد.
در این رأیگیری که با حضور ۲۴ نفر از ۲۶ عضو مجمع عمومی هیأت سوار کاری استان برگزار شد امیر رعیت تنها کاندید ریاست این هیأت با کسب ۱۸ رأی از ۲۲ رأی صحیح داده شده برای مدت چهار سال به عنوان رئیس این هیئت انتخاب شد. همچنین فاطمه افروز با ۱۸ رأی، فاطمه رعیت با ۲۱ رأی، امید دهقانی با ۲۲ رأی، سمانه فاروقی با ۲۱ رأی و علی ریاسی با ۲۱ رأی به ترتیب به عنوان نایب رئیس، خزانه دار، کارشناس خبره و دو نفر به عنوان عضو هیأت رئیسه سوار کاری استان انتخاب شدند.
برای نظارت بر چگونگی انجام فرآیند انتخاب رئیس و هیأت رئیسه بر اساس آئین نامه جدید برای اولین بار در این خصوص دو نفر به عنوان ناظرین بر انجام انتخابات از بین اعضای مجمع عمومی انتخاب شدند.
ضرورت برپایی کلاسهای پرش با اسب برای بانوان سوار کار، توجه به گردشگری با استفاده از اسب و ضرورت برقراری بیمه سوار کار و اسب، اختصاص سهمیه به جامعه کارگری استان در این رشته، معرفی صحیح سوار کاری به دانش آموزان و برگزاری دورههای آموزشی برای معلمان و مربیان تربیت بدنی، محدود بودن اسبهای آماده برای آموزش در بیرجند، تقویت باشگاههای خصوصی اسب سواری، از دیگر مواردی بود که توسط اعضای مجمع عمومی هیأت سوار کاری خراسان جنوبی بیان شد.
نباید بگذاریم ورزشهایی چون سوارکاری که ورزشکارانش مستعد دیده شدن هستند، در انبوه مشکلات گم شوند؛ این رها شدن و گم شدن شایسته ورزشکاران نیست؛ کمی بیشتر آنان را ببینیم تا افتخارآفرین ملی و بین المللی شوند.
انتهای پیام
نظرات