• یکشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400111712787
  • خبرنگار : 71588

تظاهرات امروز مخالفان تونس به یکشنبه موکول شد

تظاهرات امروز مخالفان تونس به یکشنبه موکول شد

جنبش النهضه تونس از به تعویق افتادن تظاهرات علیه رئیس جمهور این کشور خبر داد که قرار بود امروز (یکشنبه) ششم فوریه در پایتخت تونس همزمان با نهمین سالروز ترور شکری بلعید، مخالف چپ‌گرای این کشور برگزار شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت عربی ۲۱، جنبش النهضه تونس و ابتکار عمل «شهروندان ضد کودتا» در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند، تصمیم به تعویق انداختن این تظاهرات پس از بحث و جدل‌های مربوط به همزمانی این تظاهرات با تحصن برخی احزاب و نهادها برای بزرگداشت کشته شدن شکری بلعید اتخاذ شده است.

در بیانیه مذکور همچنین آمده است: ما به خاطر مسئولیت سیاسی و تلاش برای حفظ وحدت ملی و احترام به تعدادی از سازمان‌ها، انجمن‌ها و بسیاری از دوستان تصمیمی مبنی بر به تعویق انداختن این تظاهرات گرفتیم.

چهارشنبه گذشته جنبش النهضه خواستار برگزاری تظاهرات در مرکز پایتخت تونس در همبستگی با نورالدین البحیری، معاون رئیس این جنبش شد.

جنبش النهضه اعلام کرد که این تظاهرات به روز یکشنبه آتی ۱۳ فوریه موکول شد تا در همان مکان و زمان برگزار شود.

در بیانیه مذکور همچنین آمده است، از حامیان و مبارزان دموکراتیک ضد کودتا خواسته شد در حالت آماده‌باش قرار بگیرند و این تجمع در موعد جدید خود برگزار شود.

این فراخوان برای برگزاری تظاهرات به رغم این صادر شد که مقامات تونس در ۲۶ ژانویه گذشته تصمیم به لغو برگزاری تمامی تظاهرات به مدت دو هفته دیگر به عنوان بخشی از اقدامات پیشگیرانه علیه شیوع ویروس کرونا گرفتند.

در همین راستا، سمیر دیلو، یکی از اعضای تیم دفاعی نورالدین البحیری گفت که البحیری همچنان در وضعیت غیرقانونی به سر می‌برد، زیرا نه تصمیم قضایی و نه اتهام مستقیمی علیه وی صادر شده است.

در ۳۱ دسامبر گذشته جنبش النهضه از ربودن البحیری توسط نیروهای امنیتی با لباس شخصی خبر داد.

جنبش النهضه اعلام کرد که البحیری به مکان نامشخصی منتقل شده است.

در دوم ژانویه، نورالدین البحیری به دلیل وخامت وضعیت جسمانی‌اش از مکان بازداشتش به یکی از بیمارستان‌های شهر «بنزرت» منتقل شد.

تونس از ۲۵ ژوئیه گذشته، زمانی که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور شروع به اعمال تدابیر استثنایی از جمله: مسدود کردن اختیارات پارلمان، صدور قوانین با احکام رئیس جمهور، عزل دولت و انتصاب افراد جدید کرد، شاهد یک بحران سیاسی شدید بوده است.

به طوری که از اکتبر ۲۰۱۹ که قیس سعید رئیس جمهور تونس شد، استعفاهای متعددی از دفتر ریاست جمهوری اعلام شده است، از جمله استعفای ژنرال محمد صالح الحامدی از سمت مشاور امنیت ملی رئیس جمهور در مارس ۲۰۲۰ و استعفای رشیده النیفر از سمت مشاور رئیس جمهور در بخش رسانه و ارتباطات در اکتبر ۲۰۲۰ و استعفای عبد الرووف بالطبیب از سمت مشاور سیاسی رئیس جمهور در فوریه ۲۰۲۰ که پس از استعفا در نوامبر گذشته به کمپین "شهروندان مخالف کودتا" که مخالف تصمیمات قیس سعید است، ملحق شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha