به گزارش ایسنا بر اساس اعلام روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، همزمان با آغاز به کار بخش صحنهای چهلمین جشنواره تئاتر فجر، اجرای عمومی سه نمایش در مجموعه تئاتر شهر به پایان رسید و این مجموعه در طول برگزاری جشنواره، میزبان ۳۳ اثر نمایشی خواهد بود.
اجرای عمومی سه نمایش «بانوی محبوب من» به کارگردانی گلاب آدینه در تالار اصلی،«پنگوئنهای افسرده» به کارگردانی محمدمیرعلی اکبری در تالار قشقایی و «لیلیت» به کارگردانی محمدرضا شاه مردی در تالار سایه طی روزهای پنجشنبه چهاردهم و جمعه پانزدهم بهمن ماه به پایان رسید و تمامی تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر از روز یکشنبه هفدهم تا روز سه شنبه بیست و ششم بهمن ماه میزبان آثار نمایشی به صحنه رفته در چارچوب چهلمین جشنواره تئاتر فجر در بخشهای مختلف خواهند بود. این در حالی است که برنامه آینده تالارهای نمایشی این مجموعه در ایام بعد از برگزاری جشنواره نیز به زودی اعلام خواهد شد.
نمایشهای «بانوی محبوب من» به کارگردانی گلاب آدینه، «هملربیژنی» به کارگردانی آژمان بیژنی نسب از فسا، «مرثیهای در قتل ژولیوس سزار و چند مرغ از سیمرغ» به کارگردانی مجتبی رستمیفر از اهواز، «به اندازه یک نفس» به کارگردانی سمیرگولاموف از کشور آذربایجان و «الزمکان» به کارگردانی عبدالصمد صدوخی از کشور الجزایر طی ایام برگزاری جشنواره در تالار اصلی به صحنه میروند.
نمایشهای «احتمالات» به کارگردانی علی شمس از تهران، «آسانسورنداره» به کارگردانی لبخند بدیعی از تهران، «آرش، شهرسوخته، بخش طبی ۴» به کارگردانی فردوس حاجیان از تهران، «صامت» به کارگردانی امیربهاوراکبرپور دهکردی از تهران، «وقتی همه چیز تمام میشود سقوط میکنیم» به کارگردانی ع.الجروف و س.عبدالحسین از ایران و عراق، «به هیچ کس هیچی نگو» به کارگردانی کامران شهلایی از تهران، «ساختن» به کارگردانی مصطفی ذره پرور از تهران، «بابا آدم» به کارگردانی لیلی عاج از تهران و «اتاق» به کارگردانی مرحوم ساشا کشوادی هم در تالار چهارسو میزبان مخاطبان تئاتر هستند.
در تالار سایه نیز نمایشهای«رز آبی» به کارگردانی احمد ارجمندی، «مصریه» به کارگردانی اکبرآیین از یاسوج، «همه برادران من»به کارگردانی داودپارسا از گچساران، «تابوت» به کارگردانی سناتور حسیمی از ایران و افغانستان، «قندخون» به کارگردانی لیلی عاج از تهران، «دخترخجالتی» به کارگردانی جنت سلیم آوا از کشور آذربایجان، «بهشت حکیم الله» به کارگردانی مرجان قاسمی از ایلام و «بیخواه» به کارگردانی سعید هاشمیپور از تهران پذیرای تماشاگران خواهند بود.
تالار قشقایی مجموعه هم طی ایام برگزاری جشنواره میزبان نمایشهای «لاوستوری» به کارگردانی زری اماد از تهران، «بعضیها رو باید از دور دوست داشت» به کارگردانی علی بابایی از کرج، «تختی در اتاق ۲۳ هتل آتلانتیک» به کارگردانی تینو صالحی از تهران، «پاستیل زرد» به کارگردانی محمدرضا عطاییفر از تهران، «زندگی سگ مرده» به کارگردانی مرتضی نجفی از قزوین ، «مانستر» به کارگردانی کوروش شاهونه از تهران، «کل» به کارگردانی مصطفی محمدی دوست از فارسان، «رگال» به کارگردانی آ.ندافی و س. یوسفی از یزد، «داستان باغ وحش» به کارگردانی مهدی پاشایی از تهران خواهد بود.
در بخش «دیگرگونههای اجرایی» نیز نمایشهای «خود» به کارگردانی حسین قاسمی از تهران در پلاتو تمرین شماره دو و «ربیعالاول» به کارگردانی الهام ابنی از تهران در کارگاه نمایش ، «شماره ۳» به کارگردانی نیلوفر صمدی از تهران در سالن انتظار تالار اصلی میزبان مخاطبان خواهند بود.
چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از ۱۴ تا ۲۶ بهمن به دبیری حسین مسافرآستانه در مجموعه تئاتر شهر، تالار وحدت، تماشاخانه سنگلج، تئاتر مولوی، تماشاخانه ایرانشهر، تالار حافظ ، برج آزادی، محوطه تئاتر شهر و محوطه خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
همچنین عصر روز گذشته، جمعه ۱۵ بهمن ماه نمایشگاه عکس،پوستر و اسناد چهل دوره جشنواره تئاتر چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر افتتاح شد.
نمایشگاه عکس، پوستر و اسنادِ چهل دوره جشنواره تئاتر با حضور« قادر آشنا» مدیر کل هنرهای نمایشی،«حسین مسافر آستانه» دبیر جشنواره و «مجید رجبی معمار» مدیر عامل خانه هنرمندان در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
حسین مسافر آستانه در ابتدای این مراسم در جمع هنرمندان و اصحاب رسانه گفت: به روال چند سال گذشته، با هدف تعامل بین حوزه هنرهای تجسمی و تئاتر، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر را در جشنواره برگزار میکنیم. برگزاری مستمر این دو بخش در چند سال اخیر به اذعان اهل فن در حوزه گرافیک و عکس به ارتقا کیفی این دو حوزه در عرصه تئاتر انجامیده است.به جز زحماتی که دوستان ما در برخی دورههای جشنواره در قبل از سال ۸۷ برای این حوزه کشیدهاند، به صورت مستمر از سال۸۷ بخش عکس و از سال۸۸ بخش پوستر جزئی از جشنواره تئاتر فجر بوده است. از آقای مهدی آشنا مدیر این دو بخش و همکارانشان تشکر میکنم.
او در ادامه گفت: در مورد نمایشگاه اسناد چهل دوره جشنواره مایلم با این مقدمه شروع کنم؛این نمایشگاه یکی از سه ساحت بخش پژوهش جشنواره امسال است که محوریت آن پرداختن به خودِ جشنواره است. ساحت اول ترجمه کتاب«راهنمای جشنوارههای بین المللی تئاتر: مجموعه مقالات کمبریج» است که به بررسی نظری پدیده جشنواره با نمونههای مطالعاتی از جشنوارههای شاخص سراسر جهان می پردازد که انشالله در روزهای آینده از سوی انتشارات نمایش به چاپ میرسد.
دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر افزود: ساحت دومِ بخش پژوهش « فاز نخست تاریخ شفاهی جشنواره تئاتر فجر "است که به گفتوگو با دبیران و دستاندرکاران ادوار مختلف جشنواره میپردازد و به تدریج از طریق تلویزیون تئاتر ایران در دسترس علاقمندان قرار میگیرد. و ساحت سوم بخش پژوهش امسال که امروز به خاطر آن در خدمت شما هستیم، نمایشگاه اسناد چهل دوره جشنواره تئاتر فجر است که با توجه به محدودیتهای فیزیکی عرضه، تعداد اسناد محدودتری به نمایش در آمده اما اسناد بیشتر پس از پایان این نمایشگاه به صورت مجازی در تلویزیون تئاتر ایران به تفکیک هر دوره در دسترس علاقمندان خواهد بود. بنیاد این نمایشگاه مبتنی بر تحقیقات گسترده در جزئیات ادوار جشنواره بوده و برای آن زحمات زیادی کشیده شده است. من از دوستان جوان دبیرخانه در برگزاری این نمایشگاه آقای علیرضا قربانی مسئول نمایشگاه و همکارانشان تشکر میکنم.
انتهای پیام
نظرات