جشنواره فجر

  • چهارشنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400110604561
  • خبرنگار : 71191

کشف لنگر تاریخی از دریای کاسپین 

کشف لنگر تاریخی از دریای کاسپین 

یک باستان‌شناس خبر داد: بیستم دی‌ماه امسال یک لنگر تاریخی از بستر دریای کاسپین (دریای خزر) در اطراف کرانه‌های شهرستان نور در تور صیادان شیلات "ایزدشهر" نور گیر کرد، که به ساحل منتقل شد.

رامین ادیبی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که در گزارشی که ۲۹ دی از سوی شیلات شهرستان نور به یگان حفاظت میراث فرهنگی اطلاع‌رسانی شد، گفت: با هماهنگی‎های لازم از سوی علی سالاریان ـ رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان نور ـ، یگان حفاظت به همراه کارشناس تیم (سیدابوالفضل حسینی ـ کارشناس ارشد باستان‎شناسی و فعال در حوزه فرهنگ دریایی-) در چهارم بهمن‌ماه برای بررسی‌های اولیه به منطقه اعزام شدند.

در ادامه سیدابوالفضل حسینی درباره‌ وضعیت ظاهری این لنگر توضیح داد: خوشبختانه لنگر (ANCHOR) در ابعاد نسبتاً بزرگی است و حدوداً دست‌نخورده باقی مانده که شانۀ لنگر (STOCK) از نوع چوب روس و به طول۶۰,۳ متر است که میانگین قطر آن ۲۹ سانتیمتر است. این لنگر ۶ نوار آهنی (BAND) به عرض پنج سانتیمتر دارد که تمام قسمت‌های آن از رسوبات دریایی پوشیده شده و نیاز به مرمت دارد. تنه‌ فلزی لنگر (SHANK) شکلی چهارگوش دارد و ضخامت آن بین ۸ تا ۱۰ سانتی‎متر و ارتفاع  ۶۵,۲ متر است. همچنین بازوها (ARM) و پنجه‌های(FLUKE)  لنگر نیز به واسطه رسوبات دریایی (مانند شن و صدف) پوشیده شده است. همچنین بالای تنه آهنی لنگر حلقه‎ای(RING) به ضخامت ۴ سانتیمتر و به قطر ۴۰ سانتیمتر و چشمی لنگر (EYE) به قطر ۵ سانتیمتر قرار دارد.

کشف لنگر تاریخی از دریای کاسپین 

او با بیان این‌که این لنگر جزئی از یک شناور است که معمولاً از جنس چوب، سنگ یا فلز ساخته می‌شود و از طریق طناب، کابل و زنجیر برای برجای یا ثابت نگه داشتن کشتی در یک نقطه به‌واسطه فرو رفتن در بستر دریا به آن متصل می‎شود، اظهار کرد: درک فن‎آورانه لنگرهای تاریخی برای پژوهش‎های باستان‎شناختی و فرهنگ‎ دریایی از اهمیت خاصی برخوردار است، به طوری‌که با تفسیر و ارزیابی لنگرهای کشف‌شده می‎توان از وجود یک کشتی غرق یا متروک‌شده مطلع شد.

این کارشناس ارشد باستان‌شناسی با بیان این‌که اطلاعات به‌دست‌آمده درباره این لنگر سرنخ‎های خوبی هستند، گفت: بیشتر لنگرها به‌صورت منفرد و دور از بستر تاریخی و اصلی خودشان در مکان‎های متفاوت کشف می‎شوند که به دلیل خاصیت جابه‌جایی بسیار در بستر دریای کاسپین کشف مواد فرهنگی دریایی به‌صورت منفرد امری عادی به‎نظر می‎رسد.

او افزود: در هر صورت، از طریق رمزگشایی فناوری لنگرها می‎توان به سرنخ‎های خوبی برای طبقه‎بندی و گاه‌شماری آن‌ها دست پیدا کرد.

حسینی با بیان این‌که بر اساس ارزیابی‎های اولیه فرض ما بر این است که  لنگر نویافته یک لنگر متعلق به کشتی جنگی یا ادمیرالتی (Admiralty anchor) باشد، گفت: علاوه‌براین در حال حاضر، در حال رایزنی با سایر شخصیت‎ها و نهادها برای نگهدای و مرمت آن هستیم.

کشف لنگر تاریخی از دریای کاسپین 

کشف لنگر تاریخی از دریای کاسپین 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۶ ۱۴:۳۸

دست مریزاد جناب مهندس حسینی بزرگوار خیلی خیلی کار خوبی بود و لذت بردم

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۷ ۰۴:۳۰

این لنگر به چه دردی میخورد اصلا موزه به چه دردی میخوره

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۷ ۱۰:۳۴

خلیج عربی شد فارس خزر دنیای شد ماسپین

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۰۸:۲۷

خلیج فارس همیشه فارس بوده و هست تا چشم امثال تو دربیاد

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۹ ۱۶:۱۳

بیخیال دادا

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۹ ۲۳:۵۴

خزر اسم فارسیه مگه؟ مشکلت اگر فارسی هست بگو دریای مازندران

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۰ ۰۰:۰۰

یه جوری میگی انگار شش دانگ این دریا مال شما پ.ت هاست. کل دنیا بهش میگن کاسپین خلیج هم فارس نیست بلکه شاخاب پارس هست

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۱۳:۳۳

احسنت آفرین به گروه باستان شناسی .....

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۱۳:۳۵

شاید باقیمانده کشتی نوح باشه

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۱ ۱۷:۰۳

اره البته اگه تو اجازه بدی . اسم اصلی این دریا دریای گیلانه و به قول فردوسی بزرگ : زدریای گیلان چو ابر سیاه دمادم به ساری رسیددآن سپاه ... برو یکم شاهنامه بخون یا به خودت زحمت بده یه سرچ کن تا حساب کار دستت بیاد

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۱۶:۲۳

کاسپین !!!!! منظورتون خزر بود دیگه ؟!

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۱ ۱۷:۰۶

اسم اصلی این دریا دریای گیلانه و به قول فردوسی بزرگ : زدریای گیلان چو ابر سیاه دمادم به ساری رسیددآن سپاه ... برو یکم شاهنامه بخون یا به خودت زحمت بده یه سرچ کن تا حساب کار دستت بیاد تا چشش در بیاد هر کی نمیتونه این اسم رو ببینه و بشنوه . تو تازه بدنیا اومدی ولی فردوسی بزرگ چند صد سال قبل اسم این دریارو توی شاهنامه ش نوشته :( دریای گیلان)

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۱۹:۲۷

یه ده سطر بنویس «دریای خزر» تا خوب تو دهنت بچرخه!!!!

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۲۲:۲۷

کاسپین دیگه کجاست ،اون اسمش دریای خزره

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۱ ۱۶:۴۱

اسم اصلی این دریا دریای گیلانه و به قول فردوسی بزرگ : زدریای گیلان چو ابر سیاه دمادم به ساری رسیددآن سپاه ... برو یکم شاهنامه بخون یا به خودت زحمت بده یه سرچ کن تا حساب کار دستت بیاد

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۰ ۰۰:۱۱

اسم دریاچه خزر هست همه چی رو باب میلتون تحریف نکین

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۱ ۱۶:۴۸

احسنت . اسم اصلی این دریارو نوشتین .‌ با بررسی نقشه های قدیمی و چن صد ساله متوجه میشین که اسم‌اصلی این دریا کاسپین هستش .‌البته اسم اصلی ترش دریای گیلانه . با بررسی شاهنامه فردوسی بزرگ متوجه این موضوع خواهید شد . ز دریای گیلان چو ابر سیاه ... علاقه مندان در گوگل سرچ کنن و شاهنامه بخونن . بعدش با توجه به اینکه نژاد گیلانیا کاسپی هستش اسم دریای خودشون رو ( تاکبد میکنم اسم دریای خورشون رو) گذاشتن دریای کاسپین و هر کی خوشش نمیاد تا چشاش دربیاد!!!!