به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه پنجشنبه در دفتر بیضی کاخ سفید همزمان با امضای چندین دستور اجرایی تازه برای اعمال تعرفههای «متقابل» نشست خبری برگزار کرد.
او گفت: «دولت فدرال سالانه میلیاردها دلار از طریق فساد از دست میدهد.»
ترامپ پس از امضای دستور اجرایی برای اعمال تعرفههای متقابل، گفت: «آنها هرچقدر علیه ما تعرفه اعمال کنند، ما نیز اقدام مشابه خواهیم انجام داد.»
او گفت: «کشورهایی که از ساختار مالیات ارزش افزوده استفاده میکنند نیز به نظر ما درحال اعمال تعرفه هستند.»
ترامپ همچنین در اظهاراتی تهدیدآمیز افزود: «ارسال کالا از طریق کشوری ثالث برای دور زدن تعرفهها نیز غیرقابل قبول است. آنها بیشتر از چیزی که ما از آنها دریافت میکنیم، از ما هزینه دریافت میکنند.»
او اظهار داشت: «دیگر کشورها میتوانند تعرفههای خود را لغو یا کاهش دهند.»
رئیس جمهور آمریکا در تمجید از تصمیم اتحادیه اروپا برای کاهش تعرفههای خود به ۲.۵ درصد، آن را یک پیروزی بزرگ توصیف کرد.
در همین راستا او افزود که انتظار دارد کشورهای بیشتری تعرفههای خود را کاهش یا به کل لغو کنند.
ترامپ همچنین در حمایت از طرح خود برای اعمال تعرفههای تقابلی و تلافیجویانه ادعا کرد: «این تعرفهها به برقراری عدالت خواهد انجامید. ما خواستار یک فضای عادلانه هستیم.»
رئیس جمهور آمریکا افزود: «تعرفهها علیه واردات خودرو نیز در راه هستند.»
او تصریح کرد: «تعرفهها، واردات خودرو، فولاد، دارو و دیگر اقلام را نیز شامل میشود.»
ترامپ همچنین یادداشت ریاست جمهوری با عنوان «کسری تجارت سالانه تهدیدی علیه اقتصاد و امنیت ملی آمریکا» امضا کرد.
او که ساعاتی دیگر با «نارندرا مودی» نخست وزیر هند دیدار خواهد کرد، مدعی شد: «هند بیش از هرکشور دیگری تعرفه اعمال کرده است.»
با وجود هشدار کارشناسان و اقتصاددانان درباره اقدامات ترامپ و تأثیر آن بر افزایش قیمت اقلام مصرفی در آمریکا، او در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا شهروندان این کشور باید انتظار افزایش قیمت کالاهای مصرفی خود را داشته باشند، گفت: «نه لزوما.»
او افزود: «انتظار این است که میزان اشتغال افزایش پیدا کند. احتمالا برخی از اقلام در کوتاه مدت گرانتر شوند.»
ترامپ همچنین تصریح کرد: «نرخ بهره کاهش پیدا خواهد کرد.»
او در بخش دیگری از اظهارات خود ادعا کرد: «خطوط هوایی خواستار کمک من برای پرداختن هزینههای اتحادیه اروپا شدهاند.»
رئیس جمهور آمریکا مشابه اظهارات پیشین خود علیه کانادا ادعا کرد: «کانادا به قدر کافی برای صنایع دفاعی خود هزینه نمیکند. توانایی دفاعی آنها کافی نیست. در بین کشورهای ناتو، کانادا کمترین میزان را پرداخت میکند.»
اوکراین در مذاکرات حضور خواهد داشت
ترامپ همچنین با اشاره به گفتوگوهای اخیر خود با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، اظهار داشت: «در هرگونه مذاکرات صلحی، اوکراین در کنار روسیه، در این مذاکرات حضور خواهد داشت.»
ترامپ افزود: «جنگ اوکراین باید پایان یابد.»
او همچنین هدف تماس خود با پوتین را «کسب اطمینان درباره خواست رئیس جمهور روسیه برای رسیدن به توافق» توصیف کرد.
رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت: «سخنان هگست (وزیر دفاع آمریکا) درباره نپیوستن اوکراین به ناتو دقیق است.»
وزیر دفاع آمریکا اخیرا گفت که عضویت اوکراین در ناتو یا بازگشت مرزهای این کشور به سال 2014، غیرممکن است.
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: «من به پوتین اعتماد دارم. او خواستار صلح است.»
او افزود: «امیدوارم روسیه به گروه هفت بازگردد. اخراج روسیه از این گروه یک اشتباه بود.»
ترامپ همچنین با اشاره به مهلت تعیین شده برای شبکه مجازی «تیک تاک» گفت: «این مهلت میتواند تمدید شود. امیدوارم بتوانیم به توافق برسیم.»
او در پاسخ سوالی درباره احتمال فروش شرکت «فولاد آمریکا» (US Steel) به ژاپن گفت: «من نمیخواهم شرکت فولاد آمریکا با ژاپن به توافق برسد.»
رئیس جمهور آمریکا افزود: «درحال صحبت برای خلع سلاح هستهای هستیم و آن را انجام خواهیم داد. هیچ دلیلی برای ساخت سلاح هستهای وجود ندارد.»
او همچنین کشورهای عضو بریکس را به جنگ اقتصادی تهدید کرد.
ترامپ ادعا کرد: «اگر کشورهای بریکس با دلار درگیر شوند، ضربه خواهند خورد. تعرفه اعمال شده علیه آنها حداثل ۱۰۰ درصد خواهد بود.»
او در پاسخ به سوالی درباره اوکراین گفت: «خواست اوکراین برای عضویت ناتو به شکل گیری این جنگ انجامیده است. زمانی که بایدن گفت اوکراین به ناتو خواهد پیوست، با خود گفتم که جنگ آغاز خواهد شد. روسیه به هیچ کشوری در اطراف خود اجازه عضویت در ناتو را نخواهد داد.»
ترامپ همچنین با اشاره به خروج بایدن از افغانستان گفت: «خروج فاجعه بار بایدن از افغانستان باعث شد تا روسیه نگاه کند و ببیند آمریکا ضعیف است.»
او مجددا تأکید کرد: «روسیه خواستار توافق است. پوتین را به خوبی میشناسم. اگر او بهدنبال توافق نبود، به من میگفت. این جنگ نباید آغاز میشد و شهرهای اوکراین ویران شدهاند. جانهای بسیاری از دست رفته است. بایدن باید سالها قبل صلح میکرد.»
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره اینکه احتمالا جنگ اقتصادی او باعث حذف آمریکا از تجارتهای جهانی و «قدرت گرفتن چین» شود، گفت: «نگران چیزی نیستم.»
او همچنین در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات احتمالی با روسیه گفت: «فردا هیأتی از روسیه، آمریکا و اوکراین در مونیخ با یکدیگر دیدار خواهند کرد.»
ترامپ در دفاع از تعرفهها گفت: «این مسئله کشورمان را قدرتمندتر خواهد کرد. ما قویترین ارتش دنیا را داریم و تجهیزات تازهای خواهیم ساخت.»
او افزود: «در آینده با چین و روسیه دیدار خواهم کرد تا بودجه دفاعی خود را کاهش دهیم. هیچ نیازی برای ساخت سلاح هستهای وجود ندارد. به قدری سلاح هستهای داریم که میتوانیم سراسر جهان را میلیونها مرتبه نابود کنیم. باید هزینههای دفاعی را به مسائل مهم دیگر تخصیص دهیم.»
ترامپ افزود: «امیدوارم هرگز از سلاح هستهای استفاده نکنیم. چنین روزی، روز غم انگیزی خواهد بود. بشر پایان خواهد یافت.»
او در پاسخ به سوالی درباره احتمال نشست مشترک با همتایان روسی و چینی خود گفت: «بله احتمال برگزاری چنین نشستی بالا است. اما در ابتدا باید تنشها کاهش پیدا کند.»
ترامپ افزود: «خواستار دیدار با چین و روسیه برای کاهش تسلیحات هستهای هستم. من روابط خوبی با پوتین و رئیس جمهور چین دارم.»
او که ساعاتی بعد با نخست وزیر هند، یکی از کشورهای عضو بریکس دیدار خواهد کرد ادعا کرد: «زمانی که بریکس را به اعمال تعرفههای گسترده تهدید کردم، نابود شد. این گروه مرده است. آنها التماس کردند که تعرفهای اعمال نکنم.»
ترامپ ادعا کرد: «کشورهای عضو بریکس دیگر نمیخواهند در این گروه عضو باشند.»
ادعای رئیس جمهور آمریکا درحالی است که از زمان تهدیدات او، کشورهای همچون اندونزی به بریکس پیوستهاند و کشورهای بسیار دیگری علاقه خود برای پیوستن به این گروه را ابراز کردهاند.
انتهای پیام
نظرات