فرامرز خوشاب در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: تاق تویله که نام آن تغییر کرده و هم اکنون به ارگ اتابکی یا عمارت اتابکی معروف است در واقع نقش جهان وارونه است. این بنای تاریخی با ۵۰ هزار مترمربع وسعت، بزرگترین مجموعه تاریخی درونشهری کشور است.
وی افزود: در آستانه ثبت جهانی آثار تاریخی ایذه در یونسکو باید آثار تاریخی این شهرستان و از جمله ارگ اتابکی توجه و رسیدگی بیشتری شود.
ارگ اتابکی مربوط به دوره ایلخانی ـ تیموریان است و در ایذه، خیابان محمد رسولالله واقع شده و این اثر در ۱۳ مهر ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۴۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خوشاب با بیان اینکه همه زمینهای این بنای تاریخی مالک خصوصی دارند، خاطرنشان کرد: این مشکل به وجود آمده که میراث فرهنگی و شهرداری امکان کار عمرانی اساسی در این بنا را نداشته باشند.
این دوستدار میراث فرهنگی بیان کرد: با وجود محدودیتها، شهرداری با پاکسازی اطراف عمارت و در حال حاضر سنگفرش کردن اطراف آن، کارهای درخور توجه و شایان تقدیری برای این عمارت انجام داده است.
او ابراز امیدواری کرد: با همکاری شهرداری، میراث فرهنگی و مالکان زمین شهری کارهای عمرانی بیشتری برای این بنای منحصر به فرد انجام گیرد.
ارگ اتابکی بقایای یک قلعه و کاروانسرای باستانی است که در ساخت آن از لاشه سنگ و ملات ساروج استفاده کردهاند. کاشیکاریهای معرق، ترکیب آجر و کاشی، گچبریهای رنگین و سازههای معماری پیچیده آن که تاکنون کاربریشان مشخص نشده سوالات بیشماری را پیشروی باستان قرار داده است.
انتهای پیام
نظرات