دکتر حاتم بوستانی در نشست خبری که امروز (۱۳ بهمنماه) به مناسبت دهه فجر در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، با بیان اینکه برخی آمار موجب شرمندگی ما میشود، اظهار کرد: هر چند مرگ مادر و مرگ نوزاد کاهش یافته است اما حتی یک مورد مرگ مادر هم وحشتناک است و گاهی دامنه این مصیبت، قابل احصا نیست. پیشرفتهایی در این زمینه داشتهایم اما امیدواریم بیشتر در این زمینه پیشرفت داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر لزوم تروج فرهنگ اهدای عضو افزود: در زمینه پیوند اعضا به شدت مشکل داریم و قابل مقایسه با شهری مثل اصفهان نیستیم بنابراین باید فرهنگ اهدای عضو بسیار جا بیفتد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال سازماندهی تیم پیوند و دنبال ساخت یک مرکز مستقل در این زمینه هستیم و انتظار داریم تحول اساسی در این زمینه داشته باشیم.
بوستانی با اشاره به وضعیت آلودگی هوا تصریح کرد: قبلا گرد و خاک را میدیدیم اما اکنون خاک را نمیبینیم. نگرانی ما تنها از خاک نیست و آلودگیهای فعالیتهای صنعتی، نفت، پتروشیمی و ... که گاهی دیده نمیشوند بسیار نگرانکننده هستند.
وی با بیان اینکه جبران عوارض آلودگی به اندازه کافی نیست، گفت: کمیته بالادستی در استانداری که میتواند مصوبات مجلس را هم متوقف کند، تصویب کرده است شرکتهای فولادی، نفتی و... به دانشگاه کمک کنند تا در قدم اول کمی از مشکلات را رفع کنیم اما در این زمینه، بسیار کمکاری شده است.
بوستانی ادامه داد: نباید دنبال این باشیم که بیماران ناشی از آلودگی هوا را بیشتر درمان کنیم زیرا این کار مداخله در بحران است بلکه باید ورودیها را کم کنیم.
وی تصریح کرد: آلودگی هوا در طولانیمدت اثر میگذارد و سالها بعد با بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای گوارشی در پی آلودگی آب و هوا مواجه میشویم که شاید به عنوان عوارض مستقیم آلودگی هوا مطرح نباشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تعداد تصادفات در خوزستان بسیار دردآور است؛ جادهها، خودروها و رانندگیهایمان خوب نیستند و این سه عامل موجب وقوع این تعداد تصادفات شده است.
بوستانی تصریح کرد: در حوزه گردشگری سلامت، وضعیت اینقدر بد است که شرمآور است؛ بیشتر گردشگران سلامت از خوزستان وارد کشور میشوند اما به دلیل اینکه در استانهای دیگر بهتر کار شده است و جاذبههای زیادی وجود دارد، بخش عمدهای از گردشگران سلامت به سمت آن استانها میروند.
وی عنوان کرد: سیاست بر این است گردشگران در خوزستان باشند و مهم نیست در کدام بیمارستان یا شهر باشند بنابراین باید این سیاست بدون افراط دنبال شود. انتشار یا انعکاس هر خبر که موجب ناامنی میشود، در این زمینه تاثیرگذار است که باید به این موارد توجه شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بار زیاد بیماران در بیمارستانهای خوزستان گفت: مگر بیمارستانی وجود دارد که بتواند خدمات بیمارستان بقایی ۲ را انجام دهد؟ بیمارستان ابوذر از نظر تعداد بیماران در حال انفجار است. خدمات یونیک بیمارستان رازی و نقش آن در کرونا قابل کتمان نیست. نقش بیمارستان سوانح و سوختگی آیتالله طالقانی هم در جنوب غرب بسیار حائز اهمیت است.
بوستانی ادامه داد: بدهیهای سنگینی داریم که به دلیل تفاوت درآمد و هزینهها است. روزانه ۷ تا ۷.۵ میلیارد تومان هزینه خدمات بیشتری نسبت به درآمد داریم یعنی روزانه ۷ تا ۷.۵ میلیارد تومان ضرر به بار میآید و اگر یک سازمان اقتصادی بودیم بیمارستان باید تعطیل میشد ولی ما خدمات سلامت ارائه میدهیم. این وضعیت ضرر مالی، به دلیل تعرفه پایین است که منجر به بدهکاری شده است.
وی افزود: اولویت اول پرداخت، به پرسنل است تا تاب و توان ارائه خدمت را داشته باشند؛ پیچ و مهره بیمارستانهای آموزشی تحت فشار بیمار زیاد، در حال باز شدن است و باید تلاش کنیم بیمارستانهای آموزشی افزایش یابند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: میزان مراجعه مردم به بیمارستانهای آموزشی زیاد است البته این صحبت به معنی این نیست که از ما خیلی راضی هستند؛ در برخی اورژانسها به علت شلوغی، پرستار نمیتواند بالای سر بیمار برود و حتی صدا به صدا نمیرسد و این مساله به دلیل تعداد زیاد بیماران است و گاهی بیماری که باید یکی دو ساعت روی برانکارد بماند، شاید یک دور روز در این وضعیت بماند.
وی افزود: تنش و انتظار زیاد است و مردم حق انتخاب زیادی ندارند. اگر مردم توان بیشتری داشتند یا خدمات در جاهای دیگر مناسبتر بود به سمت جاهایی میرفتند که خدمات با کیفیت بالاتری ارائه میدهند.
بوستانی بیان کرد: برای اولین بار رئییس جمهور یک پزشک است و حوزه سلامت را میشناسند و استاندارخوزستان هم پزشک است و اینها نقطه عطف هستند. دیگر نیاز نیست مسائل را با جزییات بگوییم چون همه چیز را میدانند.
وی با اشاره به شرایط بحرانی حوزه عمرانی بیان کرد: شرایط خوابگاه مناسب نیست. با عقبماندگیهای دوران جنگ و عمر طولانی بیمارستانها نیز مواجه هستیم؛ بیمارستان رازی به دوران جنگ جهانی دوم برمیگردد و بیمارستان گلستان هم بیش از ۶۰ تا ۷۰ سال است که کار میکند بنابراین باید توسعه را مد نظر قرار دهیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد شاخصهای سلامت مستقل نیستند و به موارد مختلف بستگی دارند، با اشاره به بدهی بیمهها به دانشگاه گفت: ۵۰ روز است که بیمه تامین اجتماعی یک ریال به دانشگاه پرداخت نکرده است در حالی که بیش از یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان طلب از بیمه تامین اجتماعی داریم.
بوستانی در خصوص وضعیت بروز سرطان عنوان کرد: بخش عمدهای از این بیماری مرتبط با حوزه سلامت نیست و به جاهایی که بیماری تولید میکنند، مربوط میشود. در این خصوص یک کنگره بینالمللی در سال آینده برگزار خواهد شد تا جایگاه در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان مرور شود.
وی افزود: مردم بابت هر خرید از کارتخوان، ۱۰ درصد ارزش افزوده میدهند که یک درصد این رقم باید به حوزه سلامت اختصاص یابد اما سال گذشته ۲۵ درصد از یک درصد به ما داده شد و امسال فعلا ۱۵ درصد را پرداخت کردهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ۷۰ تا ۸۰ درصد درآمد کشور از خوزستان تامین میشود، بنابراین باید شرکتهای مستقر در خوزستان به وظایف خود در زمینه مسئولیت های اجتماعی عمل کنند.
انتهای پیام
نظرات