حجتالاسلام امید گنجه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به کمبود آب شرب در این منطقه افزود: هم اینک ۳۵ روستای پرجمعیت این شهرستان از نبود و کمبود آب شرب به شدت رنج میبرند و در این زمینه گلایه دارند که مسئولان اقدام شایانی انجام ندادهاند.
وی با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته برای تأمین آب روستاهای شهر باشت اظهار کرد: به عنوان امام جمعه شهر و از سوی نهاد نمازجمعه اقدامات پیگیری صورت گرفته است و خواهان آبرسانی به این مناطق هستیم، زیرا هم اینک ۱۷۰۰ خانوار از نبود آب شرب رنج میبرند که در فصل سرما و گرما این نیاز به شدت افزایش مییابد، البته در تابستان به دلیل نبود بارش و افزایش آمار جمعیت روستاها این نیاز بیشتر میشود.
امام جمعه شهر باشت به تحقیقات صورت گرفته برای تأمین آب شرب روستاها اشاره و خاطرنشان کرد: آخرین روستایی که به رودخانه نزدیک است، ۲۰ کیلومتر فاصله زمانی دارد، متأسفانه چندسال است در زمستان و تابستان با کمبود آب روبه رو میشوند؛ بنابراین تأمین آب مورد نیاز این قشر از مردم کار خیلی سختی نیست، مسئولان با برنامهریزی حساب شده میتوانند این نیاز را تأمین کنند.
حجتالاسلام گنجه همچنین به کمبود آب کشاورزی در این منطقه اشاره و تصریح کرد: افزون بر کمبود و نبود آب شرب مردم روستاها، آب کشاورزی هم در این روستاها به شدت ضعیف است و ۷ هزار هکتار زمین قابل کشت در این ۳۵ روستا وجود دارد که آبرسانی درست و دقیقی صورت نمیگیرد، اگر مسئولان به همین هفت هزار هکتار، فقط آب کشاورزی را برسانند، برای بیش از ۱۷۰۰ نفر شغل ثابت ایجاد خواهد شد و بخشی از مشکلات اشتغالزایی جوانان هم حل میشود.
وی با بیان اینکه رودخانه پر آب در نزدیکی این روستاها وجود دارد؛ اما این روستاها به دلیل کمبود آب در تنگنا هستند، ادامه داد: مردم روستا درخواست دارند که این آبرسانی انجام گیرد تا آن ها از این طریق اشتغالزایی در باغات و مزارع خود ایجاد کنند. خوشبختانه هوای بسیار خوبی در این منطقه وجود دارد و از سوی دیگر چشمههای آب برای آبرسانی در نزدیکی روستاها قرار دارد که با تدبیر میتوان این نیاز را برای مردم روستا فراهم کرد.
امام جمعه شهر باشت به گلایه مردم از عدم استفاده درست آب از سدهای همجوار شهرستان باشت اشاره و تأکید کرد: هماینک سد کوثر در این منطقه وجود دارد، تعدادی از شهرستانها و روستاهای استان همجوار از این سد استفاده میکنند، این درحالی است که روستاها و شهرهای همجوار از این سد، صدها کلیومتر فاصله دارند، گلایه مردم این است، چگونه این امکان برای سایر شهرها و روستاها فراهم شده، اما برای این عزیزان فراهم نیست؟
حجتالاسلام گنجه به سفر اخیر رئیس جمهور به این منطقه اشاره و عنوان کرد: نباید رئیس جمهور سفرهای استانی را تنها به یک روز مختصر کند، باید برخی نمایندگان خود را به روستاها اعزام و مشکلات آنان را از نزدیک بررسی نماید؛ اگر آبرسانی دقیق انجام شود، اشتغالزایی هم صورت خواهد گرفت. مردم این استان کمترین استفاده را از آب های موجود دارند، متاسفانه سیاست عادلانه در توزیع آب رعایت نمیشود و مردمی از این بی عدالتی در توزیع رنج میبرند.
وی بیان کرد: برای انتقال آب به این مناطق،پروژهای در سال ۱۳۹۷ آغاز شد و در سال ۱۳۹۸ کلید خورد و تنها ۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هم اینک این پروژه تعطیل شده و همچنان معطل باقی مانده است و تنش آبی در این چند سال بسیار زیاد شده است. یکی از راه های تولید رساندن همین آبرسانی است و اشتغالزایی هم انجام می شود.
انتهای پیام
نظرات