به گزارش ایسنا، وضعیت پیچیده به وجود آمده ناشی از کم تحرکی، شیوع کرونا، هجوم بیماری های غیر واگیر، چاقی کودکان، موج سالمندی، آلودگی هوا و فعالیت بدنی کمتر در بین زنان، سلامت عمومی ایرانیان را با خطری جدی همراه کرده است که در صورت عدم مقابله با آن، پیامدهای تلخی برای کشور به دنبال خواهد داشت؛ در این بین اما ایستادن یا نشستن طولانی مدت در محل کار نیز بر سلامت ایرانیان تاثیر بسزایی گذاشته و کمتحرکی در طول مدت زمانی که افراد سر کار حضور دارند به یک معضل جدی تبدیل شده است.
افشین ملایی، رییس فدراسیون ورزشهای همگانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه شواهد نشان میدهد ایستادن یا نشستن طولانی مدت در محل کار بر سلامت و بهره وری کارکنان تاثیر می گذارد، اظهار کرد: برنامه و طرحهای متفاوتی در راستای ایجاد تحرک بیشتر در محیط کار طراحی شده است و تحقیقات ارگونومیک نشان میدهد تغییر ادواری بین نشستن و ایستادن باید لحاظ شود.
وی ادامه داد: مطالعات آلن هِج، پروفسور طراحی و تحلیل محیطی در دانشگاه کرنل توصیه میکند کارمندان پشت میزنشین باید الگوی «نشستن-ایستادن-تمرینات کششی» را اجرا کنند.
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی با بیان اینکه الگوی «نشستن-ایستادن-تمرینات کششی» یک چرخه ۳۰ دقیقهای است که در آن ۲۰ دقیقه نشستن، هشت دقیقه ایستادن و دو دقیقه تمرینات کششی را در بر میگیرد، عنوان کرد: باید توجه داشت وضعیت نشستن صحیح باشد و فرد نباید به سمت جلو خم شود، همچنین شانهها باید در وضعیت راحت قرار گرفته و بازوها در نزدیک بدن قرارگیرد و پاها به صورت صاف روی زمین بماند.
ملایی افزود: همچنین در وضعیت ایستاده باید سر فرد و زانوها صاف باشد و در عین حال حرکات کششی و راه رفتن لازم است. در محل کار نیز جابجایی بین نشستن و ایستادن میتواند تاثیرات بسیاری داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات