به گزارش ایسنا، دکتر شکوه نوابینژاد گفت: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، بالادستیترین سند برنامهای کشور است که مبتنی بر مبانی دینی و آموزههای الهی اسلام، ناظر به حل مسائل جامعه، منسجم و گویا تدوین شده است.
وی ادامه داد: یکی از مبانی مهم در تدوین الگوی جامع پیشرفت اسلامی، انسانشناسی است که شامل پیشرفت مادی و معنوی و تعالی روح انسان است. اصالت انسان در آفرینش خداوند تا جایی است که وی را به منزله خلیفهالله از دیگر آفریدهها، برتر قرار داده است. بدیهی است تعریف انسان در پرتو آموزههای الهی، تحقق کمالات معنوی او را ممکن میسازد. از این رو الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز به تمام ابعاد وجودی و نیازهای انسان مادی، معنوی، اخلاقی، روانی و ... توجه داشته است.
استاد تمام دانشگاه خوارزمی، روانشناس و مشاور خانواده افزود: با توجه به ضرورت و اهمیت تربیت انسانهای سالم بر اساس آموزههای دینی و قرآنی، الگو بیتردید خانوادهمحور تهیه شده، چرا که خانواده، نقطه آغازین و محور تربیت انسان است. کودک در خانواده، تحت تأثیر روابط عاطفی حاکم بر خانواده، رشد میکند و شخصیت و رفتار او به تبع شخصیت و رفتار والدین شکل میگیرد. والدین به مثابه نخستین آموزگاران با آموزشهای غیر مستقیم و الگوهای عملی، ارزشهای دینی و اخلاقی را به فرزندانشان میآموزند.
عضو اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: خانواده، اساس اجتماع است و آنچه افراد در جامعه عمل میکنند عمدتاً فراگرفتههای آنان در خانواده است. انسان مطلوب در خانواده اش در دامان مادری با فضیلت و با تقوا و سرشار از عواطف انسانی، عشق و محبت و فداکاری و بردباری و نیز سرپرستی پدری مدیر و مدبر پرورش مییابد.
نوابی نژاد خاطرنشان کرد: نظر به اهمیت و جایگاه خانواده در تربیت انسان که محور پیشرفت جامعه است، سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در بخشهای مختلف از مبانی نظری تا تدابیر عملی اش به خانواده و آینده آن در ۵۰ سال آینده، توجه و الگوی خانواده مطلوب را طراحی کرده است. در مبانی جامعهشناختی سند الگو آمده است که «خانواده، مهمترین نهاد تشکیلدهنده جامعه است و در شکلگیری، حفظ، انتقال و ارتقای فرهنگ آن، نقشی بیهمتا دارد». مبانی عملی نیز تصریح دارد که در تنظیم ساختارها و مناسبات اجتماعی و رشد جمعیت، خانواده با تأکید بر تربیت نیروی انسانی مؤمن و صالح باید محور تصمیمها و سیاستها باشد و در کنار آن از سبک زندگی اسلامی ایرانی، صیانت و با ترویج فرهنگ بیگانه، مقابله هوشمندانه شود.
وی افزود: افق الگو، آینده مردم ایران در سال ۱۴۵۰ را دارای سبک زندگی و خانواده اسلامی ایرانی ترسیم میکند و در تدابیر سند، راهبردهای عملیاتی مطلوبی را برای سبک زندگی اسلامی ایرانی، خانواده، فرزندآوری و جایگاه و نقش زنان و مادران ترسیم کردهاست. در تدبیر دیگر این سند «تبیین و نهادینهسازی سبک زندگی اسلامیـایرانی و استوارسازی بنیان خانواده با آسانسازی ازدواج پایدار و فرزندآوری و تأمین مسکن و اشتغال برای زوجهای جوان» و نیز به این مضمون آمده است که «بالندگی جایگاه و شأن و حقوق اجتماعی زنان و فراهم ساختن فرصتهای عادلانه برای آنان و حمایت از نقش مقدس مادری» است.
انتهای پیام
نظرات