• یکشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1400102619063
  • خبرنگار : 71647

مراسمی که سخنرانی را برای جبلی سخت کرد

مراسمی که سخنرانی را برای جبلی سخت کرد

پیمان جبلی در مراسم تجلیل از مادران و همسران شهدا که یکشنبه ـ ۲۶ دی ماه ـ برگزار شد، عنوان کرد که اگرچه در مراسم‌های بسیاری سخنرانی داشته اما با این وجود، سخنرانی در جمع خانواده شهدا برایش کار دشواری است.

به گزارش ایسنا، مراسم تجلیل از خانواده‌های شهدا، امروز با حضور پیمان جبلی رییس صداوسیما، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی معاون رییس جمهور، محمدحسین لطیفی، بهروز افخمی، مسعود ده‌نمکی، یدالله گودرزی، احمد بابایی و با اجرای رحمان نظام‌اسلامی برگزار شد.

پیمان جبلی، رییس صداوسیما در این مراسم گفت: من در جمع های زیادی صحبت کردم و عموما صحبت در جمع برای من کار سختی نیست اما وقتی فکر کردم در میان مادران و همسران بزرگواران شهدا چه چیزی برای گفتن دارم، دیدم غیر از شرمندگی و ناتوانی در بیان مطالب ما چیزی نداریم که عرض کنیم. شما عزیزترین دارایی‌هایتان را فدا کرده‌اید، ما چه داریم که در برابرتان بگوییم‌.

وی افزود: شهدا ناظر رفتار ما هستند. شهید نگران ماست، ناظر رفتار ماست‌. آیه‌ای داریم که می‌گوید شهید از خدا طلب بشارت می‌کند که آنهایی که در پی ما بودند به ما رسیدند یا نرسیدند؛ یعنی شهدا با دلِ نگران ناظر این هستند که ما در کجای این مسیر هستیم. اگر این صحنه را برای خود ترسیم کنیم، مسوولیتمان بسیار بیشتر از این چیزی است که به آن عمل می‌کنیم. ما هر کاری کنیم نخواهیم توانست دین شهید را ادا کنیم‌. دین شما عزیزانی که شهید را تربیت کردید و با شهید هم‌زیست بودید را هم نمی‌توانیم ادا کنیم اما باید هر چند وقت یک‌بار چشممان به دیدار شما روشن شود که به خودمان یادآوری کنیم در چه مسیری باید قدم برداریم. عکس شهدا باید دائما مقابل چشم ما باشد که سنگینی این مسوولیت را بر روی دوشمان حس کنیم.

رییس صداوسیما ادامه داد: در دوره جدید ریاست صداوسیما و دوره تحولی که مسوولیت سنگینش بر عهده بنده است، افتخار ما این است که همیشه قابمان مزین به شهدا باشد. صاحب رسانه شما هستید، ما امانتدار شما در رسانه ملی هستیم. شما امانت بزرگی بر دوش ما گذاشتید. شهید شما به ما خیره شده، چیزی نمی‌گوید اما همین نگاه مظلومانه‌اش برای ما درس‌آموز و یادآوری کننده مسوولیت است.

به گزارش ایسنا، در این مراسم احمد بابایی، شاعر پس از سخنان پیمان جبلی، اشعاری را در وصف مادران شهدا سرود.

مراسمی که سخنرانی را برای جبلی سخت کرد

سپس سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران پیام سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور را  بدین شرح قرائت کرد:

«بسم الله الرحمن الرحیم

درود و سلام خدا بر ارواح پاک همه شهیدان و ایثارگران والامقام و پاک سیرت که در راه پاسداشت دین و میهن، با از خودگذشتگی و نثار جان، مایه عزت و سربلندی نظام اسلامی و سعادت و بلندآوازگی ملت بزرگ ایران شدند.

سلام و درود خدا بر مادران و همسران شهیدان و همه بانوان گرانقدری که با ایمان راسخ و تحمل همه دشواری‌ها، همراهان همیشگی اسوه‌های جهاد و مقاومت بودند و امروز نیز الگوهای بی‌بدیل و مروجان حقیقی مکتب ایثار و شهادت هستند.

به یقین در سایه چنین جایگاهی، مادران و همسران معظم شهدا از منزلت والایی برخوردارند و پروردگار متعال آنان را که در ایمان و ایثار، الگوی همه بانوان ملت شریف ایران هستند، در زمره جرعه‌نوشان کوثر نبی منعمان سفره صبر زینبی و از همنشینان صلحا و شهدا قرار خواهد داد.

جمهوری اسلامی ایران همواره مدیون همت و تلاش بانوانی با ایمان و صبور است که اسوه‌های مقاومت در دامان آنان بالیدند. ملت شهید پرور ایران نیز به وجود چنین بانوان شکیبا و شایسته بر خود می‌بالد و راه و منش و سلوک آنان را سرمشق همه زنان و مادران نسل‌های کنونی و آتی این سرزمین کهن می‌داند.

اینجانب با گرامیداشت سالروز وفات شیرزن شجاع و ایثارگر حضرت ام‌البنین(سلام الله علیها)، این مناسبت را فرصتی ارزشمند برای قدردانی از مجاهدت بانوان مؤمن و انقلابی کشور می‌دانم که با کلام و رفتار خویش راه پرفروغ جلوه‌های ایثار و شهادت را به بهترین وجه، درخشان و جاودانه نگه داشتند.

همچنین لازم می‌دانم ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم معنوی و فرهنگساز، از پروردگار متعال سلامت و عزت همه مادران و همسران شهدا و همه بانوان ایثارگر ایران اسلامی را در ادامه راه نورانی شهیدان و گسترش ارزش‌های اسلامی، مسئلت دارم.

امید آنکه به فضل الهی دعای خیر این عزیزان بدرقه راه مردم و پشتوانه‌ای برای دولت در خدمتگزاری بیشتر به ملت شهید پرور ایران باشد.

سید ابراهیم رئیسی

رئیس جمهوری اسلامی ایران»

قاضی زاده سپس در سخنانی خاطرنشان کرد: درباره اهمیت مقام مادر و همسر شهید هم در آیات و روایات و هم در کلام صاحبان مکتب ما جملات بسیاری آمده است که بنده در ستایش چنین جایگاهی خودم را در جایگاه عجز می‌دانم. می‌خواستم در این جلسه به مفهوم زنده بودن شهدا اشاره‌ای کنم. آیه‌ای بدین مضمون داریم که بیان صدق خداوند تبارک و تعالی است. کسانی که بیشتر از همه این درک را دارند مادران و همسران شهدا هستند که هر لحظه با شهیدشان زندگی می‌کنند.

او همچنین تاکید کرد: ما کوچکشان هستیم و به تازگی فرصت خدمتگزاری پیدا کردیم ولی خدمت هر کدام از این خانواده شهدا که رفتیم گویا همین امروز شهیدشان کنارشان بوده و کنارشان نشسته است. آنها با فرزند شهیدشان درد دل می کنند، به این درد دل‌ها گوش می‌کنند و هدایت می شوند. درواقع نقش مادران شهدا ادامه دادن نهضت شهید است. اگر امروز بعد از چهل سال این مکتب حسینی ما قدرتمندتر از قبل به راهش ادامه می‌دهد، ماحصل نهضت مادران شهید است که زبان گویای فرزندان شهیدشان هستند.

معاون رئیس جمهور در ادامه همین سخنان یادآور شد: انسان دنبال رشد است، این رشد یک مسیر میان‌بر دارد که شهادت است و معصوم هم باید به زینت شهادت مزین شود. حتی حضرت علی (ع) که انسان کاملی است، بعد از ضربت، خیالش راحت می‌شود که انگار چیزی را که باید به دست می‌آورده، به دست آورده است. حضرت آقا می‌فرمایند، شهادت قله است، شهادت حادثه نیست و اعطا می‌شود. شهید انتخاب می‌شود. دو نفر در یک سنگر و در یک مکان، خدا دست یکی را می‌گیرد و با خود می‌برد. ایشان همچنین فرمودند، برای رسیدن به این قله باید از دامنه‌ای عبور کرد که سبک رسیدن به زندگی شهدایی است، آن دامنه پدر و مادر شهید است. شهیدان غیرت داشتند و نتوانستند ظلم را تحمل کنند. الان هم انسان‌های غیور داریم در جایی حادثه‌ای اتفاق می‌افتد و عده‌ای برای جانفشانی می‌روند. این دامنه را نشان بدهید و به خدمت پدر مادر شهدا بروید و تا دیر نشده بروید.

قاضی‌زاده گفت: از صداوسیما تشکر می‌کنم که امسال برای اولین بار چنین کار سترگی انجام دادند. خادمی شهدا وظیفه بنیاد شهید است. این خادمی عرصه‌های مختلفی دارد که یکی از مهمترین‌هایش حفظ نام و یاد و فرهنگ شهداست. باید دلیل شهادت این‌ها فهمیده شود، نباید مادی تفسیر شود. وصیت‌نامه شهدا را که می‌بینید کلمه‌ای از آب و نان در آن نمی‌بینید، همش اوج است. نباید اجازه بدهیم به مرور زمان در مقام شهید ظلم شود. ما به عنوان خادم شهدا در این دوره جدید از همه ظرفیت‌های کشور از جمله ظرفیت‌های فرهنگی خواهش می‌کنیم که در این مسیر به ما کمک کنند. چون این وظیفه، وظیفه عمومی است. خیلی خوشحالم که چهره‌ای ارزشی و انقلابی در رأس صداوسیماست، برادرم آقای دکتر جبلی. امیدوارم از این دست کارها و کارهای مهم‌تر از این، در این حوزه انجام شود. ان‌شاءالله برنامه‌های مشترکی تعریف می‌کنیم. ما قهرمانان واقعی داریم لازم نیست مثل خیلی از کشورها قهرمان افسانه‌ای برای خودمان درست کنیم باید قهرمانان واقعی‌مان را به عالم نشان دهیم و نشان دهیم قهرمانی نزد چه ملتی است. و این کار شما هنرمندان بزرگ است. زبان هنر زبان همه فهم عالم است.

مراسمی که سخنرانی را برای جبلی سخت کرد

انسیه خزعلی، معاون رییس جمهور در امور زنان نیز در آیین تکریم مادران و همسران شهدا گفت: مادران و همسران شهدای ما بزرگترین تصمیم را گرفتند اما نقش آنها دیده نشد. اگر کارهای سخت به مردان نسبت داده می‌شود، باید گفت مردانه‌ترین و سخت‌ترین تصمیم را مادران شهدا گرفتند که عزیزترین دارایی‌شان را به امام راحل و رهبرشان هدیه دادند. این‌ها کم از رزمندگانی نیستند که به جبهه رفتند و جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند. این‌ها زندگی‌شان را معامله کردند و یک عمر شهید زندگی کردند و یک عمر در فراق و حسرت زیستند اما با آن ربطی که با خداوند پیمان داشت و با ایمان استوارشان کرده، گره خورده بود.

وی خاطرنشان کرد: گاه مردان در مقابل چنین زنانی می‌شکنند. اگر به تحقیقاتی که درباره زنان شهدای ما و شرایط جبهه‌های ما در مقایسه با سایر جنگ‌ها نگاه کنیم، می‌بینیم چقدر این زنان نقش سازنده و مقومی داشتند و در برخی از جنگ‌های دیگر نقش تخریب‌گر. زنان در همه جنگ‌ها به عنوان یک مصیبت و آسیب محسوب می‌شوند ولی در جنگ ما در دفاع مقدس ما به عنوان یک یار و مددکار و پشتیبان هستند و اگر نبودند این انقلاب به اینجا نمی‌رسید و این حرکت اینگونه ثمر نمی‌داد. فکر می‌کنم تنها اجری که می‌تواند پاسخ شما باشد، همان نگاه صمیمانه حضرت زهرای مرضیه (س) و بزرگانی چون ام البنین (ع) است.

مراسمی که سخنرانی را برای جبلی سخت کرد

به گزارش ایسنا، جریان برگزاری این مراسم از رادیو فرهنگ و رادیو مقاومت هم مستقیم پخش شد.

در ادامه این مراسم، از کتاب «دختر قالیباف»، نوشته داوود حسین زاده که برگرفته از زندگی شهید گلاب علی حسین‌زاده و همسرش است، نیز رونمایی شد.

مراسم تجلیل از خانواده‌های شهدا در سازمان صداوسیما به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران، اداره کل روابط عمومی صداوسیما و اداره کل ایثارگران صداوسیما برگزار شد.

مراسمی که سخنرانی را برای جبلی سخت کرد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha