به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی با همراهی دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن حضور در جمع اعضای پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در جریان روند تولید علم و ارائه خدمات در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفت. وی در ابتدای سخنان خود به ایام سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: این که ما لذت انجام پژوهش در امنیت و آرامش را تجربه میکنیم، مدیون رشادتهای ایشان در راه خدمت به وطن است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر تهدید بزرگ سلامتی بشر هستند، افزود: اگر نتوانیم در حوزه پیشگیری این بیماریها به درستی عمل کنیم، باید در آینده هزینههای بالایی را برای کنترل بیماریهای افسارگریخته غیرواگیر هزینه کنیم.
وی اظهار کرد: تربیت نیروهای کارآمد در حوزه های مختلف پزشکی همچون ظرفیت علمی که امروز در پژوهشگاه غدد شاهد هستیم و تولیدات پژوهشی چشمگیری که خوشبختانه در کشور انجام شده است، نشان میدهد که به عنوان دانشگاههای نسل اول و دوم کارنامه موفقی داشتهایم، اما آن چه که بیش از پیش لازم است کاربست نتایج پژوهش در راستای رفع نیازهای داخلی و ارتقای سلامت مردم است تا کشور را از بیگانگان بی نیاز کند.
پناهی تصریح کرد: خوشبختانه مشخص است که پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم سیاستهای دانشگاه نسل سوم را اقتباس کرده است.
وی با بیان این که معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از تولید دانشهایی که به سمت ثروت آفرینی، محصول محور بودن و شبکهسازی در حرکت باشد، استقبال میکند، ابراز امیدواری کرد که تجربه اندوخته پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بتواند در جای جای کشور با مراکز کمتر برخوردار به اشتراک گذاشته شود تا شاهد گسترش مدلهایی از جنس پژوهشگاه غدد باشیم.
پناهی با تاکید بر نیاز کشور به سر و سامان دادن وضعیت داروهای موجود، بررسی کارآیی، اثربخشی و عوارض جانبی داروهای موجود را مهم دانست و به لزوم خودکفایی در تولید دارو اشاره و ابراز امیدواری کرد که هر یک از تولیدات علمی بتواند به تغییر در رفتار درمانی، کمک به سیاستگذاریهای سلامت و کاهش هزینههای بهداشتی منجر شود.
پژوهشهای شبکهای بهترین شیوه انجام تحقیقات پاسخگو و مسئلهمحور
همچنین معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد نیز بازدید به عمل آورد.
در این بازدید دکتر رضا ملکزاده، بنیانگذار پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، طی سخنانی با اشاره به این که پژوهش یک کالای تجملاتی نیست، گفت: پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد در طول فعالیت خود همواره به این باور، جامه عمل پوشانده و بر همین اساس مهمترین فعالیتهای تحقیقاتی آن، مطالعات کلان ملی و بینالمللی کاربردی و مساله محور بوده است.
ملکزاده شرحی از مطالعات کوهورت گلستان، مطالعه کوهورت آیندهنگر، اجرای نظام ثبت بیماریهای مهم گوارشی و غیره را برشمرد و همچنین یکی از اهداف مهم پیش روی علم پزشکی دنیا را تحقیقات ژن درمانی و پزشکی دقیق و شخص محور دانست و با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر حوزه ژن درمانی در شناسایی علل بیماریها و درمان برخی بیماریهای سختدرمان یا ناعلاج، گفت: مرکز تحقیقات ژندرمانی این پژوهشکده، در سال ۹۶ به همت جمعی از متخصصان علوم پایه پزشکی و با هدف توسعه فعالیتهای بنیادی در زمینه ژندرمانی و دستیابی به فناوریهای نوین در درمان سرطانها از جمله سرطان روده بزرگ، سرطان خون، سرطان معده و اختلالات ژنتیکی مانند بتاتالاسمی و رتینیت پیگمنتوزا تاسیس شده و ما امیدواریم محققان این مرکز همگام با کشورهای در حال پیشرفت در زمینه مهندسی ژنتیک مدرن برای کشف راه حلهای درمانی نوین در راستای کنترل بهتر بیماریها به موفقیتهای لازم دست یابند.
ملک زاده، حمایت کافی از تحقیقات، محققان و مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور را موجب ترغیب علاقهمندان به پژوهش برای انجام پژوهشهای کاربردی دانست و آن را یک ضرورت توصیف کرد و گفت: ما میتوانیم تجربیات و الگوهای مطالعات مبتنی بر جمعیت آیندهنگر که یک نیاز اساسی در زمینه شناسایی علل بروز و شیوع بیماریهای مزمن غیرواگیر هستند را در کل کشور اجرایی کنیم و پژوهشکده بیماریهای گوارش کبد توانست این موضوع را ثابت کند که اجرای چنین اهداف مهمی در کشور امکانپذیر است.
دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات وزیر بهداشت نیز ضمن تقدیر از تلاشهای تحقیقاتی پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد و دکتر رضا ملک زاده، مؤسس پژوهشکده و رهبر طرحهای مطالعات کلان پژوهشی این مرکز تحقیقاتی، گفت: مهمترین انتظار از تحقیقات، پاسخگویی به نیازهای ضروری سلامت کشور و مساله محور بودن آنهاست و پژوهشهای شبکهای میتوانند بهترین مکانیسم انجام اینگونه تحقیقات در کشور باشند.
وی همچنین کاهش وابستگی کشور در تمام سطوح علوم پزشکی اعم از آموزشی، دارویی و درمانی را مهمترین ماموریت پژوهش در علوم پزشکی دانست و گفت: پژوهشکده بیماریهای گوارش توانسته به موفقیتهای مهمی در این زمینهها دست یابد.
به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، وی اظهار امیدواری کرد: سایر مراکز تحقیقاتی کشور نیز با الگوبرداری از پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد بتوانند به موفقیتهای بیشتری در رفع نیازها و مسائل مهم نظام سلامت کشور دست یابند.
انتهای پیام
نظرات