• سه‌شنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400093023845
  • منبع : مطبوعات

پاسخی به اظهارات منتسب به امام‌جمعه اصفهان

پاسخی به اظهارات منتسب به امام‌جمعه اصفهان

اخیرا مطلبی منتسب به امام‌جمعه محترم اصفهان درباره تحصیل بانوان در رشته حقوق منتشر شد. نماینده ولی فقیه در استان اصفهان از وزارت علوم خواست تا نسبت به اختصاص رشته‌های دانشگاهی کارآمد و متناسب با موقعیت بانوان اقدام شود و در این راستا به جهت آنکه بر اساس قوانین موضوعه و فقه انور اسلام در کشور امکان جذب قاضی زن وجود ندارد، تقاضای بازبینی در خصوص مقررات انتخاب رشته حقوق از سوی بانوان شد.

به گزارش ایسنا، معین شرقی - حقوق‌دان - در ادامه یادداشت خود در روزنامه «شرق» نوشت:

۱- واقعیت غیرقابل‌انکار آن است که حدود نیمی از جامعه را بانوان عزیز تشکیل داده‌اند و بر اساس تأکیدات دینی، قانون اساسی و سیره عقلا برای تصمیم‌گیری نسبت به حقوق ایشان امکان آن وجود ندارد که مصالح، مباحث و دغدغه‌های بانوان را در نظر نگیریم.

۲- اصل تساوی حقوق اجتماعی و شهروندی در جامعه نیز بیانگر برابری جنسیتی افراد است و هیچ برتری عملی بین بانوان و آقایان در جامعه وجود ندارد که درخصوص این مقوله اصل نوزدهم قانون اساسی چنین بیان می‌کند: «مردم ایران از هر قوم و قبیله‌ای که باشند، از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود». همچنین به موجب اصل بیستم قانون اساسی تمامی افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت از قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند. نگارندگان قانون اساسی سعی در آن داشته‌اند تا در جای‌جای این قانون بر اصل تساوی و برابری زن و مرد تأکید کنند و با تصریح بر این اصل از اعطای امتیازات واهی و غیرقانونی و غیرشرعی به طبقه یا قشر خاصی از مردم پرهیز کنند.

۳- بر اساس اصل سی‌ام قانون اساسی: «دولت‏ موظف‏ است‏ وسایل‏ آموزش‌وپرورش‏ رایگان‏ را برای‏ همه‏ ملت‏ تا پایان‏ دوره‏ متوسطه‏ فراهم‏ کند و وسایل‏ تحصیلات‏ عالی‏ را تا سر حد خودکفایی‏ کشور به‏‌طور رایگان‏ گسترش‏ دهد». بنابراین تأمین امکان ادامه تحصیل فارغ از جنسیت برای آحاد جامعه از تکالیف دولت است و نمی‌توان افراد را بر اساس جنسیت محدود کرد.

۴- اصل بیست‌وهشتم قانون اساسی نیز صحه‌گذار آزادی افراد جامعه در انتخاب شغل است؛ بنابراین بر اساس آن: «هرکس‏ حق‏ دارد شغلی‏ را که‏ بدان‏ مایل‏ است‏ و مخالف‏ اسلام‏ و مصالح‏ عمومی‏ و حقوق‏ دیگران‏ نیست‏ برگزیند. دولت‏ موظف‏ است‏ با رعایت‏ نیاز جامعه‏ به‏ مشاغل‏ گوناگون‏، برای‏ همه‏ افراد امکان‏ اشتغال‏ به‏ کار و شرایط مساوی‏ را برای‏ احراز مشاغل‏ ایجاد کند». حق انتخاب شغل نیز از حقوق بنیادین افراد است. برایند اشتغال افراد تحصیل‌کرده در رشته حقوق حاکی از امکان حضور در مناصبی مانند وکالت، مشاور حقوقی، کارشناس حقوقی، کارشناس رسمی دادگستری، سردفتری، تصدی منصب قضا و ... است. هرچند بر اساس اصول فقهی امکان صدور حکم توسط قضات زن در کشور ما فراهم نیست اما این امر مانع حضور آنها در مناصب قضایی نیست و درحال‌حاضر نیز بانوان عزیز زیادی در کسوت قضایی مشغول به کار هستند و وظایفی مانند معاونان دادستان‌ها، معاونان دادگستری‌ها، دادیاران تحقیق، قضات مشاور و ... را بر عهده دارند و بنابراین فرضیه ناممکن بودن حضور آنها به‌عنوان مقامات قضائی نیز مردود است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۱ ۰۶:۳۱

جواب عالی

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۱ ۰۶:۴۸

توی این اوضاع و احوال که زمینه برای اشتغال تحصیل کرده ها فراهم نیست وبیشتررافراد کم سواد وبیسواد شاغل هستند این بحث های بی ارزش چه فایده ای برای کاهش آلام فرزندان ما دارد وقتی امید به زندگی کاهش یافته چه فایده دارد که کدام رشته را انتخاب کند بهتر است فکری به حال فارغ التحصیلان دانشگاهی شود تا جذب بازار کار شوند

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۱ ۰۹:۳۲

شما پاسخ خود را در بند سوم بیانات خودداده ای بزرگوار از نظر اسلام زن نمی تواند قاضی باشه

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۱ ۰۹:۳۵

اامام جمعه محترم اصفهان کاملا بر اساس فقه اسلامی درست فرمودند زن چون براساس احساسات و عواطف لحظه ای عمل میکند نمی تواند در جایگاه قضاوت بنشیند هر کسی برای کاری اسلام هرگز حقوق قانون اعتباری را و اشتغال برای زن ومرد یکی نمیداند همینطور که جنگ و جهاد برای زنان ساقط است کارهای دیگری که مردان وجود دارن و اولویت وجود دارد زنان نباید ورو د کنند این کار اشتباه محض است در جامعه مسلمین . یادمان باشد برنامه خارجی ها فرق میکند

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۱ ۱۰:۳۱

بسیار عالی

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۰۱:۳۰

انسانیت وذات ووجدان وعملکرد واخلاق باید معیارباشد،متاسفانه دامادم که وکیل دادگستری هستند هیچ کدام از این شرایط را ندارند اما چون با همکاران در گناه ودروغ وفریب همکاری صد درصد دارند همه ی شرف و آبرو را زیر پا گذاشته اند تا به سودومنفعت شخصی برسند ،اغلب مرد وزن هم ندارند ،کسی هم نتوانسته یانخواسته که جلویشان را بگیرد حسابی قانون دور زده ونهایت استفاده را می برند فقط خدا فرجی برسونه 🤲💔

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۰۹:۵۷

سلام این حقوقدان محترم فرق بین تساوی و تشابه را می دانند ؟