شهرام کرمی در نشست "هم اندیشی و اتخاذ تصمیم در خصوص نظارت بر تأمین کالاهای اساسی و مقابله با گرانفروشی و احتکار" که با حضور مسئولین ذیربط برگزارشد، به تفاهم نامه بین بسیج، وزارت صمت و اصناف برای نظارت بر عرضه کالا اشاره کرد و گفت: در این راستا طبق این تفاهم نامه در استان نیز به منظور نظارت و بازرسی در سطح عرضه و حمایت از حقوق مصرف کنندگان، تنظیم بازار و کنترل قیمت ها، از ظرفیت های بسیج استفاده می شود.
وی ادامه داد: رسیدگی به گزارشات و شکایات مردمی، اجرای طرح های نظارتی، کمک به شناسایی انبارهای غیر مجاز و احتکار کالا و نظارت و بازرسی بر کارخانجات و واحدهای تولیدی از مهمترین مواردی است که باید با همکاری بسیج، اصناف، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.
دادستان کرمانشاه افزود: از آنجایی که طبق گزارشات در چند سال اخیر با افزایش قیمت ارز و گرانی قیمت کالاها، تبانی برخی از فروشگاههای زنجیره ای با تولیدکنندگان افزایش یافته و قیمت مندرج روی کالایی که قرار است در این فروشگاهها عرضه شود گرانتر از قیمت درج شده روی کالایی است که در خرده فروشی و سایر مغازهها به فروش می رسد و اقدام تعزیرات حکومتی به جریمه این فروشگاه ها نیز بازدارندگی لازم را نداشته، لازم است در صورت اصرار بر تخلف از سوی فروشگاه های زنجیره ای مراتب جهت پلمب به معاونت حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان منعکس شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین باید به منظور پیشگیری از احتکار کالاها و جلوگیری از فعالیت قاچاقچیان و نظارت بر مراکز نگهداری کالاها، بر ثبت تمامی انبارهای سطح استان در سامانه جامع انبارها نظارت صورت گیرد.
کرمی با تاکید بر لزوم بازدارنده بودن جرایم در نظر گرفته شده برای واحدهای صنفی، عنوان کرد: برخی واحدهای صنفی با جرایم در نظر گرفته شده توسط تعزیرات حکومتی متنبه نشده و علی رغم تشکیل پرونده های تعزیراتی به صورت متعدد نسبت به تکرار تخلف و گرانفروشی و یا کم فروشی اقدام می کنند که این موضوع علی رغم تضییع حقوق شهروندان موجب التهاب بازار می شود، لذا مقرر شده تعزیرات حکومتی به صورت مستمر لیست واحدهای صنفی را که دارای تخلفات پرتکرار می باشند احصاء و جهت دستور پلمب به دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه معرفی کند.
به گفته این مسئول، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز باید گزارشی ماهیانه از میزان ذخیره سازی کالاهای اساسی شامل گندم، برنج، شکر، روغن، خوراک دام طیور، گوشت قرمز و مرغ تهیه و در پایان هر ماه به معاونت پیشگیری و حفظ حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان ارسال کند.
دادستان کرمانشاه بر لزوم نظارت دقیقتر بر فعالیت نانوایی ها در شهر کرمانشاه هم تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه نان به عنوان قوت اصلی مردم بوده و از اهمیت ویژهای برخوردار است، لازم است بررسی دقیق عملکرد واحدهای خبازی در اولویت تیم های بازرسی و نظارت قرار گیرد و بر نصب ساعت کار، حضور متصدی یا مباشر، رعایت بهداشت، عرضه نان با کیفیت و رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت ویژه نظارت شود و در صورت عدم رعایت این موارد جهت پلمب به دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان منعکس شود.
مدعی العموم استان یادآورشد: سازمان جهاد کشاورزی نیز باید برنامه ریزی دقیق و جدی در فرایند توزیع نهاده های دامی را در دستور کار خود قرار داده و بگونه ای عمل کند که از بروز هرگونه اختلال در شبکه توزیع و تأمین مایحتاج عمومی جلوگیری شود. در این راستا لازم است مصرف کنندگان واقعی شناسایی و روند توزیع این نهادهها به صورت مستمر مورد پایش قرار گیرد.
کرمی اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی همچنین باید بر نحوه جوجه ریزی در مرغداری ها بگونه ای نظارت کند که موجب کمبود مرغ در سطح بازار در ماه های پایانی سال و به ویژه در ایام تعطیلات نوروز نشود.
انتهای پیام
نظرات