به گزارش ایسنا، میزان موارد سکته مغزی و مرگ و میر ناشی از آن در جهان از سال 1990 تا 2019 اندکی کاهش یافته اما همچنان آمار کلی این عارضه به ویژه در کشورهای با درآمد بالا و متوسط بالاست. این مطالعه بر سکته مغزی ایسکمیک متمرکز بود که بر اثر لخته شدن خون ایجاد می شود و 85 درصد موارد سکته را تشکیل می دهد.
محققان چینی اظهار داشتند: کاهش موارد سکته مغزی و مرگ و میر ناشی از آن احتمالا به دلیل ارائه بهتر خدمات پزشکی و در دسترس بودن آن در کشورهای با درآمد بالاست که ممکن است تشخیص زودهنگام عوامل خطرزا و کنترل بهتر آنها به کاهش موارد ابتلا منجر شده باشد. با این وجود مجموع افرادی که در این کشورها دچار سکته مغزی میشوند به دلیل افزایش جمعیت و افزایش سن همچنان بالاست. سکته مغزی در سراسر جهان عامل اصلی مرگ و میر و علت اصلی ناتوانی در بزرگسالان است.
در این مطالعه محققان به تحلیل دادههای جمع آوری شده در فاصله سالهای 1990 تا 2019 پرداختند. در این بازه زمانی، میانگین میزان بروز سکته مغزی 0.43 درصد کاهش یافته و از 105 مورد سکته در هر 100 هزار نفر به 95 مورد سکته رسیده است. این نرخ در کشورهای با درآمد متوسط و متوسط رو به بالا بیشتر از سایر مناطق بود.
در سطح منطقهای، بیشترین میزان سکته مغزی در شرق آسیا با 144 مورد به ازای هر 100 هزار نفر و شمال آفریقا، خاورمیانه و شرق اروپا به میزان 135 مورد بوده است. همچنین منطقه استرالیا با 44 سکته مغزی به ازای هر 100 هزار نفر پایینترین میزان را داشته است.
در سطح کشوری نیز بالاترین میزان در امارات متحده عربی با 208، مقدونیه با 187 و اردن با 181 مورد بوده است. کمترین میزان نیز در ایرلند با 36، نپال با 37 و سوئیس با 38 مورد سکته در هر 100 هزار نفر ثبت شده است.
همچنین مشابه با میزان وقوع سکته مغزی، میزان مرگ و میر ناشی از آن طی سه دهه 1.6 درصد کاهش یافته اما مجموع آمار همچنان بالاست. نرخ مرگ و میر از 66 مورد به ازای هر 100 هزار نفر به 44 مورد کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان تاکید کردند: از آنجاییکه سکته مغزی ایسکمیک بسیار قابل پیشگیری است، ضروری است که منابع بیشتری برای پیشگیری اختصاص داده شود؛ به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط که توسعه اقتصادی منجر به تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی شده که ممکن است عوامل خطر در بروز سکته مغزی را افزایش دهد.
انتهای پیام
نظرات