به گزارش ایسنا، پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ادامه یادداشتی آورده است: « ایالات متحده آمریکا در اوایل دهه ۳۰ میلادی، با وخیمترین اوضاع اقتصادی تاریخ خود دست و پنجه نرم میکرد و "فرانکلین روزولت" برای کم کردن فشارهای ناشی از آن اوضاع بغرنج، برای نخستین بار در تاریخ، به مردمش در بحبوحه جریانهای انتخابات قول داد که ظرف ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری خود، گزارشی از بهبود شاخصهای اقتصادی و اجتماعی ارائه دهد.
حالا این ۱۰۰ روز در عرصه سیاسی جهان، به یک اصل ثابت در ارائه گزارش دول جدید تبدیل شده است. بیشتر از آن حیث که رؤسای جمهوری به مردم خود اطمینان خاطر دهند که با پایان کارزار انتخاباتی، به وعدههایشان وفادار هستند. همچنین این ۱۰۰ روز ابتدایی، اوج نشاط و تازه نفسی یک دولت است که میتواند بدون روزمرگیهای سیاسی، برنامههای جدیدی رو کرده و به اصطلاح، طرحی نو دراندازد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ۱۰۰ روز دولت سیزدهم و دولت مردمی، علیرغم جریان پرنوسان روز جامعه، با تاکیدات رهبر فرزانه انقلاب و توصیه موکد رئیس جمهوری، دکتر رئیسی مبنی بر شتاب تولید علم و فناوری در کشور، بر مداری از پویایی و پیشرفت، به حرکت مستمر خود ادامه داده است.
معظم له در تاریخ ۲ شهریور ۱۳۹۹، ارائه برنامه ۱۰۰ روز نخست دولتها را فرصتی برای خدمت به مردم و کشور توصیف کردند و فرمودند: «در بعضی از کشورهای دنیا معمول است، در کشور ما هم اخیرا معمول شده که در اول مسئولیت، رؤسای جمهوری، یک فرصت ۱۰۰روزه را معین میکنند و میگویند در این ۱۰۰ روز مثلا این کارها را یا یک کارهایی را انجام میدهیم، مردم هم در فرصت ۱۰۰روزه قضاوت میکنند، مطبوعات و دیگران میگویند در این ۱۰۰روز این جور کار شد؛ خب معلوم میشود که در ۱۰۰ روز میشود کارهای مهمی کرد. یک سال، سه تا ۱۰۰ روز به اضافه یک ۶۵ روز است؛ بنابراین، زمان کمی برای کار نیست».
با این تاکیدات حکیمانه مقام معظم رهبری و پیگیریهای مجدانه دولت سیزدهم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سپهر بی منتهای استعدادهای کشف شده و ناشده این مرز و بوم، ارتقای نظام ملی نوآوری، توسعه اقتصاد دانشبنیان و زیست بوم فناوری و نوآوری را مصممتر از همیشه، هدف قرار داد و توانست سهم دانش در اقتصاد و تولید ناخالص ملی را تا ۴درصد تولید ناخالص ملی کشور توسط شرکتهای دانشبنیان افزایش دهد.
این مهم از آن جهت به کام دوستداران توسعه علوم شیرین مینماید، چون نیک آگاه هستند که یکی از اهداف کلان نقشه جامع علمی کشور، توسعه علوم و فناوریهای نوین و نافع، متناسب با اولویتها، نیازها و مزیتهای نسبی کشور و انتشار و بهکارگیری آنها در نهادهای مختلف آموزشی، صنعتی و خدماتی است.
به بهانه نمایش عمومی برخی از دستاوردهای هایتک و دانشبنیان که این روزها در بیلبوردهای شهری و با همکاری شهرداری تهران به نمایش درآمده است، باید عرض کنم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان دستگاهی فراسازمانی، سیاستگذاری، تسهیل گری، حمایت و هماهنگی برای توسعه فناوری های راهبردی بر اساس اولویت های نقشه جامع علمی و با در نظر گرفتن نیازها و مسائل فناورانه کشور و بسترسازی برای توسعه فناوری های پیشرفته و تبدیل ایده به ثروت به ویژه در حوزه های اولویت دار کشور گام های بلندی برداشته و امروز با رساندن کشور به جایگاه رفیعی از تولید علم، هم چنان بی قرار فتح قله های نوینی از توسعه علوم در سطح بین المللی است.
برای تحقق این هدف متعالی، ۱۰ ستاد توسعه فناوری و یک کارگروه تخصصی متناسب با حوزه های راهبردی و اولویت دار نقشه جامع علمی کشور در معاونت علمی و فناوری فعالیت می کنند. این ستادها در طول دوره ۱۰۰ روزه اخیر، ۱۹۶ طرح توسعه فناوری متناسب با نیازهای روز جامعه را مورد تصویب قرار داده و ۱۵ طرح فناورانه نیازمحور متناسب با اولویتهای اعلامی سازمانها و نهادهای کشور را تعریف و وارد فاز عملیاتی کرده است.
این مهم امکان پذیر نمیشد مگر با دلگرمیهای رهبر بزرگوار انقلاب، پیگیریهای صمیمانه رئیس جمهوری مکتبی و دلسوزیهای تیم واحد معاونت علمی و فناوری با راهبری مجدانه سورنا ستاری که در یک تلاش هماهنگ، تصمیم گرفتند تا دایره عملیاتی حوزههای خود را با سرعت، ممارست و دقت بیشتری به جلو پیش ببرند و با حمایتهای بیشتر از پژوهشگران، فناوران و طرحهای کارآمد، شاخصهای تولید علم و روند ایده به پدیده را با ارتقای کیفی قابل تاملی ارتقاء دهند.
از ۲۳ رویداد فناورانه و نشست تخصصی و وبینار در حوزههای راهبردی تا اتمام مراحل مطالعه و اکتشاف چاه ژرف در منطقه سیستان و بلوچستان و حمایت های مالی و لجستیکی از فعالیتهای تولید واکسن انسانی، آنفلوآنزا و اسپایکوژن، واکسنهای دام، طیور و آبزیان و برخی داروهای پیشرفته بیماریهای خاص، مواد پیشرفته و تجهیزات آزمایشگاهی و تحریمی، تنها نمونههایی از این تلاش بی وقفه هستند.
اینها، دلگرمی هایی بود که در روزگار تشدید بی آبی در جای جای کشور، با رونمایی از چندین فناوری جدید در حوزه شیرین سازی و استحصال آب به عمل آمد، حلاوت خدمت گذاری در این معاونت استراتژیک را برای همکاران ما بیشتر کرد. همچنان که افتتاح ۶ خانه خلاق و نوآوری در حوزه فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، و تداوم حمایت از شرکت های دانش بنیان نوع ۳ و آوردن لبخند بر لبان استعدادهای بی کران و نوآوران مناطق محروم کشور، قابل مقایسه با هیچ شیرینی دیگری نیست.
هم چنان که در روزگار هجوم ویروس کووید ۱۹ و طی ۱۰۰ روز اخیر که چهره قرمز کشور به رنگ آبی آرامش در آمد، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در یک نگاه هم تراز، علاوه بر حمایت از تولید داروهای شیمیایی و واکسن های مرتبط با این بیماری، همکاری، تدوین، تعامل و برگزاری چند طرح و برنامه را در حوزه گیاهان دارویی به انجام رساند و در همین حوزه، حمایتهایی در زمینه خرید تضمینی واکسن در جهت توسعه زیست فناوری، حمایت از شرکتهای متخصص این حوزه و تضمین بیشتر سلامتی جان آحاد جامعه انجام داد.
روحیه مطالبهگر این معاونت در ستادهای زیستفناوری، فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، علوم شناختی، نانو، فناوریهای نرم و صنایع خلاق، آب و انرژی، فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته، اقتصاد دیجیتال، نظام تامین مالی نوآوری و دیگر ستادها، کارگروه ها و اجزای همکار، طی ۱۰۰ روز اخیر منجر به عقد قراردادها، حمایتها، رونماییها، آئینها و مراسم مختلف به ویژه نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت شده است.
ثمره این درخت بارور در کهکشان لایتناهی استعدادها، پیشروی قدرتمندانه ایران در حوزههای علم و نوآوری در سطوح بین المللی است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همچنان پشتگرم توصیهها و نصایح موشکافانه رهبر عالیقدر نظام اسلامی و توجه وافر رئیس جمهوری مردمی خود است و همچنان بی وقفه، در مسیر متعالی تولید علم و ثروت ادامه خواهد داد. این پیمایش تا رسیدن به ایران قوی، هیچ گاه توقف پذیر نخواهد بود.»
انتهای پیام
نظرات