• دوشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400092217123
  • خبرنگار : 30165

معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اعلام کرد

ماموریت‌محور کردن دانشگاه و هم‌راستا کردن پژوهش‌ها هدف دانشگاه در سال جدید

ماموریت‌محور کردن دانشگاه و هم‌راستا کردن پژوهش‌ها هدف دانشگاه در سال جدید
عکس تزیینی و آرشیوی است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان این‌که در سال آینده باید با همکاری اعضای هیئت‌علمی و گروه‌های تحقیقاتی دانشگاه خواجه نصیر تمرکز بیشتری بر برنامه جامع پژوهش و فناوری داشته باشیم، گفت: ما باید با سیاست کلان وزارت علوم و نقشه جامع علمی کشور در رابطه با ماموریت محور کردن دانشگاه‌ها، هماهنگ شویم تا اساتید ما به جای فعالیت‌های گسسته بتوانند به صورت متمرکز بر روی یک حوزه خاص در کشور فعالیت کنند و موضوعات تحقیقاتی دانشجویان خود را روی همان حوزه، تعریف کنند.

دکتر محمد طالعی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات انجام‌شده در هفته پژوهش‌وفناوری، گفت: امسال نیز مانند سال‌های گذشته، مراسم تقدیر از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانشگاه برگزار می‌شود و در حوزه‌های مختلف از اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان تقدیر به عمل می‌آید.

وی حوزه‌های «گرنت»، «انتشار کتب بین‌الملل»، «فناوری»، «ارتباط با صنعت» و «اعضای هیئت‌علمی جوان» را به عنوان حوزه‌های انتخابی اعضای هیئت‌علمی نام برد و گفت: برگزیدگان بخش اعضای هیئت علمی جوان، از بین اعضای هیئت‌علمی انتخاب می‌شوند که کم‌تر از پنج‌سال با دانشگاه همکاری داشته‌اند.

طالعی همچنین درباره نحوه انتخاب دانشجویان برگزیده هفته پژوهش، گفت: در حوزه دانشجویی نیز دانشجویان دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی را به صورت مجزا ارزیابی می‌کنیم،  اسامی برگزیدگان هر رشته را از دانشکده‌ها می‌گیریم و در نهایت پس از جمع‌بندی، دو پژوهشگر در مقطع دکتری، دو پژوهشگر در مقطع ارشد و یک پژوهشگر در مقطع کارشناسی، به عنوان برگزیدگان بخش دانشجویی هفته پژوهش انتخاب می‌شوند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به شاخص‌های انتخاب برگزیدگان هر حوزه، تشریح کرد: معیار اولیه ما گرنت است و منظور مجموع امتیازاتی است که اعضای هیئت‌علمی در حوزه‌های ارتباط با صنعت، مقاله، اختراع، طرح‌های فناورانه و ... کسب می‌کنند. برای همین هر سال یک نفر برگزیده در حوزه گرنت داریم و در حوزه‌های تخصصی نیز به صورت جداگانه بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: مثلاً در حوزه کتاب، کتاب‌های تالیفی که در سال گذشته به صورت بین‌المللی و  انتشارات دانشگاهی منتشر شده‌اند را بررسی می‌کنیم و یک نفر منتخب را اعلام می‌کنیم.

طالعی افزود: همچنین اعضای هیئت‌علمی که بیشترین انتشار مقالات بین‌المللی را در سال گذشته داشتند و شاخص‌های سایتیشن یا استنادی آن‌ها وضعیت مناسب‌تری دارد را به عنوان برگزیده بخش انتشارات علمی بین‌المللی انتخاب می‌کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های آینده این دانشگاه برای بخش پژوهش، به برنامه طرح تحول در پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: از سه سال پیش اجرای این برنامه آغاز شده و در آن پنج محور را برای تغییر مشخص کردیم.

وی در خصوص محورهای این برنامه گفت: محور اول این برنامه افزایش مشاهده‌پذیری اعضای هیئت‌علمی و فعالیت‌های دانشگاه در راستای مسئولیت اجتماعی در جامعه است. محورهای دیگر نیز بحث توسعه علم، ارتباط با صنعت، اقتصاد دانش‌بنیان و تعاملات بین سازمانی بود.

طالعی ادامه داد: برای هر یک از این محورها یک سری فعالیت‌ها و اقداماتی را پیش‌بینی کردیم که در سال‌های گذشته، برخی محقق شده و برخی باقی‌مانده‌اند که قصد داریم روی آن‌ها تمرکز کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان این‌که «در سال آینده باید با همکاری اعضای هیئت‌علمی و گروه‌های تحقیقاتی دانشگاه خواجه نصیر تمرکز بیشتری بر برنامه جامع پژوهش و فناوری داشته باشیم»، گفت: ما باید با سیاست کلان وزارت علوم و نقشه علمی کشور در رابطه با ماموریت محور کردن دانشگاه‌ها هماهنگ شویم تا اساتید ما به جای فعالیت‌های گسسته بتوانند به صورت متمرکز بر روی یک حوزه خاص در کشور فعالیت کنند و موضوعات تحقیقاتی دانشجویان خود را روی همان حوزه تعریف کنند. حمایت‌های دانشگاه هم در همین مسیر باشد تا فعالیت‌ها در نهایت منجر به یک دستاورد قابل ارائه در سطح جامعه شود.

وی با اشاره به این‌که دانشگاه خواجه نصیر، جزو پنج دانشگاه صنعتی برتر کشور است، گفت: حوزه‌ای که دانشگاه ما در مقایسه با چهار دانشگاه دیگر ضعف داشته است، حوزه فناوری بوده که خوشبختانه سال گذشته، مجوز صندوق پژوهش و فناوری نصیر را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کردیم.

طالعی در پایان افزود: برنامه آتی ما این است که بتوانیم برنامه‌های فناورانه دانشگاه را هم در قالب پارک علم و فناوری و هم حوزه استقرار شتاب‌دهنده‌های تخصصی رشته‌ها و گرایش‌هایی که مزیت نسبی بیشتری داریم، دنبال کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha