محمد اسدی در گفتوگو با ایسنا گفت: میزان کاشت گیاه زعفران در سالهای قبل بین ۱۳ تا ۱۵ هکتار بود که امسال به ۲۰ هکتار رسیده و این نشان از توجه کشاورزان به کاشت این محصول با ارزش و گران قیمت در شهرستان اهر میباشد.
وی افزود: با توجه به کمبود منابع آب و مدیریت خشکسالی، کارشناسان و مروجان این مدیریت، ترویج کشت گیاه زعفران را از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی _ترویجی کارگاههای آموزشی و... به علاقهمندان انتقال میدهند که خوشبختانه روز به روز به علاقمندان کشت این محصول افزوده میشود.
اسدی گفت: زعفران یکی از گیاهان دارویی، ارزشمند، ارزآور و مقاوم به خشکسالی است که از اواسط شهریور ماه کاشت آن آغاز شده و در طول کاشت تا گلدهی تنها دو بار آبیاری میشود؛ در موقع کاشت و یک بار نیز ۲۵ روز بعد از کاشت آبیاری شده و آبان ماه نیز وقت گلدهی و برداشت محصول است.
وی افزود: بعد از برداشت محصول زعفران تا پاییز سال آینده که فصل کاشت محصول است به آب نیاز نداشته و این یک فرصت مناسب برای کشاورزان میباشد که با توجه به کمبود آب و خشکسالی در صورت وجود آب مورد نیاز در مزارع خود اقدام به کشت این محصول باارزش اقتصادی و گرانقیمت کنند.
مدیر جهاد کشاورزی اهر در خصوص تولید سالیانه زعفران در هر هکتار از اراضی این شهرستان نیز گفت: تولید زعفران در این شهرستان بین سه تا پنج کیلوگرم در هر هکتار میباشد که در صورت مناسب بودن موقعیت زمین، خاک و... برداشت تا هشت کیلوگرم در هکتار نیز میرسد.
وی در ادامه افرود: برای حمایت از کشاورزان و علاقهمندان برای کاشت این محصول پیازچه زعفران را بعد از تهیه از خراسان رضوی با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان قرار میدهیم.
اسدی گفت: زعفران به چندین روش کشت میشود که علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش باغبانی جهاد کشاورزی اهر مراجعه کرده و اطلاعات لازم را از کاشت تا برداشت این محصول مطلع شوند.
انتهای پیام
نظرات