• یکشنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400083023761
  • خبرنگار : 30054

تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما: مقایسه معایب و مزایای این دو بیمه تامین اجتماعی در1400

تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما: مقایسه معایب و مزایای این دو بیمه تامین اجتماعی در1400
مقایسه بیمه خویش فرما و کارفرما

هر فردی ممکن است که دچار بیماری، بازنشستگی و از کارافتادگی شود. برای اینکه در این شرایط حمایت مالی داشته باشید، بهتر است  از بیمه تامین اجتماعی استفاده کنید. این سازمان افراد شاغل را به صورت بیمه اجباری تحت پوشش قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام بیمه دات کام، اگر شما صاحب کار هستید، می‌توانید از بیمه کارفرمایان استفاده کنید. در بیمه کارفرمایان، اگر حق بیمه بعد از ۳ ماه پرداخت نشود، این قرارداد به حالت معلق در می‌آید. همین نکته‌ها می‌تواند تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما باشد. برای اطلاع از شرایط بیمه خویش فرما و بیمه کارفرما با ما همراه باشید.

انواع بیمه تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:

بیمه اجباری: این بیمه برای تمام افرادی است که به صورت رسمی، قراردادی و روزمزد شاغل هستند و مشمول قانون کار می‌باشند.

بیمه خویش فرما: این نوع از بیمه در دو حالت ارائه می‌شود. حالت‌های بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد جزو این دسته قرار می‌گیرند.

بیمه کارفرمایان: همانطور که اشاره شد، بیمه کارفرمایان هم در سازمان بیمه   تامین اجتماعی  ارائه  می‌شود که برای صاحبان مشاغل است تا بتوانند از پوشش‌های ‌بیمه‌ای استفاده کنند.

بیمه خویش فرما چیست؟

افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار ندارند، واجد بیمه خویش فرمای  بیمه تامین اجتماعی خواهند شد. بیمه خویش فرما یک بیمه اختیاری است که کارفرما و کارگر خود شما هستید. هنگامی‌ که شما به کارگزاری‌های بیمه تامین اجتماعی مراجعه کنید به راحتی می‌توانید حق بیمه را پرداخت کنید و تحت پوشش بیمه قرار بگیرید.

شرایط بیمه خویش فرمای اختیاری چیست؟

برای اینکه تحت پوشش‌های بیمه خویش فرما قرار بگیرید باید شرایط گوناگونی داشته باشید. این شرایط به شرح زیر است:

حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد.

حداکثر سن برای زن و مرد ۵۰ سال باشد.

اگر سن متقاضی بیش از ۵۵ سال باشد، باید معادل مدت مازاد سنی سابقه بیمه تامین اجتماعی و حق بیمه پرداخت شود.

متقاضیانی که بیشتر از ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، جزو شرط سنی خواهند بود. اگر ‌بیمه‌ شده‌ای یک بار با سازمان بیمه تامین اجتماعی قرارداد اختیاری امضا کرده باشد، می‌تواند تا سه بار بدون شرط سنی این قرارداد را منعقد کند.

یک تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما را می‌توان شرایط سنی دانست. در ادامه بیمه کارفرما را بررسی خواهیم کرد.

بیمه کارفرما چیست؟

با توجه به اینکه کارفرمایان بخش مهمی‌ از جامعه هستند و به دنبال کارآفرینی و ایجاد شغل می‌باشند، بیمه تامین اجتماعی بیمه‌نامه‌ای به عنوان بیمه کارفرمایان در نظر گرفته است تا این عزیزان هم از پوشش‌ها و مزیت‌های سازمان بیمه تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

تهیه بیمه کارفرما شرایط و قوانین خاصی دارد که هنگام خرید باید به آن توجه کرد. در حقیقت همین قوانین باعث تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما می‌شود.

تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما در بعضی از پوشش‌ها است که در ادامه توضیح خواهیم داد.

تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما: مقایسه معایب و مزایای این دو بیمه تامین اجتماعی در1400
مزیت‌های بیمه خویش فرما و کارفرما

آشنایی با شباهت و تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما

به طور کلی در بیمه خویش فرما و کارفرما تفاوت زیادی وجود ندارد. در حقیقت شباهت‌هایی بسیاری هم دارند.

پرداخت حق بیمه

حق بیمه پرداختی یکی از تفاوت‌های بیمه کارفرما و خویش فرما است. طبق قوانین کار، کارفرمایان موظف به پرداخت حق بیمه هستند و مقدار آن هم با حق بیمه اجباری کارگران و کارمندان یکسان است. پرداخت حق بیمه نباید کمتر از حداقل دستمزد و بیشتر از دستمزد کارمندان سازمان یا مجموعه باشد. در حقیقت پرداخت حق بیمه مقدار ۲۷ درصد است. البته که طبق قوانین بیمه خویش فرما، ۲۶ درصد از دستمزد و حقوق برای این افراد محاسبه خواهد شد.

بیمه بیکاری

در بیمه خویش فرما و بیمه کارفرمایان استفاده از بیمه بیکاری امکان پذیر نیست و این پوشش فقط برای افرادی است که به صورت اجباری در سازمان بیمه تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت می‌کنند.

در صورتی که صاحب مشاغل فرد بیمه شده را به هر دلیلی از کار اخراج کند، می‌تواند از پوشش بیمه بیکاری بهره‌مند شود، اما استفاده از بیمه بیکاری برای بیمه خویش فرما و بیمه کارفرمایان در نظر گرفته نشده است.

مهلت پرداخت حق بیمه

بیمه شده‌های خویش فرما باید حق بیمه را تا آخرین روزِ دو ماه بعد، به شعب تامین اجتماعی پرداخت کنند، اگر این زمان به اتمام برسد، قرارداد از اولین روز ماهی که حق بیمه پرداخت نشده باشد، لغو خواهد شد. در بیمه خویش فرما و در صورت لغو قرارداد، دیگر تحت پوشش‌های ‌بیمه‌ای و دفترچه درمان سازمان تامین اجتماعی نخواهید بود.

در حقیقت پرداخت حق بیمه تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما است اما برای بیمه کارفرما یک مزیت محسوب خواهد شد.

برای خواندن لیست کامل تفاوت های بیمه خویش فرما و کارفرما به لینک زیر مراجعه نمایید:

https://bimeh.com/mag/difference-between-self-employed-and-employer-insurance/

تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما: مقایسه معایب و مزایای این دو بیمه تامین اجتماعی در1400
مراحل دریافت بیمه‌نامه کارفرما

مراحل دریافت بیمه کارفرما

در ابتدا کارفرما باید درخواست خود را به سازمان بیمه تامین اجتماعی ارائه دهد. بعد از درخواست، نمایندگان سازمان، این درخواست را بررسی کرده و اگر شرایط مناسب باشد، تاییده را برای انجام آزمایشات و معاینات پزشکی انجام می‌دهند. سپس کارفرما بعد از انجام معاینات موظف به پرداخت حق بیمه می‌شود و می‌تواند از پوشش‌ها استفاده کند.

به طور کلی می‌توان اینگونه بیان کرد که تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما در مدت زمان پرداخت حق بیمه است که مهم‌ترین آن می‌باشد. 

برگرفته از سایت بیمه دات کام (https://bimeh.com)

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha