• چهارشنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۰ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400082620207
  • خبرنگار : 50184

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه اعلام کرد

بازنگری در عرصه و حریم "تاق گرا" ،"زیج منیژه" و "راه شاهی"

بازنگری در عرصه و حریم "تاق گرا" ،"زیج منیژه" و "راه شاهی"

ایسنا/کرمانشاه معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه از در دستورکار قرار گرفتن بازنگری در عرصه و حریم سه اثر باستانی تاق گرا، زیج منیژه و راه شاهی خبر داد.

کیومرث اعظمی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به لزوم بازنگری در عرصه و حریم تاق گرا، راه شاهی و زیج منیژه، اظهارکرد: قلعه زیج منیژه واقع در روستای پاتاق، سالها پیش تعیین عرصه و حریم شده، اما در داخل عرصه این اثر مربوط به دوره ساسانی، در گذشته تعدادی واحد مسکونی روستایی ساخته شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه این ساخت و سازها چسبیده به بنای زیج منیژه صورت گرفته و به آن آسیب می زند، بنابراین طی تفاهمی که با بنیاد مسکن داشتیم، بدنبال جابجایی آنها هستیم.

معاون میراث فرهنگی استان افزود: طبق این تفاهم، بنیاد مسکن حدود دو هکتار زمین را در قسمت شمال غربی روستا تهیه کرده که بخشی از آن را بصورت رایگان در اختیار مالکین ساختمان های مجاور زیج منیژه قرار می دهد تا در آنجا ساخت و ساز انجام دهند.

وی تصریح کرد: با این جابجایی، بخش هایی از عرصه بنا آزاد می شود و از سویی می توانند با رعایت ضوابطی در قسمت شمال غربی روستا که جزو حریم بنا محسوب می شود، ساخت و ساز داشته باشند و با این اقدام امکان توسعه روستا نیز  فراهم می شود.

اعظمی خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته عدم صدور مجوز ساخت و ساز به دلیل ضوابط زیج منیژه باعث شده بود تا امکان توسعه این روستا فراهم نشود و این موضوع مشکلاتی را برای مردم آن بوجود آورده بود، اما اکنون با برنامه بازنگری در عرصه و حریم علاوه بر آزادسازی بخشی از عرصه، در حریم روستا با رعایت ضوابط میراث فرهنگی امکان ساخت و ساز پیدا می کنند تا پویایی در این روستا جریان داشته باشد.

وی با بیان اینکه در کنار زیج منیژه که سالم ترین بنای برجای مانده از دوران ساسانی در استان است، دو اثر باستانی دیگر یعنی تاق گرا و راه شاهی واقع شده، گفت:  باتوجه به اینکه راه شاهی در نزدیکی تاق گرا و زیج منیژه قرار گرفته و ضوابط آنها مشترک است نیز تعیین عرصه  و حریم جدید باید صورت گیرد.

معاون میراث فرهنگی استان در ادامه در خصوص بازنگری در عرصه و حریم اثر باستانی تاق گرا گفت: ضوابط حریم این اثر باعث شده تا امکان گاز رسانی به شهر ریجاب طی سالهای گذشته فراهم نشود.

وی با بیان اینکه طبق نقشه ها محل عبور شبکه برای گازرسانی به شهر ریجاب باید از بالادست جاده کنار تاق گرا عبور کند، گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته ضوابط حریم این بنا اجازه این کار را نداده و مردم شهر ریجاب از نعمت گاز محروم مانده اند.

اعظمی تنها راه انتقال گازرسانی به شهر ریجاب را از این محل خواند و افزود: پرونده بازنگری در عرصه و حریم این اثر تاریخی را نیز به شورای حریم وزارت میراث فرهنگی برده ایم و جلسه آن تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه پرونده این بازنگری ها در حال بررسی است، عنوان کرد: از  آنجایی که گردشگران از این سه اثر بازدید می کنند، در بازنگری جدید، بخش های خدماتی را هم بصورت جزیی، کنترل شده و متناسب با محیط و ضوابط در نظر گرفته ایم تا سرمایه گذار بتواند با دست باز در آنها سرمایه گذاری داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha