• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1403111409699
  • خبرنگار : 71129

پکن از رادار غول‌پیکر استراتژیک خود رونمایی کرد

پکن از رادار غول‌پیکر استراتژیک خود رونمایی کرد
سربازان ارتش چین در مقابل رادار غول‌پیکر

تلویزیون دولتی چین در جریان انتشار پیام سال نوی چینی شی جین‌پینگ از تصاویر مربوط به یک رادار غول‌پیکر دوربرد و استراتژیک رونمایی کرد.

به گزارش ایسنا، جزئیات این سیستم راداری که در تلویزیون دولتی چین به نمایش گذاشته شد، همچنان پنهان است. تصاویر نزدیک از این رادار ده‌ها آنتن را نشان می‌دهد که در یک ساختار هشت ضلعی به ارتفاع یک ساختمان شش طبقه قرار گرفته‌اند.

پایگاه خبری ساوت چاینا مورنینگ پست گزارش داد که تحلیلگران می‌گویند این رادار دوربرد نقش کلیدی در استراتژی پکن برای تقویت ظرفیت‌ها و توانایی‌هایش علیه تهدیدهای موشکی ایفا می‌کند.

«سونگ ژونگ‌پینگ»، مفسر نظامی و از مربیان نظامی سابق ارتش چین نیز گفته که این سازه یک رادار فعال و استراتژیک است که می‌تواند تهدیدهای موشکی را از فاصله چند هزار کیلومتری رهگیری کند.

وی در ادامه گفت، این سیستم راداری در خط مقدم سیستم دفاع ضد موشکی کشور قرار دارد. دریافت زودهنگام هشدارها، امری کلیدی است تا زمان کافی برای سازماندهی نیروهای ضد موشکی برای واکنش داشته باشید.

این مقام سابق ارتش چین همچنین اشاره کرد که پکن به طور بالقوه از این سیستم برای شناسایی موشک‌های مافوق صوت استفاده خواهد کرد.

روز جمعه، ویدئویی از سوی ارتش چین به رئیس جمهور این کشور ارسال شد که نشان می‌داد گروهی از سربازان بخش سامانه هشدار سریع در مقابل ایستگاه راداری مستقر در زمین ایستاده‌اند.

این ویدئو شامل نمایندگانی از بخش‌های مختلف نیروهای مسلح چین از جمله نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوایی و حتی نیروی هوافضای این کشور می‌شد.

سیستم‌های راداری بر پایه آرایه فازی، سرعت اسکن سریعتر و دقت بهتری نسبت به رادارهای قدیمی دارند. رادار به صورت فیزیکی حرکت نمی‌کند، اما در عوض، آرایه توسط کامپیوترها برای اسکن جهات مختلف به صورت الکترونیکی کنترل می‌شود. چین از دهه ۷۰ میلادی به عنوان بخشی از برنامه نوسازی ارتش خود، سرمایه گذاری زیادی در سیستم‌های راداری بر پایه آرایه فازی انجام داده است.

چین در کنار سیستم‌های جدید ضد بالستیک سطح به هوای خود به نام «HQ-۱۹» که با سیستم ضد موشکی تاد آمریکا قابل مقایسه است، مدعی ساخت «نخستین رادار در کف دریا» است که می‌تواند از عمق ۱۰۰۰ متری دریا، هواپیماها را در ارتفاع بالا رصد کند.

درحالیکه سیستم HQ-۱۹ چین می‌تواند اهداف در ارتفاع ۲۰۰ کیلومتری را بزند و در نمایشگاه هوانوردی در «ژوهای» چین رونمایی شد، رادار بر بستر دریا هنوز یک پروژه مخفی است که شاید پویایی و دینامیک رزم را با توسعه قابلیت‌های تهاجمی زیردریایی تغییر دهد.

پنتاگون نیز در گزارش سال گذشته میلادی خود به یکسری از رادارهای آرایه فازی بزرگ مشابه رادارهای آمریکایی «PAVE PAWS» اشاره کرده بود که می‌توانند نقش هشدار اولیه موشکی را ایفا کنند.

با اینکه ارتش چین هنوز تعداد یا جزئیات دقیقی درباره این سیستم‌های راداری هشدار اولیه و دوربرد را ارائه نکرده، اما پنتاگون تخمین می‌زند که چندین رادار آرایه فازی با قابلیت استقرار در زمین در اختیار چین است.

رادارهای آمریکایی PAVE PAWS در دوران جنگ سرد ساخته شدند و ارتقا یافتند و می‌توانند موشک‌هایی را از فاصله ۵۰۰۰ کیلومتری رهگیری کنند. همچنین این رادارها قابلیت رصد هرگونه پرتابه‌ای را با جزئیات از فاصله ۲۰۰۰ کیلومتری دارند و می‌توانند ماهواره‌ها را رهگیری، فضا را رصد و حتی حملات موشکی بالستیک را که از زیردریایی‌ها صورت می‌گیرد رهگیری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha