علی صابر در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به معرفی کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک از سوی سازمان یونسکو، اظهار کرد: کرمانشاه یکی از چند شهر اول ایران از نظر تنوع غذایی است و طی سالهای گذشته تعداد زیادی از غذاهای استان به ثبت ملی رسیده است.
وی افزود: شهرت برخی از غذاهای محلی کرمانشاه مانند دنده کباب، خورش خلال و آش عباسعلی فراتر از مرزهای کشور رفته و نام استان ما را در بحث گردشگری غذا مطرح کرده است.
معاون گردشگری استان با بیان اینکه ثبت حدود 100 غذای محلی دیگر کرمانشاه در فهرست آثار ملی ناملموس در دستورکار قرار گرفته، عنوان کرد: پرونده این غذاها برای ثبت ملی شدن در حال تهیه است و قرار است در شورای ثبت آثار کشور مورد داوری قرار گیرند.
وی تصریح کرد: قرار گرفتن تعداد زیادی از غذاهای محلی استان در فهرست آثار ملی ناملموس در سالهای گذشته و از سوی دیگر برنامه هایی که طی این سالها برای معرفی این غذاها داشتیم، باعث شد تا بستری برای معرفی جهانی کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک فراهم شود.
صابر بااشاره به همکاری میراث فرهنگی و شهرداری کرمانشاه در این برنامه، گفت: این اتفاق خوب می تواند رونق بخش گردشگری غذای استان را به همراه داشته باشد، هرچند که درحال حاضر اکثر گردشگرانی که به استان ما سفر می کنند، حتما سری هم به رستوران های سنتی کرمانشاه می زنند و طعم بی نظیر خورش خلال و دنده کباب را می چشند، اما با این رویداد می توانیم در بخش گردشگری غذا بیشتر کار کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا، برنامه ای هم برای معرفی غذاهای محلی کرمانشاه در کنار معرفی سایر جاذبه های گردشگری استان به زبان های مختلف بین المللی در دستور کار داریم، به ویژه اینکه همسایگی با کشور عراق می تواند کمک کند تا روی جذب گردشگر خارجی در حوزه گردشگری غذا هم برنامه ریزی انجام دهیم.
معاون گردشگری استان با بیان اینکه تا پیش از شیوع کرونا معرفی غذاهای محلی کرمانشاه عموما از طریق شرکت در برنامه ها، جشنواره ها و نمایشگاه های مختلف بود، اعلام کرد: با شیوع کرونا و تعطیلی این دسته از برنامه ها، بیشتر تمرکز خود را روی ثبت ملی این غذاها و معرفی آنها از طریق فضای مجازی گذاشته ایم.
انتهای پیام
نظرات