ارتین کمالی افزود: وزش شدید باد و سقوط دودکش سبب مسمومیت پدر ۷۶ و فرزند ۵۰ ساله با گاز شهری شد که هر دوی آنها جان خود را از دست دادند.
به گفته وی، با توجه به آغاز فصل سرما و نصب بخاری باید دقت نظر برای رعایت استانداردهای لازم در استفاده از لوازم گرمایشی اعمال شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان افزود: مسمومیت با مونواکسیدکربن به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرمکن، پیک نیک و حتی زغال روی میدهد و از این گاز به عنوان قاتل خاموش و از این مرگ نیز با عنوان «مرگ خاموش» یاد میشود.
وی اضافه کرد: یک زن و سه مرد طی شش ماه نخست امسال به دلیل مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان خود را از دست دادند این درحالیست که آمار مرگ ناشی از مسمومیت با گاز در مدت مشابه سال قبل یک نفر بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان خاطرنشان کرد: همچنین ۲۳ نفر شامل هشت زن و ۱۵ مرد سال گذشته بر اثر مسمومیت با گاز جان خود را از دست دادند که نسبت به سال ۹۸ حدود ۴۴ درصد افزایش داشته است.
کمالی علائم گازگرفتگی را شامل سردرد، سرگیجه و سوزش چشم عنوان کرد و گفت: استنشاق گاز مونو اکسید کربن در مقادیر کمتر از ۵۰ppm خطری ندارد و بین ۵۰ تا ۱۰۰ ppm میتواند منجر به عوارض نورولوژیک شود و در مقادیر بیشتر از ۱۰۰ppm مرگ فرد را به دنبال دارد.
وی افزود: کوچک بودن اندازه مجاری خروجی و لوله مشترک شومینه برای چند واحد مسکونی میتواند منجر به نشت و نشر گاز و مسمومیت و حتی مرگ افراد شود.
انتهای پیام
نظرات