دکتر افشین دلشاد در گفت و گو با ایسنا درباره نحوه عملکرد ویروس کرونا در بدن انسان، اظهار کرد: ویروس کرونا پس از ورود به دهان و مجرای تنفسی انسان به دو شکل عمل میکند. ویروس پس از ورود به مجاری تنفسی فوقانی در سلولهای مخاطی جایگزین و تکثیر میشود. سپس در اثر سرفه، عطسه و صحبت کردن پخش میشود.
وی ادامه داد: در خصوص راه دوم هم، سلولهای دستگاه تنفس تحتانی (ریه) را مورد حمله قرار میدهد و موجب ایجاد بیماری کووید یا پنومونی (سینهپهلو یا ذاتالریه) میشود.
وی افزود: واکسنهایی که تا کنون در دنیا ساخته شده سبب ایجاد آنتی بادیهای خونی شده و صرفاً از پیشرفت بیماری در بدن جلوگیری میکند.
دکتر دلشاد در پاسخ به این سؤال که اگر قرار باشد از تکثیر ویروس در حلق جلوگیری شود به چه واکسنی نیاز است، اعلام کرد: این موضوع نیازمند تولید واکسنهای با آنتی بادی سطحی یا همان مخاطی است که تا کنون تولید نشده است؛ به همین دلیل واکسنهای موجود از جایگزینی و تکثیر ویروس در حلق جلوگیری نمیکند و در افرادی که به صورت خفیف هم مبتلا به این بیماری شوند، احتمال سرایت آن به دیگران و ابتلای افراد واکسن نزده وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با درخواست از همه مردم برای رعایت به پروتکلهای بهداشتی و در رأس آنها استفاده از ماسک برای کاهش احتمال سرایت این بیماری گفت: از افرادی که هنوز واکسن خود را دریافت نکردهاند تقاضا داریم بدین منظور اقدام کنند تا ایمنی شکل گرفته در سطح جامعه تکمیل و تعداد فوتیهای ناشی از کرونا بیش از پیش کاهش یابد.
انتهای پیام
نظرات