معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی امروز در حاشیه جشنواره انار کاشمر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شهرستان کاشمر با ۷۵۰ هکتار باغ انار از ارقام بسیار خوبی برخوردار است، گفت: شهرستان کاشمر شرایط بسیار خوبی در زیرساختها از جمله سردخانه و صنایع مرتبط با این محصول دارد.
غلامحسین ساربان از کاشمر به عنوان یکی از قطبهای تولید انار در سطح استان نام برد و افزود: با توجه به اینکه عمده باغداران منطقه خردهمالک هستند باید تولید انار باکیفیت و ارگانیک را ترویج نمود.
وی با بیان اینکه باید صادرات انار به دیگر کشورها را توسعه داد، تصریح کرد: گرچه انار در اغلب شهرستانهای خراسان رضوی تولید میشود، اما در این میان شهرستانهای مهولات، بجستان، بردسکن، خلیلآباد و کاشمر بیشترین تولید را دارند.
مقدمه رونق گردشگری کشاورزی برگزاری همین رویدادها و جشنوارههاست
رضا یوسفی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشمر نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایسنا گفت: به دلیل قرمز شدن کاشمر دومین جشنواره اونگی منطقه ترشیز در محل خانه تاریخی دانش فقط در حد افتتاح و بازدید از غرفهها با حضور مدیران استانی و شهرستانی برگزار شد.
وی رونق گردشگری کشاورزی را از جمله اهداف این جشنواره دانست و گفت: مقدمه رونق گردشگری کشاورزی برگزاری همین رویدادها و جشنوارهها است تا به باور عمومی تبدیل شود.
یوسفی بیان کرد: اگر چه رویدادهای فرهنگی و هنری بسیاری برای این جشنواره پیشبینی شده بود، اما مجبور به حذف ۶ برنامه فرهنگی هنری از جمله اجرای زنده موسیقی و رقص محلی که ازدحام تماشاگر داشت، شدیم.
وی با اشاره به اینکه زمان بازدید نمایشگاه هم که از ۸ صبح تا ۲۰ شب بود به ساعت ۱۰ تا ۱۶ کاهش و تغییر یافت، گفت: امیدواریم جشنواره زمینهساز برنامههای بهتری باشد و شاهد باشیم که سالهای بعد باشکوهتر برگزار شود.
یوسفی در ادامه از صدور پیامی از سوی سید جواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی به جشنواره انار آونگی کاشمر خبر داد.
در پیام مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی آمده است: «سخن گفتن از کاشمر کارآسانی نیست، چرا که این منطقه از فلات شرقی ایران در طول تاریخ هماره مولد و گهوارهی یکی از تمدنسازترین سرزمینهای کشور ایران بوده است. همین امر به کاشمر اعتبار فرهنگی و تاریخی بخشیده است. کاشمر در عصر معاصر نیز هویت منحصر بهفرد خود را حفظ کرده و دومین شهر مذهبی خراسان رضوی بوده و نامش ضامن مرغوبیت این سرزمین است.
کاشمر برندی ملی است، قالی کاشمر، انگور کاشمر، انار کاشمر، کشمش کاشمر و بسیاری محصول دیگر گواه بر این مدعا است. دو گیاه و دو رستنی با برند کاشمر جای خود را در فرهنگ ایرانی به ثبت رساندهاند. سرو و انار کاشمر موسوم میوهی زندگی است. انار کاشمر به میوه زندگی شهرت یافت. جشنواره انار آونگی کاشمر در واقع پاسداشت بخشی از فرهنگ تاریخی ما است که مفاهیم عمیقی را در ساختار میوهای بهشتی متبلور کرده است. تبیین جاذبههای تاریخی، طبیعی و جغرافیایی کاشمر و کشف ارتباطات میان آنها به این شهر جلوهای به یادماندنی میبخشد که میتواند کاشمر را به یکی از قطبهای گردشگری استان بدل کند.
کاشمر با وجود زیارتگاهها و ابنیه تاریخی، طبیعت شورآفرین، دشت بارآور، کویری جادویی، صنایعدستی منحصربهفرد و محصولاتی بینظیر زراعی با کمی توجه و تبلیغات میتواند مقصد هزاران گردشگر خارجی شود و به اقتصاد شهر رونقی هنگفت ببخشد. برگزاری جشنواره انار آونگی اقدامی شایسته در این راستا است که امیدوارم این تلاشها و توجهات روزبهروز اضافه شود تا منشأ ثمرات خیر برای شهر و کشور شود».
گفتنی است؛ دومین جشنواره انار آونگی کاشمر از ۱۲ تا ۱۴ آبان ماه در محل خانه تاریخی دانش کاشمر در ۱۳ غرفه با حضور مدیرکل تعاون روستایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، فرماندار و جمعی دیگر از مسئولان و باغداران منطقه ترشیز آغاز شد.
انتهای پیام
نظرات