• سه‌شنبه / ۴ آبان ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1400080402621
  • خبرنگار : 71656

غبارزدایی از یک هنرمند

غبارزدایی از یک هنرمند

رییس موزه هنرهای معاصر تهران در نشست خبری نمایشگاه «مروری بر آثار مهدی سحابی» ضمن اشاره به این نکته که هدف از برپایی این نمایشگاه ارتقای شعور بصری افراد جامعه است، خاطرنشان کرد: «آقای سحابی دِینی است که موزه باید خیلی زودتر از این‌ها ادا می‌کرده است.»

به گزارش ایسنا، نشست خبری نمایشگاه «مروری بر آثار مهدی سحابی» امروز، سه شنبه (چهارم آبان ماه) در موزه هنرهای معاصر تهران با حضور احسان آقایی (رییس موزه هنرهای معاصر تهران)، مژده طباطبایی (کیوریتور بخش هنری)، سهراب احمدی (کیوریتور بخش ادبی)، حسن نوفرستی (روابط عمومی موزه) و تعدادی از خبرنگاران برگزار شد.

آقایی، رییس موزه هنرهای معاصر تهران ضمن ابراز خوشحالی از فرصت گردهمایی در قالب نشست گفت: «اگر یادتان باشد در برنامه‌های ابتدایی‌ای که قبل از بازگشایی موزه ارائه شده بود، قرار بود که موزه همزمان دو نمایشگاه برگزار کند؛ در این میان یکی از نمایشگاه‌ها به افراد و رویدادهایی می پردازد که در هنر معاصر وجود داشته و این اولین نمایشگاهی است که باتوجه به وعده‌ای که از پیش داده شده، افتتاح می‌شود.»

مژده طباطبایی، کیوریتور بخش هنری این نمایشگاه نیز در ادامه این نشست درباره روند شکل‌گیری این پروژه این چنین اظهار کرد: «از سال ۱۳۹۸ که بزرگداشت مهدی سحابی را با حمایت خانواده این هنرمند برگزار کردیم، این پروژه شکل گرفت و ما برای این نمایشگاه با موزه هنرهای معاصر قرارداد بستیم. پروژه، پروژه عظیمی بود چون آقای سحابی در حوزه‌های مختلفی فعالیت می‌کردند و ما هر چقدر جست‌وجو می‌کردیم، بیشتر با عظمت کار و ویژگی‌های آقای سحابی آشنا می‌شدیم.»
طباطبایی ادامه داد: «کارها از ۱۴ دوره کاری مهدی سحابی انتخاب شده است که این دوره‌ها از ابتدا تا پایان عمر مدام تکرار می‌شدند. آقای سحابی مجموعه‌هایش را تا آخر عمر تکرار می‌کرد و نهایتا کامل‌تر می‌شد؛ بنابراین وقتی خواستیم کتاب را کامل کنیم تصمیم گرفتیم تا بر اساس مجموعه‌ها کامل کنیم نه تاریخ.»

نشست خبری «مروری بر آثار مهدی سحابی»

کیوریتور بخش هنری نمایشگاه «مروری بر آثار مهدی سحابی» ضمن اشاره به این نکته که با دریایی از اطلاعات، منابع و سوالات بی‌شماری در ذهنشان مواجه شده‌اند، اضافه کرد: «چیزی که کانسپت نمایشگاه ما را شکل داد، فعالیت قابل توجه آقای سحابی در زمینه ادبیات بود. سیر این نمایشگاه علاوه بر آثار عکس آقای سحابی آثار ادبی ایشان را نیز شامل می‌شود که زحمت بخش ادبی بر عهده آقای احمدی بوده است.»

به گفته طباطبایی همچنین از ۳۱۰ اثری که از این هنرمند در کتاب چاپ شده است، ۱۲۶اثر در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته خواهد شد که این مجموعه شامل عکاسی، نقاشی و سایر هنرها است. همچنین سعی شده از مجموعه‌هایی که مهدی سحابی روی آن‌ها نقطه نظر داشت، باتوجه به محدودیت فضا حداقل چند مورد به کار گرفته شود.

سهراب احمدی، کیوریتور بخش ادبی این نمایشگاه مهدی سحابی را یک «مَن» با تکثرات مختلف دانست و اظهار کرد: «در قسمت ادبی، «من» به همان تکثری باز می‌گردد که بُعد دیگری از آقای سحابی است. این بعد نه تنها از آقای سحابی یک مترجم می‌سازد بلکه او را تبدیل به یک مترجم مؤلف محور می‌کند. آقای سحابی یک «دیگری» در زبان مقصد یعنی زبان فارسی ایجاد کرده است.»
احمدی در ادامه مهم‌ترین دستاورد این نمایشگاه را موازی بودن وجه تصویری و واژگانی دانست و گفت: «وجه تصویری و واژگانی از هم جدا نشده‌اند و مثل رودی که نمی‌شود آب‌هایش را جدا کرد به موازات در کنار هم قرار گرفته‌اند.»
 

مژده طباطبایی و سهراب احمدی در نشست


رییس موزه هنرهای معاصر تهران در ادامه به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد.

او در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه «انتخاب آثار مهدی سحابی برای جذب دوباره مردم به سمت موزه هنرهای معاصر بعد از یک دوره طولانی تعطیلی، چقدر انتخاب درستی محسوب می‌شود و می‌تواند مردم را دوباره با هنر آشتی دهد؟»

آقایی در پاسخ به خبرنگار ایسنا این چنین اظهار کرد: «موزه‌ها رسالتی دارند و آن رسالت ممکن است خیلی خوشایند ذائقه عامه مردم نباشد. کاری که موزها می‌کنند در همه دنیا  عموما مثل کاری است که آکادمی‌ها و دانشگاه‌ها انجام می‌دهند؛ بنابراین با توجه به سیاست‌هایی که گفته شد ما آثار افراد مهمی که خیلی فرصت دیده شدن نداشتند را در معرض دید قرار می‌دهیم.»

وی در ادامه پاسخ به این پرسش اظهار کرد: «برخی افراد به حوزه هنر خدمت بسیار کرده‌اند اما آنچنان که باید شناخته‌شده نیستند. این وظیفه موزه است که این غبار را کنار بزند و به شناخته شدن این افراد کمک کند. آقای سحابی دِینی است که موزه باید خیلی قبل‌تر آن را ادا می‌کرد. وظیفه موزه ارتقای شعور بصری مردم است که ممکن است مطابق با ذائقه عموم مردم نباشد اما برای علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی قطعا نمایشگاه جذابی خواهد بود.»

احسان آقایی


به گزارش ایسنا، این نمایشگاه که شامل عکس‌های مستند مهدی سحابی از انقلاب است که تا به حال دیده نشده‌، یازدهم آبان ماه افتتاح خواهد شد و همزمان با نمایشگاه «نهان بر عیان» تا تاریخ بیست و هشتم آذرماه نیز در موزه هنرهای معاصر تهران ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha