به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، بر اساس شواهد جدیدی که میتوانند به بازنویسی کتابهای تاریخی منجر شوند، مصریان باستان استفاده از روشهای پیچیده مومیایی کردن را حدود ۱۰۰۰ سال قبلتر از آنچه پیشتر تصور میشد آغاز کرده بودند.
نتایج بررسیها نشان میدهد بقایای فرد عالیرتبهای به نام «خووی» (Khuwy) که در سال ۲۰۱۹ کشف شده، بسیار قدیمیتر از آن است که پیشتر تصویر میشد و در حقیقت از آن میتوان به عنوان یکی از قدیمیترین مومیاییهای مصری نام برد که تاکنون کشف شده است. کارشناسان معتقدند این مومیایی به «پادشاهی نوین» بازمیگردد و این یعنی روشهای مومیایی کردن در حدود ۴۰۰۰ سال گذشته بسیار پیشرفته بودهاند.
گمان نمیرفت مصریان باستان توانسته باشند پیش از ۱۰۰۰ سال گذشته به پیچیدگیهای روند مومیایی کردن این فرد و ویژگیهای موادی که برای این کار مورد استفاده قرار گرفته است، دست یافته باشند.
پروفسور «سلیما اکرم» مدیر بخش مصرشناسی دانشگاه آمریکایی واقع در قاهره و یکی از کارشناسان برجسته تاریخچه مومیایی کردن در گفتوگو با گاردین بیان کرد: «اگر این مومیایی قطعه یک مومیایی متعلق به «پادشاهی کهن»باشد، تمامی کتابهای درباره مومیایی کردن و تاریخچه «پادشاهی کهن» باید اصلاح شوند... این مسئله به طور کلی برداشت ما از روند تکامل مومیایی کردن را تغییر خواهد داد.»
این کارشناس افزود: «تاکنون ما گمان میکردیم مومیایی کردن در «پادشاهی کهن» تاحدودی ساده است یعنی از روشهای ساده از بین بردن رطوبت استفاده میشده است، همیشه موفقیتآمیز نبوده، مغز از بدن جدا نمیشده و فقط در برخی از موارد اعضای داخلی بدن را خارج میکردند.»
انتهای پیام
نظرات