حمیدرضا افشون در گفتوگو با ایسنا در خصوص راهکارهای کاهش مصرف گاز با شروع فصل پاییز اظهار کرد: امسال به دلیل سردی زودرس هوا امکان افزایش مصرف گاز نسبت به تاریخ مشابه سال گذشته وجود دارد اما شرایط کرونا و تعطیلی برخی اماکن مانند مدارس و... در مصرف گاز تاثیر دارد و امیدواریم روندی کاهشی را شاهد باشیم.
وی افزود: دمای مناسب برای منزل در زمستان بنابر استانداردهای تعریف شده ۲۵ درجه سانتیگراد است که برای رسیدن به این دمای مطلوب باید برخی اقدامات مانند پوشیدن لباس گرم در منزل را انجام دهیم. همچنین دمای آسایش تعریف شده در زمستان بین ۲۲ الی ۲۵ درجه است.
سرپرست واحد بهینه سازی مصرف گاز شرکت گاز خراسان رضوی درباره راهکارهای بهینهسازی مصرف گاز عنوان کرد: راهکارهای کوتاه مدت یا همان راههای مدیریت مصرف برخی اقدامات ساده را شامل میشود. یکی ازاین راهکارها تنظیم دمای منزل در درجههای پایینتر است زیرا به ازای هر ۲ درجه سانتیگراد کاهش دما مصرف گاز ۵درصد کاهش مییابد. از دیگر راههای کاهش مصرف میتوان به بستن کانالهای کولر اشاره کرد زیرا گرمای منزل از راه این کانالها خارج میشود.
افشون تصریح کرد: استفاده از بخاریهای دارای ترموستات نیز در مدیریت مصرف گاز موثر است به این دلیل که برخی بخاریهای قدیمی ترموستات نداشته و افراد با افزایش بیش از حد دمای منزل پنجرههای خود را باز میکنند زیرا گرمای بیش از حد نیز آسایش را به همراه ندارد. بنابراین اگر بخاری دارای ترموستات باشد دمای آن تنظیم میشود و از حد معمول بالاتر نمیرود.
وی با اشاره به طرح تشویقی در نظر گرفته شده برای مشترکین گاز خاطر نشان کرد: مشترکینی که مصرف آنها طی یک ماه تا ۲۰۰ متر مکعب باشد قبوض آنها رایگان خواهد بود. همچنین اگر مصرف گاز آنها نسبت به سال گذشته کمتر باشد به ازای هر درصد کاهش، گازبها نیز به همان میزان کاهش خواهد یافت.
سرپرست واحد بهینه سازی مصرف گاز شرکت گاز خراسان رضوی گفت: همچنین شرکت گاز طرحی از سال گذشته برای مشترکین دارای موتورخانه اجرا کرده است که در حال حاضر ادامه دارد. تا کنون حدود ۹۰۰ موتورخانه اصلاح شده با اقدامات و هزینه شرکت گاز اصلاح شده و با این اصلاح مشترکین مبلغ کمتری قبض پرداخت میکنند و به این ترتیب در مصرف انرژی نیز صرفهجویی خواهد شد. همچنین با استفاده از این راهکار تا ۳۰ درصد مصرف گاز کاهش پیدا میکند. امیدواریم با اصلاح موتورخانهها بین ۱۰ الی ۱۵ درصد مصرف مشترکین را کاهش دهیم.
افشون افزود: این راهکارها موقت و موثر هستند اما راهکارهای اساسی مانند تهیه وسایل با راندمان بالای انرژی و تهیه پنجره دو جداره نیاز به زمان داشته و مشمول هزینههای زیادی است اما بازده ۲ الی ۳ ساله داشته و به صرفهتر است.
وی با اشاره به تبعات استفاده از وسایل گازسوز غیر استاندارد عنوان کرد: این وسایل از دو جنبه یکی از نظر نداشتن ایمنی و دوم از نظر مصرف بیش از حد مجاز یعنی راندمان انرژی پایین غیر مجاز هستند. بخاریهای غیر استاندارد بین ۵۰ الی ۶۰ درصد راندمان دارند. در صورتیکه راندمان بخاریهایی با برچسب انرژی A و B بالای ۸۰ درصد است ضمن اینکه بخاریهای غیر استاندارد حدود ۳۰ درصد گاز بیشتری مصرف میکنند. البته به دنبال برخی راهکارهای حمایتی برای افزایش تولید تجهیزات با راندمان بالا هستیم.
سرپرست واحد بهینه سازی مصرف گاز شرکت گاز خراسان رضوی تصریح کرد: وسایل گرمایشی مانند آبگرمکن همواره و در طول سال مورد استفاده هستند. دوران پیک مصرف گاز در زمستان و در وسایلی مثل بخاری، پکیج، موتورخانه و... است. همچنین ۵۰ درصد از مشترکین از بخاری به عنوان وسیله گرمایشی استفاده میکنند به همین دلیل بخاری و پکیج بیشترین وسایل مصرفی در زمستان هستند.
افشون ادامه داد: در سال گذشته در روزهای اوج مصرف حدود ۷۰ درصد از مصرف گاز استان در بخش خانگی و تجاری بوده است. بنابراین عمده گاز مصرفی استان صرف گرمایش واحدهای مسکونی میشود و صرفهجویی در منازل کمک موثری برای روزهای سرد سال است.
وی خاطر نشان کرد: از مردم خواهشمندیم در راه اندازی وسایل گرمایشی در منازل نکات ایمنی را رعایت کرده و به مسائل پیش پا افتاده بیاعتنایی نکنند. همچنین دودکش بخاریها و شلنگهای گاز را بررسی کنند.
انتهای پیام
نظرات